Eurovision 2022: Διευρύνει το προβάδισμα η Ουκρανία – Σταθερές Ελλάδα και Κύπρος!

Μία εβδομάδα μας χωρίζει από την έναρξη των προβών της Eurovision 2022 και η αγαπημένη σας στήλη είναι πάλι εδώ, για να σας παρουσιάσει όσα έχουν αλλάξει στους στοιχηματικούς πίνακες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Με το διάστημα που απομένει για τη διεξαγωγή του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision να είναι ελάχιστο, οι αποδόσεις που κυκλοφορούν στις στοιχηματικές εταιρίες δεν πρόκειται να αλλάξουν ραγδαία τουλάχιστον μέχρι το επόμενο Σάββατο και την επίσημη έναρξη της φετινής Eurovision.

Top 5

Αναλλοίωτη παραμένει η κατάσταση στην κορυφή των στοιχηματικών πινάκων, με την Ουκρανία να εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Έχοντας κεφαλαιοποιήσει το αντιπολεμικό κλίμα μετά τη ρωσική εισβολή, η εμπόλεμη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης θεωρείται μακράν του δεύτερου ως το πρώτο φαβορί για νίκη στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η νίκη των Kalush Orchestra κυμαίνεται πλέον σε αποδόσεις μεταξύ 1,70 και 2,05.

Δεύτερη βρίσκεται η Ιταλία, η οποία παραμένει σταθερά στην πρώτη δυάδα εδώ και δύο μήνες. Η διοργανώτρια χώρα βρίσκεται σε πολύ πλεονεκτική θέση, προκειμένου οι Mahmood & Blanco να κάνουν το back-to-back για τους Ιταλούς. Η ιταλική νίκη προσφέρεται σε υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με την αντίστοιχη ουκρανική, μεταξύ 3,75 και 5,10. Η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών έχει ανοίξει τις τελευταίες εβδομάδες.

Τρίτη με εμφανώς πτωτικές τάσεις είναι η Σουηδία. Η Cornelia Jakobs που είχε φτάσει προ των πυλών της δεύτερης θέσης λίγες ημέρες πριν, βλέπει τη διαφορά της από την πρώτη δυάδα να διευρύνεται συνεχώς. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τελευταίο μας άρθρο η σουηδική νίκη παιζόταν σε αποδόσεις μεταξύ 4,5 και 6, ενώ τώρα παίζεται σε αποδόσεις 4,5 και 8,20.

Τέταρτο παραμένει το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Sam Ryder και το “Spaceman” είναι μεταξύ των συμμετοχών που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρ’ όλα αυτά δεν έχουν καταφέρει να τις κεφαλαιοποιήσουν στοιχηματικά. Η νίκη του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να επιστρέψει έως και 14 φορές τα λεφτά που θα ποντάρει κάποιος σε εκείνη.

Νέα είσοδος στην πρώτη πεντάδα είναι εκείνη της Ισπανίας. Η Chanel αποκτά συνεχώς ρεύμα τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που την έχει φέρει εντός Top 5. Οι αποδόσεις για νίκη της Ισπανίας μειώνονται συνεχώς, όντας πλέον μεταξύ 15 και 23.

Ελλάδα, Top 10 και Κύπρος

Σταθερά εντός της πρώτης δεκάδας παραμένει η Ελλάδα. Η Amanda Tenfjord και το “Die Together” εξακολουθούν να βρίσκονται κατά πόδας της πρώτης πεντάδας, έστω και αν έχει μεγαλώσει η διαφορά συγκριτικά με πριν δύο εβδομάδες. Η νίκη της ελληνικής συμμετοχής παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 21 και 55.

Πτώση δύο θέσεων για την Πολωνία, η οποία βρίσκεται στην έβδομη θέση. Η κεντρικοευρωπαϊκή χώρα είναι μία από τις λίγες χώρες που παραμένουν σταθερά εντός δεκάδας κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών. Η πολωνική νίκη παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 19 και 60.

Όγδοη με ανοδικές τάσεις βρίσκεται η Νορβηγία, με τους Subwoolfer να κερδίζουν τις εντυπώσεις με την παρουσίας τους στα πάρτι και να φέρνουν τους Σκανδιναβούς ολοένα και πιο κοντά στις προπορευόμενες χώρες.

Ένατη είναι η Ολλανδία, η οποία έχει ανέβει κατά 10 θέσεις μετά την κυκλοφορία της φετινής της συμμετοχής. Η συναισθηματική μπαλάντα “De Diepte” και η S10 έχουν αποσπάσει ιδιαίτερα θετικά σχόλια, παραμένοντας σταθερά εντός της πρώτης δεκάδας.

Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνει η Αυστραλία, η οποία παραμένει σταθερά στη δεκάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου μήνα.

Όσον αφορά την Κύπρο, η Μεγάλονησος βρίσκεται στη 16η θέση. Η κυπριακή συμμετοχή βρίσκεται στην ίδια θέση συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση, όντας σταθερά στις θέσεις 12-19 τις τελευταίες εβδομάδες, με τις διαφορές μεταξύ των χωρών να είναι οριακές.  Ενδεχόμενη νίκη της Ανδρομάχης και του “Ela” κυμαίνεται σε αποδόσεις μεταξύ 67 και 290.

Συμπεράσματα

Πολλά μπορούν να αλλάξουν στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Οι αποδόσεις, όπως είναι λογικό, θα περάσουν από διάφορα σκαμπανεβάσματα. Έχοντας πάντως όλα τα τραγούδια διαθέσιμα, μπορούμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα. Οι πληροφορίες για τη σκηνική παρουσία και φυσικά οι εμφανίσεις στην PalaOlimpico του Τορίνο μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στους πίνακες των στοιχηματικών εταιρειών. Τίποτα δεν θα έχει κριθεί μέχρι το βράδυ της 14ης Μαΐου και τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού της Eurovision!

Μπορούν οι Kalush Orchestra να χαρίσουν στην Ουκρανία την τρίτη νίκη της στον διαγωνισμό ; Πείτε μας στα σχόλια.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *