Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga | Αποκλειστική συνέντευξη με την Μελισσάνθη Μάχουτ!

Την γνωρίσαμε οι περισσότεροι ως Κασσάνδρα στο «Assassin’s Creed: Odyssey» και ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας και στην Eurovision Bubble, ως η Mita Xenakis. Η φανταστική εκπρόσωπος της Ελλάδας, στην ταινία του Netflix για την Eurovision. Η Μελισσάνθη Μάχουτ που αυτή την περίοδο συμμετέχει στα γυρίσματα της σειράς Έτερος Εγώ, μας έδωσε μια αποκλειστκή συνέντευξη, λίγο διαφορετική από αυτές που έχει συνηθίσει να δίνει, πιο γιουροβιζιονική! Είμαστε εξάλλου το πρώτο μέσο που ασχολείται με το διαγωνισμό και φιλοξενεί συνέντευξη ενός εκ των πρωταγωνιστών του Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga και αυτό μας γεμίζει χαρά.

Λίγα λόγια για την Μελισσάνθη

Γεννήθηκε στον Καναδά, αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα, από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Καναδό. Πραγματοποήσε σημαντικές σπουδές στην υποκριτική. Αφού πέρασε από το Εθνικό Θέατρο και τη Royal Academy of Dramatic Arts στο Λονδίνο, και με όπλο τη δίγλωσση δεξιότητά της, η Μελισσάνθη ξεκίνησε το ταξίδι της στον κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου. Πρώτος της σταθμός οι μικρού μήκους ταινίες και παραστάσεις στην Αγγλία, αλλά και στο θέατρο Vault στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Καρατζιά. Ακολούθησε ο ελληνικός κινηματογράφος («Art Therapy», «Νοτιάς») και στην συνέχεια ήρθε ηπαγκόσμια βιομηχανία του video game (ο ρόλος της Κασσάνδρας στο διάσημο video game της Ubisoft της χάρισε δύο υποψηφιότητες στα αμερικανικά και βρετανικά «Οσκαρ» του είδους). Αυτό το διάστημα είναι στην Αθήνα για τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Ετερος εγώ». Η ίδια βρίσκεται πλέον ανάμεσα στα ταλέντα της παγκόσμιας σινε-τηλεόρασης με το όνομα Netflix.

Copyrights: Ανδρέας Σιμόπουλος

Η συνέντευξη

Η πρώτη μας επικοινωνία με την Μελισσάνθη για την πραγματοποίηση αυτής της συνέντευξης έγινε πριν την προβολή της ταινίας, αλλά όπως πολύ ευγενικά μας είπε, θα έπρεπε να περιμένουμε την κυκλοφορία της ταινίας, ώστε να μπορέσει και η ίδια να μιλήσει.

Μελισσάνθη σε ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη που μας παραχωρείς, αλλά κυρίως για την για την παρουσία σου στην ταινία του Netflix για την Eurovision, αφού εκπροσωπείς πάνω από επάξια την πατρίδα μας.

Πως έγινε η πρόταση για να συμμετάσχεις στο Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga;

Ζω και εργάζομαι στο εξωτερικό πια. Η πρόταση ήρθε μετά από οντισιόν. Η διαδικασία είναι εκτενής και περιλαμβάνει αρχικά βιντεοσκοπημένη οντισιόν που στέλνεται στον casting director της ταινίας και αν εγκριθεί από παραγωγούς και σκηνοθέτη ακολουθούν συναντήσεις με τους ίδιους και περαιτέρω οντισι’ον με αυτοσχεδιασμούς και συζητήσεις επί του ρόλου. Ήταν μια μοναδική και αξιομνημόνευτη εμπειρία.

Ηταν οικείος ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision σε σένα ή έκανες την απαραίτητη έρευνα πριν τα γυρίσματα;

Ήταν αρκετά οικείος ναι. Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα παρακολουθούσα εννίοτε αλλά όχι φανατικά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στην Αγγλία βέβαια ο τότε συγκάτοικος μου που κατάγεται από την Μάλτα ήταν τόσο φαν που κάθε χρόνο οργάνωνε τεράστια event και  dinners  για τον τελικό της Eurovision με φανατικούς οπαδούς και θέλοντας και μη μυήθηκα στον κόσμο του διαγωνισμού και άρχισα να τον παρακολουθώ πολύ πιο στενά και σιγά σιγά ( κρυφά θα έλεγα) άρχισα να προσθέτω και τα φαβορί κομμάτια σε playlist στο spotify μου.  

Ο Dan Stevens σε συνέντευξη του ανέφερε ότι ο ρόλος του ήταν εμπνευσμένος από τον Philipp Kirkorov, εσύ εμπνεύστηκες από κάποιον καλλιτέχνη που συμμετείχε στο διαγωνισμό;

Για να είμαι ειλικρινής… όχι. Δεν έχω βασίσει τον χαρακτήρα σε υπαρκτό πρόσωπο όπως στην περίπτωση του Νταν. Καταλαβαίνω ότι πιθανόν να υπάρξει σύγκριση, ίσως λόγω του κοστουμιού της περφόρμανς, με υπαρκτό καλλιτέχνη που εχει συμμετάσχει, αλλά αυτό ενδέχεται να ήταν σύμπτωση. Δεν αποκλείεται η παραγωγή να είχε κάτι στο νου της ως έμπνευση, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που το γνωρίζω.

Ο χαρακτήρας της Mita πήρε μορφή κυρίως μέσω ανάλυσης του κειμένου που φανέρωνε τα βασικά χαρακτηριστικά της και πάνω σε αυτά χτίστηκε μια περσόνα που βάσισα εν μέρει σε δυναμικές γυναίκες του χώρου που έχω θαυμάσει ανά καιρούς και εν μέρει σε δικά μου χαρακτηριστικά. Μπορεί και να βρήκε ευκαιρία να εκφραστεί η έφηβη Μελισσάνθη που κρατούσε την βούρτσα της, πιστεύοντας ότι ήταν μικρόφωνο και έκανε την ποπ σταρ στο σαλόνι. Ποιος ξέρει…

Αφου μιλάμε για την Mita, πως θα την χαρακτήριζες;

Η Mita είναι ένα κορίτσι έντονο, χαρούμενο που αγαπά αυτό που κάνει. Διασκεδάζει επί σκηνής. Δεν το βλεπει σαν δουλειά ή διαγωνισμό που πρέπει πάσει θυσία να κερδίσει, αλλά σαν μια ευκαιρία να περάσει καλά με τους συναδέλφους και φίλους της. Παρόλο που εκ πρωτης όψεως ίσως δεν θα την χαρακτήριζε κάποιος έτσι, είναι ειλικρινής και δίκαιη. Αγαπά τους φίλους της και θα έκανε τα πάντα για να είναι ευτυχισμένοι. 

Πάμε τώρα στην κανονική Eurovision! Θα ήθελες να μας πεις αν έχεις κάποια αγαπημένα τραγούδια στον θεσμό και αν ναι ποια;

Ναι θα αναφέρω το ‘I’m in love with a fairytale’  του Alexander Rybak τo 2009, το ‘Euphoria’ της Loreen το  2012 , το κομμάτι της Τουρκίας ‘For real’ Athena το 2004, σίγουρα  το ‘Wild dances’ της Ruslana και μην με κρίνετε εννοείται τους Lordi με το Hard rock Hallelujah το 2006. Και επειδή υπάρχει μια αδυναμία εδώ, δεν μπορώ να μην αναφέρω τον…Σακη με το “Shake it”.

Ποια τα επόμενα σχέδια της Μελισσάνθης Μάχουτ;

Σχέδια και συζητήσεις υπάρχουν αλλά με την δεδομένη κατάσταση όλα τα πρότζεκτ είναι on hold.  Προς το παρόν ολοκληρώνουμε γυρίσματα για την σειρά Έτερος Εγώ που σταμάτησαν τον Φλεβάρη λογω του ιού. Η σειρά θα βγει τέλη Οκτώβρη.

Θα σε ενδιέφερε η εμπλοκή σου με τον διαγωνισμό αν η ΕΡΤ σου πρότεινε κάτι; Όπως το να παρουσιάσεις κάποια εκπομπή ή να ανακοινώσεις ας πούμε την ελληνική βαθμολογία;

Να παρουσιάσω εκπομπή δεν πιστεύω οτι θα μπορούσα, αλλά το να ανακοινώσω την ελληνική βαθμολογία θα ήταν πολύ όμορφο!

Τελειώνοντας ποια είναι η αγαπημένη σου σκηνή από το Fire Saga;

Η σκηνή του song-along. Χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μελισσάνθη σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο που μας διέθεσες και καλή τύχη σε ό,τι και αν κάνεις. Ποιος ξέρει ο κόσμος της Eurovision ίσως σε συνανήσει πάλι, αν η ΕΡΤ διαβάζει την συνέντευξη μας όλα είναι πιθανά!

Παρακάτω δείτε την εμφάνιση της Mita Xenakis ή αλλιώς την ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision, στην ταινία του Netflix!

 

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *