Crash Test: Amanda Vs Elsie Bay | Editorial

Από την στιγμή της ανακοίνωσης των συμμετοχών του MGP 2022 κυριολεκτικά δεχθήκαμε έναν καταιγισμό μηνυμάτων και σχολίων για το τραγούδι της Elsie Bay και το κατά πόσο είναι κοντά στην δική μας συμμετοχή ή και αν μας απειλεί. Σε κάποια από αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε στο editorial που από χθες σας υποσχεθήκαμε.

Πόσο μοιάζουν τα δύο τραγούδια;

Αρχικά να πούμε πως το δικό μας τραγούδι βρίσκεται ακόμη στην φάση της τελικής του παραγωγής. Αυτό που εμείς έχουμε ακούσει είναι απλά ένα demo, παρ’ όλα αυτά μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως τα δύο τραγούδια δεν έχουν καμία απολύτως σχέση! Το μοναδικό κοινό τους στοιχείο θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ότι αμφότερα ανήκουν σε μία πιο εναλλακτική ποπ μουσική σκηνή και είναι μπαλάντες.

Το Death Of Us είναι ένα όμορφο τραγούδι, με μία άρτια παραγωγή. Προσωπικά όμως πιστεύω πως είναι απόλυτα ταυτισμένο με το ύφος της Billie Eilish. Εύκολα θα μπορούσε να είναι ένα τραγούδι που απέρριψε η ίδια για κάποιον από τους προσωπικούς της δίσκους. Το τραγούδι της Amanda ναι μεν είναι σε αυτή την σχολή, αλλά είναι ένα κομμάτι με την σφραγίδα της 100%. Εκπροσωπεί απόλυτα την ίδια, αφού είναι και η δημιουργός του. Δεν έρχεται να μιμηθεί και να αντιγράψει καμία άλλη καλλιτέχνιδα. Η Amanda στην σκηνή του διαγωνισμού θα κάνει αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά, αφού θα ερμηνεύει ένα τραγούδι στο στυλ της, χωρίς να φέρνει στο νου του ακροατή κανέναν άλλον. Είναι ιδιαίτερο και αυθεντικό όσο και η ίδια.

Μας απειλεί το Death Of Us;

Ξεκάθαρα όχι και θα σας εξηγήσω αμέσως γιατί. Αφενός για να μας απειλήσει θα πρέπει να κερδίσει στο MGP 2022, κάτι καθόλου απλό και σίγουρο.

Στον εθνικό τελικό της Νορβηγίας ψηφίζει μόνο το κοινό και μάλιστα μέσω μίας ειδικής εφαρμογής. Η ιστορία έχει δείξει πως στους εθνικούς τελικούς της Νορβηγίας κερδίζει εν τέλει αυτός που το κομμάτι του έχει τα περισσότερα streamings. Πέρσι όλες οι εταιρείες στοιχημάτων έδιναν ακλόνητο φαβορί τους KEiiNO. Όσοι όμως πραγματικά είχαν παρακολουθήσει το ζήτημα ήξεραν πως ο TiX εύκολα θα κέρδιζε την ψηφοφορία του κοινού, όπως και έγινε.

Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, μετά το πρώτο 24ωρο στο spotify, το Death Of Us βρίσκεται στην τρίτη θέση των streamings, πίσω από τους Northkid και τους Subwolfer. Οπότε τίποτα να μην θεωρείτε δεδομένο στο MGP 2022.

Στην περίπτωση όμως που επιλεγεί, η ελληνική συμμετοχή δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Ακόμα και στην σύγκριση με το Death Of Us, η Amanda με την απλότητα και αμεσότητα του τραγουδιού της θα ξεχωρίσει!

Τελειώνοντας, απαντώντας στο ερώτημα που τους περισσότερους από εσάς ταλανίζει:

Ποιο από τα δύο τραγούδια είναι καλύτερο;

Την απάντηση θα την δώσετε εσείς μόλις κυκλοφορήσει η ελληνική συμμετοχή. Εμείς πάντως στο Eurovisionfun, όσοι από εμάς άκουσαν το τραγούδι, καθολικά δίνουμε αβάντα στην Amanda και το ίδιο πιστεύουμε πως θα πράξετε και εσείς!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Miltos
    Miltos says:

    Υπέροχα! Το DoU είναι για εμένα ένα πολύ καλό κομμάτι και θα είναι κρίμα να μην επιλεγεί. Ωστόσο, θα συμφωνήσω ότι είναι πιθανό να μην κερδίσει το MGP για τους παραπάνω λόγους. Χαίρομαι που διαβάζω ότι το δικό μας τραγούδι ξεχωρίζει στην σύγκριση με την Elsie! Ανυπομονούμε!

    Απάντηση
  2. eurofan
    eurofan says:

    Δεν ξέρω αν τα άρθρα σας παίρνουν κάποια έγκριση πριν δημοσιευτούν, ή ο καθένας μπορεί να ανεβάσει ό,τι άρθρο θέλει, αλλά το γεγονός πως το εν λόγω editorial αφορμάται από την ερώτηση κάποιων περί ομοιότητας (!) νορβηγικής και ελληνικής συμμετοχής και εν τέλει ο αρθρογράφος του καταλήγει να κατακρίνει και να θέτει ως de facto προσωπικές του απόψεις!

    Απάντηση
    • gogos
      gogos says:

      Την προσωπική άποψη ζήτησαν αρκετοί fans από αυτούς που έχουν ακούσει το τραγούδι της Amanda και αυτή γράφτηκε παραπάνω. Ποιο είναι το πρόβλημα άραγε;
      Και όπως πολύ σωστά γράφτηκε στο άρθρο, όταν δημοσιευτεί το τραγούδι μας, θα μπορεί ο καθένας να πει την άποψή του!

      Απάντηση
  3. SpK
    SpK says:

    Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δε θα το επιλέξουν καν. Δεν εντυπωσιαστηκα με το συγκεκριμένο τραγούδι και θεωρώ ότι το MGP έχει συμμετοχές που μένουν πιο άμεσα στον τηλεθεατη, που έχει σημασία, μιας και δεν έχουν επιτροπές.

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Προσωπικά όπως έχω ξαναπεί είναι η καλύτερη επιλογή για τη Νορβηγία, αν και βρίσκεται 3ο στα streaming. Όντως θυμίζει κάπως Eilish χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα αρνητικό.
    Σχετικά με τη δική μας συμμετοχή, αν δεν κάνω λάθος η Amanda συνυπογράφει σχεδόν όλα της τα τραγούδια που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα. Το τραγούδι της για τη Eurovision (έστω και στην ανολοκλήρωτη εκδοχή του) με ποιο από αυτά που έχει κυκλοφορήσει ήδη θα μπορούσατε να πείτε ότι έχει περισσότερα κοινά;
    ΥΓ: προσωπικά το kill the lonely και το man of iron τα θεωρώ από τα κορυφαία της.

    Απάντηση
  5. Tina
    Tina says:

    Το μονο σιγουρο ειναι οτι για την τελικη καταταξη στον βαθμολογικο πινακα του ελληνικου τραγουδιου τα ευσημα η οχι θα τα εχει αποκλειστικα η επιτροπη που επελεξε το τραγουδι το ελληνικο κοινο στο μονο που θα συμμετασχει ειναι για να σχολιασει θετικα η αρνητικα την συμμετοχη μας οταν δοθει στην δημοσιοτητα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *