EBU: “Take it away” για τον Jon Ola Sand !

Ένα αποχαιρετιστήριο άρθρο – αφιέρωμα θα λέγαμε, φιλοξενεί ο επίσημος ιστότοπος του διαγωνισμού, για τον Jon Ola Sand, που επί μία δεκαετία βρισκόταν στο τιμόνι της Eurovision.

Μια επιτυχημένη δεκαετία για τον διαγωνισμό μπορεί να χαρακτηριστεί η δεκαετία που διανύσαμε. Δέκα χρόνια που ο διαγωνισμός είδε αρκετές αλλαγές να πραγματοποιούνται, αλλαγές που όπως φαίνεται αν και συνάντησαν αρχικά αντιδράσεις, αγκαλιάστηκαν από το κοινό.

Η Eurovision μεγαλώνει δυνατά!

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Eurovision γνώρισε ανάπτυξη σε πολλούς τομείς, κυρίως όσον αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις και την παρουσία της στο διαδίκτυο. Την τελευταία δεκαετία, ο Jon Ola βοήθησε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision να εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου, ανοίγοντας τον σε ένα νεότερο κοινό με την εισαγωγή της εφαρμογής του διαγωνισμού και του επίσημου καναλιού YouTube .

Ο Διαγωνισμός απέδειξε επίσης την αυξανόμενη σύνδεσή του σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας την Αυστραλία στον κατάλογο των συμμετεχόντων χωρών. Όσον αφορά την προσθήκη της, ο Jon Ola είπε: «Η Αυστραλία προσθέτει γεύση, ποικιλομορφία. Το πάθος της Αυστραλίας για τη Eurovision, η απίστευτη ιστορία με το διαγωνισμό και η υψηλή βάση θαυμαστών του. την καθιστούν λογικό να συμπεριληφθεί ».

Η σειρά εμφάνισης

Ο τρόπος με τον οποίο καθορίζεται η σειρά εμφάισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό άλλαξε επίσης την τελευταία δεκαετία. Το 2013, αποφασίστηκε ότι οι παραγωγοί του διαγωνισμού κάθε χρονιά και η EBU θα αποφασίσουν τη σειρά εμφάνισης, μετά από μια τυχαία κλήρωση που θα επιλεγεί σε ποιο μισό και σε ποιο ημιτελικό κάθε χώρα θα παρουσιάσει την συμμετοχή της.

“Η πρόθεση είναι να παρέχουμε ένα βαθμό παραλλαγής στο είδος και την αίσθηση σε όλη την παράσταση. «Είναι μια αποδεδειγμένη φόρμουλα. (Εμείς) βάζουμε μαζί την καλύτερη λειτουργία για να δημιουργήσουμε το καλύτερο πρόγραμμα.”

Παράδοση των αποτελεσμάτων των ψηφοφοριών

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2016, είδαμε μια άλλη αλλαγή στον τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων των ψηφοφοριών . Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής ήταν εντελώς ξεχωριστή από την βαθμολογία των τηλεθεατών. Οι βαθμοί της κριτικής επιτροπής ανακοινώνονται πρώτα και οι βαθμοί που απονέμονται μέσω τηλε-ψηφοφορίας υπολογίζονται μαζί πριν προστεθούν στους πόντους της κριτικής επιτροπής. “Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζουμε την ψηφοφορία – χωρίζοντας την κριτική επιτροπή και τη δημόσια ψήφο δημιουργεί πολύ, πολύ περισσότερο ενθουσιασμό”, δήλωσε ο Jon Ola για αυτήν την αλλαγή.

Επιστρέφει στην Νορβηγία ο Jon Ola Sand

Ο Jon Ola θα επιστρέψει στην πατρίδα του Νορβηγία για να αναλάβει έναν νέο ρόλο στα κεντρικά γραφεία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού NRK, επιβλέποντας τη νέα τους στρατηγική για τη δημιουργία ενός ισχυρού, καινοτόμου και μελλοντοστραφούς οργανισμού.

Η NRK εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την επιστροφή του Jon Ola. «Είναι υπέροχο ότι ο Jon Ola επιστρέφει στο σπίτι του. Με το υπόβαθρο και την τεράστια εμπειρία του, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του NRK ως δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και παραγωγικού οίκου και θα μας προετοιμάσει να μετακομίσουμε στο ολοκαίνουργιο σπίτι μας. “

Σας υπενθυμίζουμε ότι από 1 Ιουνίου, νέος εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού είναι ο Σουηδός, Martin Österdahl.

Παρακάτω η EBU μας δίνει και μία συλλογή από τα Take It Away του Jon Ola στο διαγωνισμό:

Θεωρείτε θετική ή αρνητική την συμβολή του Jon Ola Sand τα τελευταία δέκα χρόνια στον διαγωνισμό;

1 reply
  1. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Τεράστια επιτυχία είναι τελικά, να κάνεις όλα τα θελήματα των Σουηδών, και να μετατρέπεις τον διαγωνισμό σε ένα μεγαλύτερο Melodifestivalen, αλλάζοντας καίρια στοιχεία του format. Τεράστια επιτυχία επίσης, να έχεις έναν διαγωνισμό, τα τελευταία χρόνια με παρόμοια σκηνικά, παρόμοια γραφικά, ίδια ροή, που το μόνο που τον διαφοροποίει είναι οι συμμετοχές, να διψάει για ουσιαστικές αλλαγές κι εσύ να ασχολείσαι πάλι με τους Σουηδούς για το πως θα τον προωθήσεις σε μια ήπειρο εντελώς διαφορετική από την Ευρώπη. Με τόση δούλεια, η αλήθεια είναι πως χρειάζεται λίγη ξεκούραση πλέον.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *