Ισλανδία: Ο Daði Freyr επιθυμεί να καταργηθούν τα ηχογραφημένα φωνητικά στην Eurovision!

Ο Daði Freyr ζήτησε να καταργηθούν τα προηχογραφημένα φωνητικά στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ο τραγουδιστής που εκπροσώπησε την Ισλανδία στον διαγωνισμό της  Eurovision στο Ρότερνταμ, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter για να εκφράσει τα συναισθήματά του.

Στο tweet, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Daði Freyr σχολίασε τη χρήση των προηχογραφημένων φωνητικών. Αναφέροντας ότι είναι λιγότερο ενδιαφέρον να χρησιμοποιείς φωνητικά σε μια κασέτα, καθώς θα προτιμούσε να ακούει όλα τα φωνητικά ζωντανά στη σκηνή.

Αρκετοί χρήστες του Twitter επισήμαναν ότι πέρυσι, οι ίδιοι οι Daði og Gagnamagnið έκαναν τη μεγαλύτερη χρήση προηχογραφημένων φωνητικών. Το “10 Years” συνοδευόταν απο μια μεγάλη προηχογραφημένη χορωδία θαυμαστών.

Τα προηχογραφημένα φωνητικά

Το 2021, ο νέος Executive Supervisor, Martin Österdahl, ανακοίνωσε ότι θα γίνει χρήση των προηχογραφημένων φωνητικών για τον διαγωνισμό στο Ρότερνταμ . Η EBU έλαβε το μέτρο για τη δημιουργία μικρότερων αποστολών εν μέσω της πανδημίας Covid-19. Μια μικρότερη αποστολή πιθανότατα θα εξασφάλιζε έναν ασφαλέστερο διαγωνισμό, καθώς λιγότεροι άνθρωποι θα βρίσκονταν στο Ρότερνταμ.

Επιπλέον, η EBU ανέφερε ότι καθώς εξελίσσεται το μουσικό τοπίο, αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει στις ζωντανές εμφανίσεις να είναι ακόμα πιο κοντά στις αντίστοιχες με αυτές των στούντιο. Παραδείγματα τραγουδιών που αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν λόγω του προηγούμενου συνόλου κανόνων περιλαμβάνουν το “If Love Was a Crime” της Poli Genova και το “Grab the Moment” των JOWST.

Πριν από τον διαγωνισμό του 2022, η EBU αποφάσισε ότι τα προηχογραφημένα φωνητικά θα παρέμεναν για τον διαγωνισμό στο Τορίνο . Οι πληροφορίες προήλθαν αρχικά από το ισλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RÚV και στο τέλος αποδείχθηκαν αληθινές.

Οι Daði & Gagnamagnið και το “10 Years” ,εκπροσώπησαν την Ισλανδία το 2021 κατακτώντας την 4η θέση με 378 βαθμούς.

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision 2023!

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Συσ
    Συσ says:

    Εγώ πάντως το θεωρώ αστείο που θέλει να καταργηθούν ενώ αυτός χρησιμοποίησε ολόκληρη προηχογραφημενη χοροδια

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *