Ελλάδα: Δικαιώνεται η ΕΡΤ για την επιλογή της!

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες απομένουν, πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έχει δώσει η ΕΡΤ, σε δισκογραφικές, εταιρείες παραγωγής, καλλιτέχνες προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ελληνική εκπροσώπηση στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Το εγχείρημα αυτό όπως φαίνεται στέφεται από απόλυτη επιτυχία.

Περισσότερες από έξι πολύ αξιόλογες προτάσεις είναι ήδη αυτές που έχουν φθάσει στα ραντάρ μας και πρόκειται να υποβληθούν στην ΕΡΤ τις επόμενες ημέρες για την Eurovision 2022. Πρόκειται για προτάσεις από γνωστούς καλλιτέχνες, με σημαντική πορεία στον χώρο του τραγουδιού, με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες της χώρας να στηρίζουν το εγχείρημά τους, αλλά και με ανθρώπους που έχουν περγαμηνές στον διαγωνισμό, έχοντας αφήσει το στίγμα τους σε αυτόν.

Η φετινή επιτυχία της Stefania, αλλά και ο επαγγελματισμός που επέδειξε η ΕΡΤ, έχουν συγκινήσει θα λέγαμε καλλιτέχνες και δισκογραφικές που παλαιότερα δεν θα το σκέφτονταν καν να εμπλακούν με τον αγαπημένο μας θεσμό.

Σημαντικό ρόλο φυσικά στο παραπάνω έπαιξε και η διαδικασία που ακολουθείται για την επιλογή τόσο του καλλιτέχνη, όσο και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2022. Μια κλειστή διαδικασία μεν, που δίνει όμως την δυνατότητα σε όλους, όσους σοβαρά θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα τόσο απαιτητικό διαγωνισμό όπως είναι η Eurovision, να το πράξουν.

Ο Δημήτρης Παπαδημήτριου που και φέτος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο πρόεδρος της επιτροπής που θα κάνει την τελική επιλογή, εγγυάται την αδιάβλητη και αμερόληπτη διαδικασία, που μοναδικό κριτήριο επιλογής θα έχει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα τον Μάιο στην Ιταλία. Σε αυτό φυσικά περιλαμβάνεται το τραγούδι, αλλά και η υπόλοιπη ομάδα που θα πλαισιώσει το εγχείρημα.

Τις επόμενες ημέρες  θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των υπόλοιπων καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον προσεχή διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, χωρίς φυσικά να μπορεί να αποκλειστούν και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Ήδη γνωρίζουμε για το ενδιαφέρον των Good Job Nicky, Amanda Georgiadi, Καλομοίρας, Ηλία Κόζα, Joanne.

Αξίζει να αναφερθεί για μία ακόμη φορά πως οι καλλιτέχνες αυτοί που συμμετέχουν στην διαδικασία επιλογής της ΕΡΤ, συμμετέχουν ακριβώς γιατί γίνεται υπό αυτούς τους όρους και δεν θα συμμετείχαν σε έναν ανοιχτό εθνικό τελικό. Τα εύσημα φυσικά αξίζουν στην διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ, Δώρα Χειράκη που εισηγήθηκε αυτόν τον μηχανισμό επιλογής, αλλά και στην προϊσταμένη Διεθνών Σχέσεων και αρχηγό αποστολής της Ελλάδας στον διαγωνισμό, Σοφία Δρανίδου που επικουρεί όλες τις διαδικασίες.

H ΕΡΤ απέδειξε τόσο φέτος με την συμμετοχή της Stefania, όσο και με την διαδικασία επιλογής της συμμετοχής της στην Eurovision 2022, πως δεν παρακαλεί και δεν τρέχει πίσω από καμία δισκογραφική και κανέναν καλλιτέχνη. Αντιθέτως τα ονόματα που φέτος διεκδικούν την ελληνική εκπροσώπηση καταδεικνύουν πως οι καλλιτέχνες έχουν την ανάγκη της και όχι το αντίστροφο, όπως υπήρχε η πεποίθηση παλαιότερα.

Μακάρι η διαδικασία αυτή επιλογής να μείνει σταθερή, ώστε σιγά σιγά να γίνει κτήμα όλων και να γνωρίζουν άπαντες οι εμπλεκόμενοι τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διαγωνισμό. Μια σταθερή διαδικασία θα προσεγγίσει ακόμα περισσότερους καλλιτέχνες, που θα γνωρίζουν τους όρους εκ των προτέρων και θα έχουν και άπλετο χρόνο προετοιμασίας.

Για να προλάβουμε τυχόν κακοπροαίρετους, ο αριθμός προτάσεων που αναφέρουμε είναι όσων έχουν έρθει στην δική μας γνώση και αφορά ολοκληρωμένες, ΣΟΒΑΡΕΣ προτάσεις, που θα είχαν τύχη και στην σκηνή του διαγωνισμού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022! 

Αύριο θα σας αποκαλύψουμε ένα ακόμη όνομα που ενδιαφέρεται! Ποιο λέτε πως θα είναι αυτό;

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Tina
    Tina says:

    Ηταν αναμενομενο για μενα μετα την επιτυχια της stefania να υπαρχει ενδιαφερον απο αρκετους καλλιτεχνες καθως δεν θα μπορεσουμε να ακουσουμε το τραγουδι του καθε καλλιτεχνη και αν πρεπει να επιλεξω μονο υποψηφιους που ακουγονται μεχρι τωρα σιγουρα ενδιαφερουσα και διαφορετικη προταση θα ειναι ο good job Nicky . Ευχομαι οποιος και αν επιλεγει απο την ερτ να μην φερει απλως μια καλη θεση αλλα την νικη.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *