Editorial: Τι συνέβη τελικά με την Ελένη Φουρέιρα και την ΕΡΤ;

Βασική μου αρχή και ένα από τα μότο μου στη ζωή είναι ότι δεν είναι όλα τα πράγματα υποκειμενικά. Υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές σταθερές, τα γεγονότα. Αλίμονο αν δεν υπήρχαν και κυριαρχούσε στο σύμπαν η σχετικότητα. Γιατί σας τα λέω τώρα αυτά; Μα γιατί διαβάζοντας τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της PANIK Records, Γιώργου Αρσενάκου, αλλά και την έκταση την οποία λαμβάνουν, θεώρησα δίκαιο και σωστό να γράψω αυτό το άρθρο, θέλοντας όχι να αποκαταστήσω την αλήθεια, αλλά να υπενθυμίσω σε όλους όσα συνέβησαν και αφορούν την Ελένη Φουρέιρα, την ΕΡΤ και την ενδεχόμενη εκπροσώπηση της χώρας μας από την πρώτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της PANIK Records υποστηρίζει ότι την τριετία 2016-2018 πρότειναν κάθε χρόνο στην ΕΡΤ συνεργασία, προκειμένου η Ελένη Φουρέιρα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό, χωρίς όμως να υπάρχει καμία θετική ανταπόκριση από μεριάς της Αγίας Παρασκευής.

Για τρία χρόνια πριν από το 2018 προτείναμε στην ΕΡΤ να συμμετάσχει η Ελένη με την Ελλάδα και ήμασταν διατεθειμένοι να συνεργαστούμε σε όλες τις πιθανές εκδοχές: με συμμετοχή σε διαγωνισμό, με απευθείας ανάθεση, όπως εκείνοι θα ήθελαν.

Και κάθε φορά παίρναμε άκυρο. Δεν την περνούσαν ούτε στο διαγωνιστικό μέρος. Γιατί; Παρόλο που δεν μου το είπαν ποτέ ξεκάθαρα και ανοιχτά, νομίζω ότι έπαιξε ρόλο όλη αυτή η παραφιλολογία με το θέμα της καταγωγής της.

Πριν πάμε όμως στην τριετία 2016-2018, θα πάμε λίγο πιο πίσω, για να δούμε αν όντως υπήρχε ρατσιστική διάθεση από μεριάς ΕΡΤ απέναντι στην Ελένη Φουρέιρα.

Το 2010 στον εθνικό τελικό που διοργανώνει η ΕΡΤ, μία εκ των υποψηφίων είναι και η Ελένη Φουρέιρα. Συμμετείχε μαζί με τον Μάνο Πυροβολάκη και το τραγούδι η Κιβωτός του Νώε, καταλαμβάνοντας μάλιστα τότε την δεύτερη θέση! Σίγουρα λοιπόν το 2010 η ΕΡΤ δεν είχε πρόβλημα να εκπροσωπήσει η Ελένη Φουρέιρα την χώρα μας στον διαγωνισμό.

Από το 2013 μέχρι και το 2015 η ΕΡΤ ουσιαστικά παραχωρεί την εθνική επιλογή για την Eurovision στο MAD. Τα δύο πρώτα χρόνια λαμβάνουν μέρος υποψήφιοι καλλιτέχνες μόνο την PANIK, ενώ την τρίτη χρονιά υπάρχουν υποψήφιοι και από άλλες δισκογραφικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης όμως και της εταιρείας την οποία διευθύνει ο κ. Αρσενάκος. Όλες αυτές τις χρονιές θα μπορούσε εφόσον το επιθυμούσε η Ελένη Φουρέιρα και η δισκογραφική της, να λάβει μέρος στον εθνικό τελικό. Ουδέποτε όμως συνέβη.

Πάμε τώρα στην τριετία στην οποία αναφέρεται ο Γιώργος Αρσενάκος. Το 2016 ο τότε Πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, παίρνει την ευθύνη και στέλνει με απευθείας ανάθεση τους ARGO στον διαγωνισμό. Αποκλείστηκε η Ελένη Φουρέιρα; Σαφώς, όπως αποκλείστηκαν και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες που εκείνη την χρονιά επιθυμούσαν να λάβουν μέρος στην Eurovision, χωρίς όμως να σημαίνει ότι υπήρχε κάποια ρατσιστική διάθεση από πλευράς ΕΡΤ, αφού ό,τι ίσχυσε και για τους υπόλοιπους καλλιτέχνες, ίσχυε και για την περίπτωση της Ελένης Φουρέιρα.

Το 2017 η ΕΡΤ συνεργάζεται για μία ακόμη χρονιά με την PANIK Records. Δίνεται απευθείας ανάθεση στον Φωκά Ευαγγελινό και τον Δημήτρη Κοντόπουλο και επιλέγεται η Demy. Άλλη μία χρονιά δηλαδή στην οποία δεν έγινε κάποια στοχοποίηση της Ελένης Φουρέιρα, αλλά επιλέχθηκε μία καλλιτέχνης με την οποία συνεργάζονταν εκείνο το διάστημα, ο συνθέτης που είχε πάρει απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ.

Φθάνουμε στο επίμαχο 2018. Όντως από το καλοκαίρι του 2017 υπήρχε η φημολογία ότι η Ελένη Φουρέιρα επιθυμούσε διακαώς να λάβει το πράσινο φως από την ΕΡΤ. Η ελληνική δημόσια τηλεόραση όμως για εκείνη την χρονιά αποφασίζει να διοργανώσει εθνική επιλογή, με τραγούδια με ελληνικό στίχο και ύφος. Σε αυτή την επιλογή μάλιστα η PANIK συμμετέχει με δύο υποψηφιότητες, όχι όμως με την Ελένη Φουρέιρα. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε χώρα με βάση τους κανονισμούς της EBU, είναι ελεύθερη να επιλέξει τον τρόπο που θα επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι της για τον διαγωνισμό.

Συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ρατσιστική διάθεση της ΕΡΤ προς την Ελένη Φουρέιρα. Το 2010 συμμετείχε ως υποψήφια στον εθνικό τελικό που πραγματοποιήθηκε και παρ’ ολίγον να ήταν και η εκπρόσωπός μας. Τα επόμενα χρόνια η δισκογραφική της εταιρεία έχοντας το προνόμιο σχεδόν της αποκλειστικής συνεργασίας με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέας μας, θα μπορούσε πολύ εύκολα να την στείλει, για αδιευκρίνιστους όμως λόγους δεν το έπραξε. Προτίμησε αντ’ αυτού να εμφανίζεται απλά ως guest και όχι ως υποψήφια, στους εθνικούς τελικούς που συνδιοργάνωσε η PANIK με το MAD.

Πηγαίνοντας τώρα στην τριετία 2016-2018 στην οποία αναφέρεται ο κ. Αρσενάκος στις δηλώσεις του, δεν υπάρχει καμία μεροληπτική συμπεριφορά από την ΕΡΤ εις βάρος της Ελένης Φουρέιρα και πόσο μάλλον με ρατσιστικό περιεχόμενο. Το δε 2018 η Ελένη Φουρέιρα με την δυναμική που είχε στα δισκογραφικά πράγματα της χώρας, εύκολα θα γινόταν η εκπρόσωπος της Ελλάδας, αρκεί να υπέβαλε συμμετοχή στην εθνική επιλογή που διοργάνωνε η ΕΡΤ την χρονιά εκείνη. Προτίμησε να μην συμμετάσχει, είτε γιατί επιθυμούσε απευθείας ανάθεση, είτε γιατί δεν ήθελε να λάβει μέρος στην Eurovision με ένα τραγούδι στα ελληνικά. Ορθώς έπραξε όπως απέδειξε η μετέπειτα ιστορία των πραγμάτων, αλλά αυτό είναι μία άλλη υπόθεση και σίγουρα δεν αποδεικνύει ότι υπήρχε θέμα στην ΕΡΤ για ενδεχόμενη συμμετοχή της.

Είναι εύκολα αντιληπτό πως τα γεγονότα από μόνα τους, διαψεύδουν τα όσα αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της PANIK, τόσο για το επίμαχο διάστημα του 2016-2018, όσο και για τα προηγούμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η ΕΡΤ είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις παραπάνω δηλώσεις, αφού την αδικούν. Εξάλλου με τις επιλογές τόσο της Κατερίνας Ντούσκα, όσο και της Stefania, δύο κοριτσιών που γεννήθηκαν στο εξωτερικό, έχει αποδείξει ότι δεν διέπει τις αποφάσεις της κανενός είδους ρατσισμός. Επιπροσθέτως προβληματίζει και το χρονικό σημείο που έγιναν αυτές οι δηλώσεις, τρία δηλαδή σχεδόν χρόνια μετά το 2018 και έναν μήνα πριν τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Εντούτοις τίποτα δεν φαίνεται να χαλάει το θετικό κλίμα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στο ραδιομέγαρο. Η συνεχής άνοδος της ελληνικής συμμετοχής στα στοιχήματα, δίνει αέρα αισιοδοξίας στις τελευταίες προετοιμασίες, λίγο πριν την έναρξη των προβών, τον επόμενο μήνα στο Ρότερνταμ κι όπως ήδη ψιθυρίζεται μεταξύ των ξένων fans του διαγωνισμού, πρόθεση της διοίκησης της ΕΡΤ είναι να αποδείξει ότι η Ελλάδα επέστρεψε δυνατά στο διαγωνισμό!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2021!

 

31 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ ΆΡΘΡΟ!
    Ο κ. Αρσενακος έκανε μια συνέντευξη παρουσιάζοντας την κατάσταση όπως τον συνέφερε.λ λέγοντας- να το πω ευγενικά- μπούρδες! Τρανα παραδείγματα το 2010 και κυρίως το 2018, όπως εύστοχα αναφέρατε…
    Γιατί το ’18 η panik δεν πρότεινε την Φουρέιρα για την Ελλάδα αλλά την Τερζή; Προφανώς άλλοι ήταν οι παράγοντες που δεν “έδωσε” η panic την Φουρέιρα στην Ελλάδα! Πάντως εγώ, οι περισσότεροι,και φυσικά η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ νομίζω θα ήθελαν την Ελένη για την Ελλάδα ακόμα και του χρόνου, γιατί πολύ απλά είναι εξαιρετική σε αυτό που κάνει!
    ΥΓ: Προσωπικά θεωρώ ότι η Φουρέιρα δεν φταίει πουθενά η γυναίκα, αλλά ο κύριος αρσενακος μαγειρεύει και πασάρει την κατάσταση όπως τον συμφέρει. Κρίμα!
    Και πάλι χίλια μπράβο για αυτό το άρθρο!

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Το άρθρο τεκμηριωμένα και ορθά, βουλώνει πολλά στόματα!
    Μπράβο Γιάννη για το άρθρο σου. Επιτέλους ένας άνθρωπος που αγαπάει τον διαγωνισμό βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

    Το ερώτημα βέβαια είναι, γιατί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο εκπρόσωπος της εταιρείας προσπαθεί να διαβάλλει την ΕΡΤ με κακοήθειες. Θέλει μόνο να στρέψει τους Έλληνες φαν (και όχι μόνο) κατα της ΕΡΤ ή υπάρχει άλλος λόγος;;;

    Ό,τι κι αν συμβαίνει όμως (περα από τους χαιρέκακους που βρήκαν μια αφορμή να κατηγορήσουν την “κακιά” ΕΡΤ) δεν νομίζω να επηρεάσουν όλους τους υπόλοιπους που δεν φοράμε παρωπίδες. Πόσο μάλλον φέτος, που ΟΛΑ πάνε κατ’ ευχήν σε όλους τους τομείς!

    Και πάλι μπράβο Γιάννη για το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά όλους στους υπόλοιπους αρθρογράφους του site για το τρόπο που δουλεύετε και μας ενημερώνετε!!!
    Καλή και δυναμική συνέχεια να χετε!

    Απάντηση
    • sun
      sun says:

      Ναι καλέ τι να ξέρει ο άνθρωπος…τόσα αποκλειστικά που έχουν γραφτεί σε αυτό το σαιτ, τυχαία ήταν αλήθεια Σταμάτησε να δείχνετε τόσο απροκάλυπτα την ζήλια σας

      Απάντηση
  3. Mary
    Mary says:

    Μήπως οι ανακρίβειες του κυριου Αρσενάκου στοχεύουν στο να διαβάλλει την ελληνική συμμετοχή και να ενισχύσει την Τσαγκρινού, που συμβαινει να ειναι της Panik, και η οποια καταρρέει στοιχηματικά και ξεφουσκώνει?Λεω εγω τωρα…

    Απάντηση
    • McQueen
      McQueen says:

      Έλεος εσύ με την Τσαγκρινού… Δεν έμεινε άρθρο που να μην την κακολογήσεις… Πόση ζήλια και κακία… Την κατηγορείς από άφωνη μέχρι δεν ξέρω κι εγώ τί! Ακόμα λίγο θέλεις να μας πείς ότι αυτή ευθύνεται για το ότι η ΕΡΤ δεν επέλεξε την Φουρέιρα το 2018… Αλλά σίγουρα αδιάφορη δεν σου περνάει αφού η έγνοια σου είναι μονο αν θα τα πάει καλύτερα η Τσαγκρινού από την Στεφανία λες και η Στεφανία μόνο την Τσαγκρινού έχει να συναγωνιστεί… Μα πόση ζήλια ρε φίλε… Και η Φουρέιρα το 2018 την ίδια αντιμετώπιση είχε, Αλβανή την ανεβάζανε, Άφωνη την κατεβάζανε… μέχρι τις πρόβες η Τερζή ήταν Φαβορί αλλά τελικά ούτε τελικό δεν πέρασε… Βλέπω το ίδιο και φέτος να έρχεται… μια από τα ίδια ΚΑΘΕ χρόνο…. μα ΚΑΘΕ χρόνο όμως!!!

      Απάντηση
  4. Greco London
    Greco London says:

    Παιδιά συγνώμη ποια ΕΡΤ ποιας κυβέρνησης θα επιτρέψει έναν καλλιτέχνη χωρίς καταγωγή από Ελλάδα να μας εκπροσωπήσει. Με λύπη το λέω, αλλά αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που δεν την ήθελαν να πάει επειδή η καταγωγή είναι από Αλβανία, ας μιλήσουμε όπως λένε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο και να μη κρυβόμαστε.
    Η Ντούσκα και η Στεφάνια που αναφέρατε όπως και η παπαριζου έχουν ελληνική καταγωγή. Δεν είναι ακόμα έτοιμη η Ελλάδα για κάτι τέτοιο.. θα είχε γίνει χαμός καμία κυβέρνηση δε θα το επιτρέψει..
    Η Τερζη και η Ντουσκα όπως και η Στεφάνια πήγαν με ανάθεση χωρίς εθνικό τελικό στη φουρειρα ανάθεση ποτέ δεν έγινε παρόλο που ήταν για χρόνια από τις λίγες που έκανε μεγάλη επιτυχία.. Πιστεύω πως για την Ελλάδα θέλει πολύ να πάει γιατί την αγαπάει τη χώρα εδώ μεγάλωσε και λέει πως νιώθει ελληνίδα και από Αλβανία. Ενώ η Τάμτα παντού όπου πάει λέει είναι Γεωργιανη..
    Από την άλλη ήταν μεγάλο φάουλ για τη σημαία της Αλβανίας ενώ ξέρει πως με αυτή τη κίνηση ποτέ πλέον η ΕΡΤ δε θα δεχθεί..
    Εκτός αν το θέλει πολύ η ΕΡΤ να το κερδίσει μόνο τότε..
    Έγινε και ο Αρσενακος όνομα τώρα εντάξει…
    θα πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει παραπάνω η ελληνική κοινωνία και όπως πλέον αφήνουν αλλοδαπούς να σηκώνουν σημαίες στις παρελάσεις να αφήσουν καλλιτέχνες που μεγάλωσαν Ελλάδα και αγαπούν τη χώρα να μας εκπροσωπήσουν.. Εδώ η Ολλανδία έχει Αφρικανούς να την εκπροσωπούν!
    Τέλειο άρθρο Γιάννη, ποιοτικό και γεννάει ωραίο διάλογο μπράβο. Ξεφεύγεις από τα βαρετά άρθρα που αλλά σάιτ κάνουν κάθε χρόνο τα ίδια… Συνέχισε έτσι να προσφέρεις πρωτιές και ποιοτικά άρθρα..

    Απάντηση
    • Mary
      Mary says:

      Εσύ άλλη δουλειά από το να στοχοποιείς και να παρακολουθείς όποιον λέει κάτι αντίθετο με την δική σου άποψη κάνεις? Δημοκρατία έχουμε αν δεν κάνω λαθος και την γνώμη του λέει ο καθένας.Επισης άνοιξε τα μάτια σου και δες και τα σχόλια των άλλων πιο επάνω καθώς και το ίδιο το άρθρο που υπαινίσσεται ότι με σκοπιμότητα έκανε αυτή τη δήλωση τώρα ο Αρσενικός….όσο για την ζήλια….μη κρίνεις από τον εαυτό σου…..από ποτέ είναι κακία η προσωπική άποψη??? Αντίθετα εσύ μόλις προδικάσει ότι η Ελλάδα δεν θα περάσει στον τελικό.Ποια ζήλια??Γελάω,δεν διαγωνιζομαι εγώ ξέρεις για να την ζηλέψω. Τα σχόλια τα αρνητικοτατα όλων τις προηγούμενες μέρες για τον φρικτό τρόπο που τραγούδησε live η Τσαγκρινου το el diablo τα είδες η ήσουν σε άλλο κόσμο?? Η μήπως οοοολοι αυτοί που την έκριναν αρνητικά για την χάλια ερμηνεία τους υποφέρουν από μαζική ζήλια κατά της Τσαγκρινου???Ανυπόστατα τα όσα λες. Καλά κάνεις και θέλεις να πάει καλά η συμμετοχή της χώρας σου της Κύπρου δεν σε αδικώ.Αλλα είναι τουλάχιστον φασιστικό να βαφτίσεις ζήλια και να στοχοποιείς όποιον δεν αρέσκεται στην Τσαγκρινου. Και ναι η απόψη μου είναι ότι το τραγούδι είναι ένα ξεπατικωμα πλαστικό,η Τσαγκρινου άφωνη και πλαστική και πως η οποία φορά της Κύπρου στα στοιχήματα,που έχει ήδη αρχίσει να ξεφουσκώνει για τα καλά,είναι ξεκάθαρα απόνερα της Φουρέιρα του 2018.Αυτα και μάθε να δέχεσαι τις απόψεις των άλλων, κουμπάρε

      Απάντηση
  5. Tonis
    Tonis says:

    Όλο αυτό γίνεται από την panic μόνο και μόνο για να στοχοποιήσει την Ελλάδα δημιουργώντας αρνητικό κλίμα προς την ελληνική συμμετοχή
    Πόσο πάτο πια!!

    Απάντηση
    • Mary
      Mary says:

      Πες πες τα,γιατι βγηκε απο επανω ο ”κουμπαρος” και επεσε να μας φαει που λεμε ολοι το ιδιο!Ακριβως αυτο και ειναι ντροπη του που προσπαθει να κανει κακο στην συμμετοχη της Ελλαδας της πατριδας του.Βλεπει οτι η Τσαγκρινου ξεφουσκωνει παντου..δεν μπορει να χωνεψει φαινεται πως η ΕΡΤ μπορει και χωρις την Πανικ που κοντευει πια να παρει εργολαβια την γιουροβιζιον που ειναι ετσι κι αλλιως παντου θεσμος των κρατικων τηλεορασεων κι οχι ιδιωτικων δισκογραφικων εταιρειων…του θιξαμε τα συμφεροντα της εταιρειας του! Και αν τολμησουμε να πουμε την αποψη μας μας ελενε οτι ζηλευουμε και την Τσαγκρινου χαχα

      Απάντηση
      • Greco London
        Greco London says:

        Μη τσιμπάς ρε σύ άσε τους κουμπάρους να τρελαίνονται.. Τουλάχιστον ο κυριουλης μιλάει καθαρά ελληνικά οχι σα το Βλαδίμηρο που σπάσαμε μάτια με τις τελειες και θέλαμε αποκωδικοποιητή να ξεστραβωθούμε να διαβάσουμε το παραλήρημα του εναντίον της Ελλάδας

        Απάντηση
        • Mary
          Mary says:

          Μα δεν βλέπεις τι κρυφοφασισμος? Δεν τολμαμε να πουμε οτι δεν μας αρεσει η Τσαγκρινου και μας επιτιθενται, πόσο κομπλεξ πια? Ελευθερια του λογου!

          Απάντηση
      • Tonia
        Tonia says:

        Ε μα τι άλλο κάποιος να σκεφτεί σε αυτή την χρονική στιγμή που βγήκε να κάνει τέτοιες δηλώσεις
        Είχε τόσες ευκαιρίες σε προηγουμενος χρόνο αν ήθελε
        Είναι θλιβερο
        Τι να πω… απλα
        Καλη επιτυχία σε Κυπρο και Ελλαδα
        αφήστε να αποφασίσει η Ευρώπη και μην χρησιμοποιούνται εκ των άμεσων ενδιαφερομένων αθέμιτα μέσα…

        Απάντηση
    • sun
      sun says:

      Μα έχει υποθεί εκατοντάδες φορές σε αυτό το σαιτ, μέσα από άρθρα, ότι η Ερτ έχει κάνει κάποια λάθη στο παρελθόν, οπότε αυτό που λές δεν στέκει…το συγκεκριμένο άρθρο είναι ξεκαθάρισα των γεγονότων και όχι “λιβάνισμα” όπως λες εσύ.

      Απάντηση
  6. kostas
    kostas says:

    kori mary skase pls
    eshi tora kati vdomades kamnis comment se oulla ta arthra kata tis kiprou kai kata tis tsagrinou
    genika en katalaveno touti tin antikipriaki stasi apo ti stigmi pou emeis ipostirizoume kai tis dio simmetoxes to idio, einai zilia pou ta pame kalitera apo esas? pithanon

    ellada kipros ena
    mary vres hobby

    Απάντηση
    • Mary
      Mary says:

      Το επίπεδο σου φαίνεται απο την φρασεολογία σου και απο το οτι μου είπες ”σκασε”. Νομιζω και οι υπολοιποι εδω μπορουν να καταλαβουν το ποιον σου, ντροπή σου. Οσο για τα υπόλοιπα, ρίξε ενα βλέφαρο πιο επάνω στο ίδιο το αρθρο καθώς και στα σχόλια των υπολοιπων ελλήνων που συντασσονται με αυτο που είπα. Και φτάνει πια με το κόμπλεξ σας, το οτι δεν μας αρέσει η Τσαγκρινού που δεν τραγουδάει καλα δεν σημαίνει οτι κατηγορούμε την Κύπρο,ξεκολλήστε. Ζήτημα αν έχει πάει και ποτε στην Κύπρο η Τσαγκρινού χαχα. Συνεπώς σας συμβουλευω να αφήσετε κατα μέρος το επαρχιακό κομπλεξ, το οτι δεν μας αρέσει η Τσαγκρινου δεν σημαινει οτι κατηγορούμε την Κυπρο. Και για να σου απαντησω, μάθε πρωτα να μιλάς την κοινη ελληνική καθως και να γραφεις με ελληνικούς χαρακτήρες και οχι λατινικους και ασε τα χόμπυ μου στην ησυχία τους. Είναι πραγματικά φασιστικό αυτο που κάνετε ορισμένοι κύπριοι που δεν τολμάμε να πουμε οτι δεν μας αρεσει η Τσαγκρινου η οτι τραγουδάει χάλια η ο,τιδήποτε τετοιο,αμέσως ορμάτε οτι ζηλευουμε κι οτι είμαστε κατα τη Κυπρου….μόνο κόμπλεξ δείχνετε και τίποτα αλλο. Την άποψη μας θα την λέμε και την επαναλαμβάνω, ο Αρσενάκος θέλησε να κανει κακο στην ελληνική συμμετοχή και να προμοτάρει την Τσαγκρινού που έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει. Δεν θα μας φιμώσει κανενα φασισταριο απο εσας,υπάρχει ελευθερία του λόγου φτάνει! Και το αρθρο είναι εξαιρετικο,μπραβο στην ΕΡΤ που μπορει και μονει χωρις καμια Πανικ!

      Απάντηση
    • gogos
      gogos says:

      Το “σκάσε” θεωρείς ότι είναι επιχείρημα ή απλά όταν δεν σου αρέσει η άποψη κάποιου, μιλάς κατ’ αυτό τον τρόπο;;
      Ό,τι κι αν είναι, με το να μιλάς έτσι, το μόνο που καταφέρνεις είναι να μειώνεις το επίπεδο των όποιων επιχειρημάτων σου και ασφαλώς τον εαυτό σου.

      Απάντηση
  7. tbbw
    tbbw says:

    Δεν καταλαβαινω την προσπαθεια υπερσπισης της ΕΡΤ στο αρθρο. Η ρατσιστικη υποσταση της απορριψης ειναι βαρια κατηγορια και ενδεχομενως να μην στεκει οντως. Ομως η ΕΡΤ εκανε τεραστιο λαθος που την απερριπτε τρια συναπτα ετη και φανηκε το 2018. Ο Αρσενακος ειπε μια προσωπικη αποψη αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι η καλυτερη ποπ τργουδιστρια αυτη τη στιγμη στη χωρα απορριφθηκε απο την ΕΡΤ (κακως) τοσες πολλες φορες.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Γιατι πολύ απλά αυτό που λες δεν εχει σχέση με αυτο που ειπε ο Αρσενάκος. Ουτε διατεθιμένοι ήταν να συνεργαστούν με κάθε κόνσεπτ της ΕΡΤ, ούτε υπήρχε ρατσιστικη διάθεση. Πως να το κάνουμε δλδ; Αυτο που γράφεις κ το ασπάζομαι κ εγω ειναι αλλη κουβέντα.

      Απάντηση
  8. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    H EΡΤ είχε όντως προτάσεις για απευθείας ανάθεση στη Φουρέιρα και τις απέρριπτε για πολλά χρόνια, είτε γιατί έκανε απευθείας ανάθεση σε άλλους (όπως το 2016 και το 2017) είτε γιατί έβαζε κριτήρια που εμμέσως την απέκλειαν (όπως το 2018). Το επιχείρημα ότι συμμετείχε στον τελικό του 2010 δεν έχει μεγάλη σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού τότε ούτε είχε αναφερθεί ακόμα ανοιχτά στην καταγωγή της, ούτε ήταν το πρώτο όνομα στη συγκεκριμένη συμμετοχή.

    Από κει και πέρα, μην ξεχνάμε πως ούτε για την Κύπρο η Φουρέιρα ήταν πρώτη επιλογή. Της έδωσαν το Fuego αφού προηγουμένως το είχε απορρίψει η Παπαρίζου και η Τάμτα. Δεν νομίζω πως αυτό είχε να κάνει με την καταγωγή της, αλλά περισσότερο με το γεγονός ότι πολλοί δεν πίστευαν στις δυνατότητές της. Στην πραγματικότητα ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους η εμφάνισή της στη Λισαβόνα και ούτε η ΕΡΤ, ούτε το ΡΙΚ περίμεναν κάτι τέτοιο.

    Οπότε για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η ΕΡΤ ποτέ δεν μυρίστηκε τι δυνατότητες είχε η συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα αλλά και το ΡΙΚ κατά τύχη την εμπιστεύτηκε αφού προηγουμένως είχε κάνει κρούσεις σε άλλες τραγουδίστριες.

    Απάντηση
    • Stavros
      Stavros says:

      Συμφωνώ απόλυτα. Υποτίμηση των δυνατοτήτων της ίδιας ήταν και προσωπικά πιστεύω ούτε η Panik την πίστευε ιδιαίτερα. Όλα τα άλλα περί καταγωγής είναι τριτευοντα.

      Απάντηση
  9. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Πάντως οι κατηγορίες/υποθέσεις/ δηλώσεις ή όπως αλλιώς θέλετε να το πούμε, από τον Αρσενακο για “ρατσιστική συμπεριφορά” από την ΕΡΤ έτσι γενικά και αόριστα προς το όνομα της Φουρέιρα, κάθε άλλο παρά λογική δεν έχουν.
    Το 2010 δεν υπήρξε καν ρατσιστική αντιμετώπιση(άντε να δεχτώ ότι τότε δεν είχε γίνει γνωστή η καταγωγή της) όμως και τα υπόλοιπα χρόνια δεν υπηρχευ ρατσιστική διάθεση από την ΕΡΤ, αφού δέχονταν να κάνει έστω guest εμφάνιση, κάτι που προφανώς αποφάσιζε η εταιρεία της και δεν την κατέβαζε ως υποψήφια (2012-2015). Επίσης το 2015 η Τάμτα θα συμμετείχε αλλά η ίδια δήλωσε ότι δεν πρόλαβε την προθεσμία, άρα για ποια ρατσιστική συμπεριφορά από την ΕΡΤ μιλάμε ακριβώς; Το 2016, ναι την απέρριψαν (κακώς) αλλά δεν ήταν η μονη που απορρίφθηκε για να γίνει η σκανδαλώδης ανάθεση στους Argo. Το 2017 η ανάθεση έγινε σε σύνθετη στην ουσία όχι σε ερμηνευτή/τρία άρα δεν την απέρριψε κανένας, απλά ο Κοντόπουλος επέλεξε την Demy. Το 2018, εμμέσως να υπήρξε ένας περιορισμός, αλλά η Φουρέιρα ειχε βγάλει και κομμάτια με ελληνικό στίχο (πχ βασίλισσα, τι κοιτάς) γιατί η εταιρεία της δεν την πρότεινε στην ΕΡΤ; Μετά το να επέστρεφε το 2019 θα ήταν πολύ νωρίς, αλλά η ίδια έχει δηλώσει ότι είναι ανοικτή στο να επιστρέψει σε λίγα χρόνια, μάλιστα είχε πει ότι αυτή τη φορά και για την Ελλάδα θα συμμετέχω αν μου προταθεί.
    Πάντως θα συμφωνήσω ότι η Ελένη δεν πίστευε καλά καλά η ίδια της η εταιρεία και ότι από τύχη βρέθηκε να εκπροσωπεί την Κύπρο, αφού είχαν απορρίψει το “fuego” η Παπαρίζου και η Τάμτα, όπως διάβασα και παραπάνω. Ευτυχώς, η ίδια πιστεύει στον εαυτό της και απόδειξε σε πολλούς το ποσο λάθος ήταν απέναντι της.
    Γενικά, όμως, όπως είπα και πριν η δήλωση του Αρσενακου για “ατσιστική στάση της ΕΡΤ” είναι απαράδεκτη, γιατί γενικεύει. Από το 2010 ως το 2018 η ΕΡΤ είχε αλλάξει 2-3 φορές διοίκηση (λόγω και αλλαγής της κυβέρνησης) και την επίμαχη τριετία που αναφέρει ο Αρσενακος (2016-2018) ξέρουμε ποιοι αναλάμβαναν το projectτης Eurovision και πως αντιμετώπιζαν τον διαγωνισμό, “πανηγύρι” το θεωρούσαν, χαρακτηριστικά. Άρα, θα μπορούσε να μιλήσει συγκεκριμένα με ονόματα και διοικήσεις και όχι να γενικεύει λέγοντας “η ΕΡΤ”.
    Αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί να κάνει αυτή τη δήλωση τώρα, μετά από 3 χρόνια, και μάλιστα ένα μήνα πριν τον φετινό διαγωνισμό…; (Ρητορική ερώτηση, κατ’εμε)

    Απάντηση
  10. Takis
    Takis says:

    Έχουμε ένα γεγονός (ή τουλάχιστον έναν ισχυρισμό): επί τρια χρόνια η δισκογραφική προτείνει την Φουρέιρα για την εκπροσώπηση και η ΕΡΤ:
    – τη πρώτη φορά κάνει ανάθεση και στέλνει τους ερασιτέχνες και άπειρους ARGO (δε μου φταίνε σε τίποτα τα παιδιά προς Θεού αλλά νομίζω ότι τους έστειλαν κυριολεκτικά ξυπόλητους στα αγκάθια).
    – τη δεύτερη φορά κάνει πάλι ανάθεση αλλά αυτή τη φορά σε έμπειρους και επιτυχημένους επαγγελματίες (άσχετα με το τελικό αποτέλεσμα οι άνθρωποι είχαν τα εχέγγυα).
    – την τρίτη φορά απεθύνει πρόσκληση με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια και στο τέλος πρακτικά καταλήγει να ξανακάνει ανάθεση σε αυτούς που είχαν να πληρώσουν (και μη θυμηθώ τα τραγούδια που ακούγαμε ότι ήταν υποψήφια γιατί με πιάνει ρίγη και ανατριχίλα).
    Σε κάθε περίπτωση από τη μεριά της δισκογραφικής είναι λογικό να δημιουργείται μια εντύπωση: για κάποιο λόγο η ΕΡΤ προτιμούσε να στείλει οτιδήποτε άλλο (κυριολεκτικά οτιδήποτε άλλο) εκτός από τη Φουρέιρα. Το γιατί το ξέρουν μόνο οι ιθύνοντες. Είναι γιατί θεωρούσαν το ρεπερτόριο της μη ποιοτικό ΄και κατά κάποιο το σνόμπαραν; είναι γιατί δεν πίστευαν ότι φωνητικά μπορεί να βγάλει ένα αξιοπρεπές live; είναι γιατί θεωρούσαν ότι θα είχαν και πολλές αρνητικές αντιδράσεις και εξαιτίας της φασαρίας για την καταγωγή της (εμένα μου φαίνεται ότι αυτό λέει ο Αρσενάκος, όχι ότι την απέρριπταν για την καταγωγή της);
    Μπορούμε να πιθανολογούμε ώρες για τους λόγους αλλά όλη αυτή η διαδικασία είναι μια δίκη προθέσεων που δεν θα καταλήξει πουθένα. Το αποτέλεσμα είναι ότι στην ΕΡΤ δεν την έστειλαν ενώ είχαν την ευκαιρία χάνοντας (κατά πάσα πιθανότητα) μια πολύ καλή εκπροσώπηση. Χρόνια τώρα πάρα πόλλοι άνθρωποι λέγανε ότι η Φουρέιρα είναι ότι πρέπει για τη Eurovision (το απέδειξε και η ίδια όταν εν τέλει πήγε), αλλά η ΕΡΤ απόφασιζε διαφορετικά χωρίς όμως το αποτέλεσμα να την δικαιώνει.

    Απάντηση
  11. Κώστας
    Κώστας says:

    Παιδιά είναι προφανές ότι η Ερτ δεν ήθελε να τα πάει καλά εκείνα τα χρόνια ανεξαρτήτως από που είναι η φουρειρα. Άμα θέλαμε να νικήσουμε θα την είχαν στείλει από το 16 αντί τους Argo επειδή ενα μέλος του συγκροτήματος είναι ξαδέρφη της γυναίκας του υπεύθυνου αποστολής της ΕΡΤ

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *