Ελλάδα: Ότι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ!

Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε προ ολίγου από την ΕΡΤ σχετικά με το σόου Eurovision: Europe Shine A Light που θα προβληθεί το Σάββατο. Παρόντες μεταξύ άλλων υπήρξε η Μαρία Κουφοπούλου, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, η Μαρία Κοζάκου και ο Δημήτρης Κοντόπουλος. Φυσικά, την παράσταση έκλεψε με τη γλυκύτατή της παρουσία η Stefania!

Κεφάλαιο: παρουσίαση

Διάφορα θέματα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των 45 λεπτών που διήρκεσε η συνέντευξη τύπου, με την προσοχή όλων να επικεντρώνεται στο σόου του Σαββάτου. Όπως ανακοινώθηκε στο σχολιασμό για το Eurovision: Europe Shine A Light θα βρίσκεται η Μαρία Κοζάκου! Η πολύπειρη ραδιοφωνική παραγωγός θα αναλάβει για λογαριασμό της ΕΡΤ το σχολιασμό του ξεχωριστού σόου που θα προβληθεί το Σάββατο. Η κ. Κοζάκου πρόκειται να πραγματοποιήσει τη μετάδοση από τη μακρινή Εσθονία, στην οποία έχει εγκλωβιστεί τους τελευταίους δύο μήνες λόγω κορονοϊού. Αρωγός στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα της μετάδοσης από τόσα χιλιόμετρα μακριά θα είναι η εσθονική ραδιοτηλεόραση.  Ο Γιώργος Καπουτζίδης, με τον οποίο η Μαρία Κοζάκου θα μετέδιδε τη Eurovision 2020, δε δύναται να συμμετάσχει στη μετάδοση καθώς βρίσκεται εκτός Αττικής το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Λεπτομέρειες για το Europe Shine A Light

Όπως έγινε γνωστό στη συνέντευξη τύπου το σόου του Σαββάτου θα έχει διάρκεια 126 λεπτών. Θα εμπεριέχει τόσο το ζωντανό στοιχείο μέσω των παρουσιαστών και των ζωντανών συνδέσεων με τους καλλιτέχνες, όσο και το μαγνητοσκοπημένο στοιχείο μέσω των συνεντεύξεων των καλλιτεχνών. Όπως σας έχουμε αποκαλύψει εδώ και ημέρες, το βράδυ του Σαββάτου πρόκειται να προβληθεί ένα βίντεο κλιπ διάρκειας 30 δευτερολέπτων για κάθε τραγούδι. Όσον αφορά το SUPERG!RL το βίντεο αυτό θα περιλαμβάνει εναλλακτικά πλάνα σε σχέση με το βίντεο κλιπ του τραγουδιού.

Σκοπός του Europe Shine A Light είναι να τιμήσει τους φετινούς καλλιτέχνες. Εξού και δε θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, παρά θέλει να ενώσει τους λαούς της Ευρώπης. Ο φετινός Μάιος δεν είναι διαγωνιστικός, αλλά εορταστικός.

Σε πλήρη επιβεβαίωση του προχθεσινού ρεπορτάζ μας η Μαρία Κουφοπούλου επιβεβαίωσε πως η Έλενα Παπαρίζου δεν αναμένεται να είναι μεταξύ των guests του Europe Shine A Light. Το γεγονός αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα αρχικά δημοσιεύματα που ήθελαν τη νικήτρια του 2005 να είναι παρούσα στη γιορτή της ευρωπαϊκής μουσικής. Αναφορικά με την Ελένη Φουρέιρα το τοπίο παραμένει ομιχλώδες σχετικά με την παρουσία της το Σάββατο, αν και οι πληροφορίες μας λένε πως δε θα είναι παρούσα.

Κεφάλαιο: Eurovision 2021

Μπορεί η Eurovision 2021 να απέχει έναν χρόνο από τη διεξαγωγή της, αλλά οι εργασίες της ελληνικής ομάδας έχουν ήδη ξεκινήσει. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος αποκάλυψε πως η Dream Team έχει αρχίσει το σχεδιασμό της για την επόμενη χρονιά. Σαφώς και οι προετοιμασίες αυτές βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο, αλλά ήδη οι ιθύνοντες της ελληνικής αποστολής βρίσκονται σε αναζήτηση των ιδεών με τις οποίες θα πορευτούν του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου την παράσταση έκλεψε η Stefania, η οποία έκανε την εμφάνισή της από την Ουτρέχτη. Βάσει των λεγομένων της ίδιας μάλλον πρέπει να αναμένουμε ένα παρόμοιου ύφους dance pop τραγούδι και το 2021. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος ανέφερε επίσης πως στόχος του είναι να συμβαδίζει με τις μουσικές τάσεις. Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για τη μη ολοκλήρωση του φετινού πλάνου, ενώ ευχαρίστησε την ΕΡΤ για τη δεύτερη ευκαιρία που παρέχει στη Stefania.

Σε ερώτηση συναδέλφου σχετικά με τη σκηνική της παρουσία, η 17χρονη ερμηνεύτρια αρκέστηκε να αναφερθεί στα χορευτικά στοιχεία που θα περιείχε αυτή. Δεν προέβη στην αποκάλυψη περισσότερων λεπτομερειών, καθώς η ελληνική αποστολή κρατάει κάποιους “άσους στο μανίκι της” για τον επόμενο διαγωνισμό.

Στόχοι και μπάτζετ

Σε ερώτηση μας αναφορικά με ποιο αποτέλεσμα θα ήταν ικανοποιημένος την επόμενη χρονιά, έχοντας και έναν χρόνο περιθώριο, ο κ. Κοντόπουλος απάντησε:

Στη Eurovision όταν πηγαίνεις στοχεύεις πάντα για το καλύτερο! Θέλουμε, λοιπόν, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Το πιο σημαντικό, όμως, για εμάς είναι να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη.

Τέλος σε ερώτησή μας σχετικά με το κατά πόσον θα επηρεάσει η επικείμενη δημοσιονομική κρίση τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ για τη Eurovision η κ. Κουφοπούλου σχολίασε:

Πρόκειται για μια ερώτηση την οποία δεν μπορώ να σας την απαντήσω με ακρίβεια. Σε περίπτωση πάντως που μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση προς την ΕΡΤ, δε γίνεται να μείνει ανεπηρέαστος ο προϋπολογισμός μας για τη Eurovision. Όλα μας τα έξοδα θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν στις υπό διαμόρφωση συνθήκες.

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Η ΕΡΤ αποφασίζει και διατάζει. Κοντόπουλος μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Γιατί έτσι γουστάρει. Μυαλό δεν έβαλε από το 2009 και το 2017, χαμπάρι δεν πήρε ότι το Supergirl δεν έτυχε καμίας θετικής ανταπόκρισης φέτος.
    Κατά τα άλλα ο συνθέτης περιμένει να δει τις “σύγχρονες τάσεις” για να γράψει…. Γιατί είναι γνωστό πόσο η μουσική του τις ακολουθεί ανελλιπώς, χρόνια τώρα…

    Απάντηση
    • Vangelis vt
      Vangelis vt says:

      Σιγά μη γράψει… Το ίδιο τραγούδι θα στείλουν και του χρόνου με διαφορετικό τίτλο και κάποιες αλλαγές για το θεαθήναι.

      Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Ευτυχώς η ΕΡΤ πήρε μια πολύ σωστή και έξυπνη απόφαση. Να “εκμεταλλευτεί” μια πολύ αξιόλογη και έμπειρη ομάδα και ένα φρέσκο πρόσωπο με πολλές δυνατότητες επι σκηνής.
    Είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγούμε θετικά!

    Απάντηση
  3. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    Πιστεύω ακράδαντα οτι το κόνσεπτ της σκηνικής παρουσίας θα το κρατήσουν για του χρόνου. Επίσης πιστεύω οτι το υποψήφιο τραγούδι θα είναι ενα απο τα υπόλοιπα που μαζί με το SuperG!rl αποτέλεσαν τον φάκελο/πρόταση της ομάδας της Στεφανίας στην ΕΡΤ. Εκτός κ αν κάτσουν να γράψουν κάτι καλύτερο.
    Προσωπικά το SuperG!rl το βρήκα μετριότατο κ αν κρινουμε κ απο τα views που πάγωσαν μετά την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού μάλλον ήταν. Δε μπορώ να φανταστώ κάτι τόσο απογειωτικό στη σκηνική παρουσία που να απογείωνε κ την τελική του κατάταξη. Θυμάμαι ένα 2017 που όλα τα υποψηφια τραγούδια είχαν θέμα την Αγάπη… Έτοιμη η σκηνική παρουσία που θα κούμπωνε με όλα τα υποψήφια μετριότατα κομμάτια του Κοντόπουλου. Οι φανς ξετρελάθηκαν!!!! Ας γελάσω…
    Με ένα ανάλογα μέτριο κομμάτι φαντάζομαι τη συμμετοχή μας κ του χρόνου. Τλκ όσα χρονια κ αν περάσουν για μένα ο Κοντόπουλος γράφει μουσική για να γράφει μουσική. Ανυπομονώ δε να δω τα reviews των φωστήρων όλων αυτων των φαν κλάμπ του διαγωνισμού, blogs και δε συμμαζεύεται όταν το ακούσουν πριν απο εμάς τους κοινούς θνητούς!!! Τούτο δω το αποθέωσαν….χαχαχαχα Τί σας τάζουν ρε παιδιά απο την ΕΡΤ? Κάνα εισιτήριο? Πραγματικά αναρρωτιέμαι….

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *