Editorial: Eurovision 2022 – 1η ημέρα!

Αυτό που στιγμάτισε φυσικά την σημερινή πρώτη ημέρα των προβών ήταν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα προβλήματα στην σκηνή, αλλά και τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν πολλές αποστολές.

Οι διοργανωτές φαίνεται πως δεν ήταν έτοιμοι ακόμη και δυστυχώς αυτό έφερε γκρίνια και σχόλια από τους fans, που επιπλέον φέτος δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τις πρόβες όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, αφού το κέντρο τύπου θα ανοίξει από την Τετάρτη 4 Μαίου και μόνο αφού ολοκληρωθούν οι πρώτες πρόβες.

Εννιά χώρες ανέβηκαν σήμερα στην σκηνή του Pala Olimpico και παρότι δεν έχουμε πλήρη εικόνα, θα σας αναφέρουμε αυτά που μας άρεσαν, αλλά και όσα δεν μας άρεσαν τόσο. Περιμένουμε φυσικά και τα δικά σας γενικά σχόλια, αλλά και τις ερωτήσεις και απορίες σας από όσα περιλάμβανε το ημερήσιο μενού και οι συντάκτες μας θα σας απαντήσουν.

Τι μας άρεσε

Μία πολύ θετική έκπληξη, τουλάχιστον από όσα μπορέσαμε να αντιληφθούμε από το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Eurovision, ήταν η Βουλγαρία. Οι Intelligent Music Project απέδειξαν πως είναι όντως ροκ σταρ και ξέρουν να μεταφέρουν το κλίμα της συμμετοχής τους στην σκηνή του διαγωνισμού. Φωνητικά ήταν άψογοι, ενώ είχαν και πάρα πολλά πυροτεχνήματα και φωτιές, έχοντας κάνει μία αρκετά δυνατή σκηνική παρουσίαση.

Η Σλοβενία επίσης πραγματοποίησε μία αρκετά καλή για τα δεδομένα της πρόβα και σε συνάρτηση με το επίπεδο του ημιτελικού, ίσως να έχει κάποιες ελπίδες πλέον… Η Αλβανία είναι των άκρων. Ή θα την λατρέψεις ή θα την μισήσεις, αυτό όμως σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς είναι φυσικά θετικό.

Τι δεν μας άρεσε

Εκτός φυσικά από τα προβλήματα της διοργάνωσης, αυτοί που δεν έπεισαν ήταν τα δύο φαβορί της σημερινής ημέρας. Ολλανδία και Ουκρανία για διαφορετικούς λόγους δεν άρεσαν. Η S10 έχει μία πολύ φτωχή σκηνική παρουσίαση, τουλάχιστον σε αυτό που είδαμε στο σχετικό βίντεο, ενώ οι Ουκρανοί είχαν πολλά φωνητικά προβλήματα.

Τι θέλουμε να ξαναδούμε

Βασικά θέλουμε να τα ξαναδούμε όλα! Να δούμε περισσότερα πράγματα και μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο σίγουρα. Για το λόγο αυτό ζητούμε και προκαταβολικά συγγνώμη, αφού πολλά μπορεί να αναθεωρήσουμε στις δεύτερες πρόβες.

Αναλυτικά για τις πρόβες μπορείτε να δείτε τα σχετικά μας άρθρα:


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα θα συμβούν στο Τορίνο:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. WFGE
    WFGE says:

    εμενα μου αρεσει ΠΑΡΑ πολυ αυτη η απλοτητα που εχει η Ολλανδια
    επισης κατι ασχετο¨Ο ανωνυμος σχολιαστης στο live talk του πρωτου ημιτελικου ειμαι εγω χαχα

    Απάντηση
  2. Ben
    Ben says:

    Δεν χρειάζεται να απολογειστε. Ήσασταν η νούμερο ένα πηγή πληροφόρησης ούτως η άλλως για πολλούς Έλληνες φαν, φέτος με το διαφαινόμενο μπάχαλο θα είστε μια όαση για να μαθαίνουμε καθημερινά όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες και..πίσω από χαλασμένους ήλιους. Το ότι όλες οι συμμετοχές όπως φαίνεται θα έχουν ένα γιγαντιαιο μαύρο οπτικό εμπόδιο να παρεμβάλλεται μεταξύ των ερμηνευτών και της οθόνης LED στο βάθος, είναι τραγικό. Απλά να φανταστεί κανείς τι θα γινόταν αν είχαμε φέτος σκηνικές παρουσίες τύπου Last Dance, Zero Gravity, Hear them Calling, Heroes κλπ. που βασιζαν ολοκληρο κονσεπτ στη σωστη λειτουργια (ως οφειλε να ειναι και φετος) της σκηνης…Θα ειναι τεραστια αδικια για πολλες απο τις φετινες συμμετοχες, που δουλευαν επι μηνες για ενα αποτελεσμα με συγκεκριμενες προδιαγραφες και τωρα τους το ακυρωνουν..τι να πω.

    Απάντηση
  3. gogos
    gogos says:

    Δυστυχώς η διοργάνωση φαίνεται να ξεκίνησε με το… αριστερο, σε πολλούς τομείς. Σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα, αλλά όταν φέτος δεν μπορεί να λειτουργήσει το βασικό στοιχείο της σκηνής (“ήλιος”) τότε υπάρχει πρόβλημα ΤΕΡΑΣΤΙΟ! Κυρίως για τις χώρες που είχαν σχεδιάσει και έκαναν πρόβες επι μήνες με σημείο αναφοράς αυτό το “στοιχείο”.

    Ας μη ξεχνάμε ότι η Eurovision (καλώς ή κακώς) είναι κατα 50% περίπου εικόνα.
    Εαν συνδυάσουμε και την έλλειψη ενημέρωσης (για τις πρωτες πρόβες) για το τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε, τότε μιλάμε για μια μετριότητα των Ιταλών διοργανωτών.

    Για τα τραγούδια-συμμετοχές δεν μπορώ να πω άποψη, αφού κανείς δεν κατάλαβε απολύτως τίποτα για το ποιες είναι οι δυνατότητες και η όποια δυναμική έχει φέτος η κάθε χώρα επι σκηνής.

    Σας ευχαριστούμε πάντως θερμά εδώ στο site που κάνετε ό,τι μπορείτε για να μας μεταφέρετε τον παλμό του διαγωνισμού!

    Απάντηση
  4. T.R
    T.R says:

    Avto to mavro pragma pou fainete piso apo tous kalitehnes den mou aresi katholou. Ap oti fainete 1 hronos den ine arketos gia na gini I diorganosi opos theloun. As kanoun pio aples skines alla toulahiston na doulevoun. Avtos o “ilios” telika egine sinnefo kai kalipti to video wall.

    Απάντηση
  5. Camelaki
    Camelaki says:

    Αγαπημένη μου ebu και θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε μια υπέροχη διοργάνωση χωρίς προβλήματα…..
    Έχουμε δώσει διαπιστευτήρια:
    *Eurovision 2005
    *Ολυμπιακοί Αγώνες 2004
    *Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 1997

    Μετά τιμής
    Amanda Tenfjord Georgiadis
    🙂 🙂 🙂

    Η απλοϊκή Ολλανδία αρέσει διαβάζω σε ξένα φόρουμ κ το Τουίτερ αλλά αν βγει αύριο η Αμάντα λιτή κ απέριττη οι ίδιοι που λατρεύουν Ολλανδή θα μας κρεμάσουν κουδούνια!!!!!!!

    Απάντηση
  6. Stavros
    Stavros says:

    Ειναι ξεκαθαρο πλεον. Προφανως και ειδαν οτι τα πραματα με τη σκηνη δε θα δουλευαν κανα μηνα πριν και σου λενε «ας τα βαλω στο τικτοκ, να απαγορεψω και στους δημοσιογραφους να λενε το μακρυ κ το κοντο τους φερνοντας τη καταστροφη, κ ταυτοχρονα θα χω και κερδος». Μακαρι να λυθουν τα προβληματα με τη σκηνη γιατι ηδη η χρονια ειναι πολυ αδυναμη και φετος οδευουμε για τη κανονικοτερη διοργανωση απτο 2019 και ειναι κριμα

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      Μα τις προηγούμενες μέρες σε κάτι βιντεάκια από το Τουίτερ που είδα μια χαρά δούλευε η κατασκευή όταν την δοκίμαζαν….από ότι διάβασα μάλλον το νερό που υπάρχει στην σκηνή προκάλεσε βραχυκύκλωμα στον μηχανισμό του ηλιου….το θέμα είναι όταν σχεδίασαν την σκηνή δεν σκέφτηκαν τέτοιες μικρολεπτομέρειες?????

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *