Φινλανδία: Μέσω του UMK θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2022!

Το Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) θα διεξαχθεί για 11η φορά για την επιλογή του τραγουδιστή και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη Φινλανδία στην Eurovision 2022.

Το UMK χρησιμοποιείται κάθε χρόνο από το 2012 για την επιλογή της φινλανδικής συμμετοχής. Οι νικητές του UMK 2021, Blind Channel, κατέκτησαν την 6η θέση στην Eurovision 2021 (4η θέση στην ψηφοφορία του κοινού), την δεύτερη καλύτερη θέση της Φινλανδίας στον διαγωνισμό μετά τους Lordi. Πολύ αυξημένα ήταν και τα ποσοστά τηλεθέασης στη Φινλανδία, τόσο για το UMK, όσο και για την Eurovision 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλλουν τραγούδια για το UMK τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς, σύμφωνα με τους κανόνες της EBU, τα τραγούδια της Eurovision δεν επιτρέπεται να έχουν κυκλοφορήσει πριν την 1η Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους. Η φινλανδική τηλεόραση ελπίζει πως στο UMK 2022 θα μπορέσει να παρευρεθεί ζωντανό κοινό, κάτι που δεν ήταν δυνατόν φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: Eurovoix

Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *