Ουκρανία: Με το “Shum” οι Go_A στην Eurovision 2021!

Από πολύ νωρίς, έπειτα από την ακύρωση του περσινού διαγωνισμού, η Ουκρανία είχε ανακοινώσει πως και φέτος την εκπροσπώπηση της χώρας θα έχει το συγκρότημα Go_A. Με επίσημη ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, UA:PBC, είχε επισημάνει πως η χώρα θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2021 από τους Go_A οι οποίοι αναδείχθηκαν νικητές του Vidbir 2020 και επρόκειτο να διαγωνιστούν στην Ολλανδία με το “Solovey”.

Οι Go_A στις αρχές Ιουλίου παρευρέθηκαν σε ένα songwriting camp όπου δούλεψαν επάνω σε καινούρια τραγούδια για την Eurovision. Μαζί τους ήταν ο Πολωνός συνθέτης της συμμετοχής της Τσεχίας στην Eurovision 2019, Friend of a friend, Maciej Mikolaj Trybulec. Στην παρέα τους ήταν και ο Βρετανός δημιουργός Ashley Hicklin, που συνέθεσε την συμμετοχή του Βελγίου στην Eurovision 2010, Me and my guitar, αλλά και διάφορες ακόμη συμμετοχές σε εθνικούς τελικών χωρών. Τέλος, στο ίδιο songwriting camp ήταν και οι δημιουργοί της φετινής ελβετικής συμμετοχής στο διαγωνισμό, Repondez-Moi.

Μπορεί, αμέσως μετά την επιβεβαίωση τους για την Eurovision 2021, να αποκάλυψαν ότι η επιλογή του τραγουδιού τους για τον επόμενο διαγωνισμό θα γίνει μέσω ενός εθνικού τελικού με πέντε τραγούδια, ωστόσο είχαν τονίσει ότι εξαιτίας της πανδημίας, όλα ήταν στον αέρα.

Φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη και η συμμετοχή της Ουκρανίας για την Eurovision 2021 αποτελεί γεγονός. Το τραγούδι των Go_A επιλέχθηκε και πριν από λίγο δόθηκε στη δημόσιότητα. Πρόκειται για το “Shum”,με το οποίο θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν το σερί πρόκρίσεων που διατηρεί η χώρα.

H επιτροπή που επέλεξε το τραγούδι αποτελούνταν από πέντε μέλη:

  • Jamala, Νικήτρια της Eurovision 2016
  • Evgeny Filaton, Μέλος του συγκροτήματος The Maneken
  • Ruslan Kvinta, Μουσικός Παραγωγός
  • Yarloslav Lodigin, Μέλος του συμβουλίου του UA:PBC
  • Dmitry Khorkin, Μέλος του συμβουλίου του UA:PBC

Ακούστε το “Shum” των Go_A για το Ρότερνταμ:

Η τελική version του τραγουδιού για τον διαγωνισμό, αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα τον Μάρτιο! Η Ουκρανία έχει κληρωθεί στο δεύτερο μισό, του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2021.

 

 

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αναμενόμενο ήταν μεταξύ των 3 υποψηφίων αυτό θα επέλεγαν…. Το shum μου αρέσει αρκετά, είναι “ιδιαίτερο και πιασάρικο” οπότε μπορεί να ξεχωρίσει είτε θετικά, είτε όμως αρνητικά…(βλ. Πορτογαλία 2019, αν και αυτό είναι καλύτερο και η Ουκρανία είναι πιο δυνατή στη eurovision σχετικά με την Πορτογαλία). Αν και μου αρέσει, θεωρώ το περσινό “solovey” λιγάκι καλύτερο.
    Για την ώρα 1. Γαλλία- Ουκρανία 8,5/10 3.Ισραήλ 7/10 4.Αλβανία 5,5/10.

    Απάντηση
  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Σαν άκουσμα είναι εντελώς μέσα στα μουσικά μου γούστα.
    Το γεγονός όμως ότι είναι ολόϊδιο με το Solovey με ξενερώνει κάπως.

    Σε κάθε περίπτωση, καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  3. Benedictos
    Benedictos says:

    Καλα, ας μην το δενουμε και κομπο οτι θα το δουμε επι σκηνης το συγκεκριμενο. Ουκρανια ειναι αυτη, αρα υπαρχει τεραστια πιθανοτητα να ακολουθησει το κλασικο ουκρανικο χαος που περιλαμβανει απο δραματα, παλινωδιες, αμφισβητησεις, καθαιρεσεις, αποκλεισμους μεχρι χρεωκοπιες και εμφυλιους (δυστυχως), επομενως αν οντως συμμετεχουν μπορει να εχουν αλλαξει αλλα 3 τραγουδια μεχρι το Μαιο. Βεβαια ακριβως επειδη Ουκρανια ειναι αυτη, εχουν διδακτορικα στο να παιρνουν λασπη τετοια εποχη και να την κανουν χρυσαφι στον τελικο, οποτε δεν θα με εκπληξει καθολου αν παει εξαιρετικα καλα στον τελικο και βρεθει πολυ ψηλα, οσο και να μη μου αρεσει προσωπικα..

    Απάντηση
  4. Βαγγέλης
    Βαγγέλης says:

    Προτιμούσα το Solovey που είχε περισσότερο ποιητική διάθεση, αυτό εδώ με πονοκεφαλιάζει. Βέβαια θα χρειαστεί να κόψουν ένα λεπτό τουλάχιστον σε σχέση με το βίντεο. Όπως και νά ‘χει, δεν πιστεύω πως θα τα πάνε καλά.

    Επιπλέον οι ομοιότητες με γνωστό δημοτικό τραγούδι της Ουκρανίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Προφανώς όλα επιτρέπονται πλέον…

    https://www.youtube.com/watch?v=rp08gGsIlVM

    Απάντηση
  5. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Είναι ένα ιδιαίτερο τραγούδι. Είτε αρέσει είτε όχι, θα είναι μοναδικό στο είδος του τον Μάιο. Προσωπικά, το προτιμώ από το solovey, που έβρισκα τα φωνητικά του υπερβολικά για τα δικά μου αυτιά. Επίσης, θυμίζει αρκετά το voda της Βουλγαρίας του 2007, το οποίο είχε πάει εξαιρετικά καλά, μέσα στην πεντάδα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *