Eurovision 2022: Τα αποτελέσματα του Πρώτου Ημιτελικού | Στον Μεγάλο Τελικό η Ελλάδα με την Amanda Georgiadi Tenfjord

Ο Πρώτος από τους συνολικά δύο ημιτελικούς του 66ου Διαγωνισμού της Eurovision πραγματοποιηθήκε με απόλυτη επιτυχία live από το Pala Olimpico του Τορίνο της Ιταλίας.

Τα στοιχήματα που ήθελαν την Ελλάδα και το “Die Together” να προκρίνονται, επβεβαιώθηκαν πανυγυρικά και έτσι η Amanda Georgiadi Tenfjord θα τραγουδήσει ξανά το προσεχές Σάββατο διεκδικώντας ένα καλό πλασάρισμα για τη χώρα μας στον Τελικό.

Οι 10 χώρες που κατάφεραν να προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου είναι:

  • ΕΛΒΕΤΙΑ
  • ΑΡΜΕΝΙΑ
  • ΙΣΛΑΝΔΙΑ
  • ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
  • ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
  • ΝΟΡΒΗΓΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ΜΟΛΔΑΒΙΑ
  • ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Λίγα λόγια για την αποψινή βραδιά:

Η αυλαία του 66ου Διαγωνισμού της Eurovision ξεκίνησε με ένα βίντεο σχετικό με την εφευρετικότητα και δημιουργικότητα των Ιταλών. Στη συνέχεια το Sound of Beauty, το επίσημο τραγούδι της φετινής διοργάνωσης παρουσιάστηκε live στη σκηνή του Pala Olimpico που συμπληρώθηκε από την instrumental εκδοχή του περσινού νικητήριου τραγουδιού Zitti e Buoni.

Φυσικά, αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκαν οι τρεις παρουσιαστές Alessandro Cattelan, Laura Pausini and Mika.

 

Συνολικά, 17 χώρες διεκδίκησαν τα δέκα εισητήρια που οδηγούσαν στον Τελικό. Αυτές ήταν:

(πατήστε στον τίτλο του τραγουδιού για να δείτε την live εμφάνιση)

  1. Αλβανία: Ronela Hajati – “Sekret”
  2. Λετονία: Citi Zēni – “Eat Your Salad”
  3. Λιθουανία: Monika Liu – “Sentimentai”
  4. Ελβετία: Marius Bear – “Boys Do Cry”
  5. Σλοβενία: LPS – “Disko”
  6. Ουκρανία: Kalush Orchestra – “Stefania”
  7. Βουλγαρία: Intelligent Music Project – “Intention”
  8. Ολλανδία: S10 – “De Diepte”
  9. Μολδαβία: Zdob și Zdub & Advahov Brothers – Trenulețul
  10. Πορτογαλία: Maro – “Saudade, saudade”
  11. Κροατία: Mia Dimšić – “Guilty Pleasure”
  12. Δανία: Reddi – “The Show”
  13. Αυστρία: LUM!X feat. Pia Maria – “Halo”
  14. Ισλανδία: Systur – Með hækkandi sól
  15. Ελλάδα: Amanda Georgiadi Tenfjord – “Die Together”
  16. Νορβηγία: Subwoolfer – “Give That Wolf a Banana”
  17. Αρμενία: Rosa Linn – “Snap”

Interval Acts

Με το πέρας του διαγωνιστικού μέρους, σειρά είχαν τα interval acts. Ο Benny Benassi χάρισε ένα μοναδικό mash up των μεγαλύτερων επιτυχιών του λαμβάνωντας ένα μεγάλο χειροκρότημα. Δίπλα του βρέθηκε ο Dardust και το συγκρότημα Sophie & The Giants. Το αφιέρωμα στην μεγάλη Rafaella Cara χάρισε χαρά αλλά και συγκίνηση ενώ η εμφάνιση του Diodato, δυστυχώς δεν προβλήθηκε στους δέκτες μας.

Οι εμφανίσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας

Στη συνέχεια και μετά το διαφημσιτικό διάλλειμα δύο από τις αποκαλούμενες Big 5 βρέθηκαν στη σκηνή του Τορίνο όπου και είδαμε απόσπασμα από τις συμμετοχές τους. Ο λόγος για τους Alvan & Ahez από την Γαλλία και το “Fulenn” ενώ οι Mahmood & Blanco από την Ιταλία ερμήνευσαν το “Brividi”.

https://www.youtube.com/watch?v=AD7Xx6Vc1GM

https://www.youtube.com/watch?v=9B4S5faMsl0

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο executive supervisor του Διαγωνισμού της Eurovision, Martin Osterdahl  και ακολούθησε η ανακοίνωση των δέκα χωρών που ήδη αναφέραμε και θα διαγωνιστούν στον Μεγάλο Τελικό της 14ης Mαΐου.

Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε θερμά την Amanda Georgiadi Tenfjord και την ελληνική αποστολή για την πρόκριση της χώρας μας και να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου!

https://www.youtube.com/watch?v=1F4xozknC_4

 

Πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα του Πρώτου Ημιτελικού;

 

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα θα συμβούν στο Τορίνο:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για καθημερινή ενημέρωση σχετικά με τον Διαγωνισμό!

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Stavros
    Stavros says:

    Αναμενομενα τα αποτελεσματα. Η Ελλαδα φανταστικη, παμε για σιγουρη 10αδα και οσο πιο πανω τοσο το καλυτερο. Μου αρεσε πολυ και η Ολλανδια

    Απάντηση
  2. Greg
    Greg says:

    Συγχαρητήρια στην Amanda! Πάμε για σπουδαία πράγματα. Κάπως περίεργα τα αποτελέσματα πάντως γενικά. Θα προτιμούσα Αλβανία, Αυστρία, Λετονία από Ελβετία, Λιθουανία και Ισλανδία που πέρασαν, όπως προέβλεπαν και τα στοιχήματα. Τα άλλα αποτελέσματα αναμενόμενα. Αλλά ειδικά η Ισλανδία, πως? Μέχρι και η Δανία ή η Βουλγαρία θεωρώ πως ήταν καλύτερες…

    Απάντηση
  3. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Αναμενόμενα σε γενικές γραμμές αποτελέσματα.
    Ψήφισα Λιθουανία και Ισλανδία.
    Πολύ καλή η Αμάντα. Οι σιλουέτες με το ζευγάρι που χορεύει ίσως θα μπορούσαν να λείπουν.
    Η Αλβανία τα σκ#τωσε. Θα έπρεπε να μείνουν σ’ αυτό που παρουσίασαν στον εθνικό τους τελικό.

    ΥΓ: περιμένω αν θα σχολιάσει κανείς την αποψινή ΞΕΦΤΙΛΑ της ΕΡΤ με τον Diodato.

    Απάντηση
    • Kyri
      Kyri says:

      Ξεφτίλα.. καλα μην το παίζεται τόσο εξοργισμένος με την Ερτ, και ειδικά με τη σημερινή Ερτ. Καταρχάς είναι υπεύθυνη για την άψογη παρουσία μας και το πιστώνεται. Πάμε παρακάτω. Όλες οι κρατικές τηλεοράσεις που έχουν διαφημίσεις “κόβουν” τα ιντέρβαλ για έσοδα. Στη Γερμανία που ζω εγώ η κρατική τηλεόραση δεν προβάλει ποτέ διαφημίσεις ΑΛΛΑ κοστίζει στον πολίτη 19,50 ευρώ το μήνα. Λοιπόν, διαλέξτε: δημόσια τηλεόραση με διαφημίσεις και 4 ευρώ το μήνα ή χωρίς με 19,50ευρώ. Ξέρω. Στην Ελλάδα τα θέλουμε όλα και δωρεάν. Δεν γίνεται

      Απάντηση
      • Vangelis vt
        Vangelis vt says:

        Εσύ δεν δίνεις για την κρατική τηλεόραση; Για κοίτα τον λογαριαμσό της ΔΕΗ… Όντως ξεφτίλα και θα το ξανακάνουν την Πέμπτη με τους Il Volo.

        Απάντηση
  4. Michael
    Michael says:

    Εκπληκτική εμφάνιση η Αμάντα..φωνητικά και σκηνική παρουσία. Πολύ χαρούμενος για την πρόκριση της Λιθουανίας,θα ήθελα εκτός Νορβηγία και Ισλανδία, εντός Λετονία και Βουλγαρία ή Δανία.

    Απάντηση
  5. James
    James says:

    Μου κάνει εντύπωση που κάνεις δεν περίμενε την Ισλανδία να προκριθεί.Εγω το είχα δεδομένο.Πιο πολύ με σόκαραν η Αρμενία και η Μολδαβία που ήταν απλώς αδιάφορες.Οσο για την Αλβανία απορώ που το είχατε και βέβαιο.Απο την πρώτη πρόβα φάνηκε πως ήταν κακόγουστο και επιμένω πως το revamp απλώς το αποτελείωσε το τραγούδι.

    Απάντηση
  6. Θωμάς
    Θωμάς says:

    Άμα το καλοσκεφτείς, τα αποτελέσματα είναι τα αναμενόμενα. Περίμενα να περάσουν Αλβανία, Αυστρία και Λετονία αλλά η Αλβανία ήταν πολύ άγρια για τη Γιουροβιζιον και δεν έβγαλε ξεκάθαρα την κορώνα, η Αυστρία απογοήτευσε πολύ κόσμο από τα προηγούμενα live της, και η Λετονία ήταν πολύ πανυγήρι για το θεσμό αν και τις τελευταίες ημέρες άρχισε να μου γίνεται συμπαθές. Μπράβο στην Ελλάδα μας. Χαίρομαι πάρα πολύ που πέρασε. Δεν θα έχει εύκολο έργο το Σάββατο. Μακάρι να έχει την ίδια τύχη και η Κύπρος μας.

    Απάντηση
  7. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Η Αμάντα ήταν εξαιρετική και μπράβο της. Το σήκωσε στους ώμους της το τραγούδι με μια ερμηνεία δυναμική και εύθραυστη ταυτόχρονα. Επίσης πολλή καλή δουλειά στον φωτισμό και τη σκηνογραφία σε σχέση με τις άλλες αποστολές. Μόνο αυτές οι φιγούρες με το ζευγάρι θα μπορούσαν να λείπουν…

    Ψήφισα Λιθουανία (το απόλυτο class) και Μολδαβία (το μόνο πραγματικά διασκεδαστικό κομμάτι του ημιτελικού) και χαίρομαι πολύ που πέρασαν! Ελβετία, Ισλανδία και Πορτογαλία με πήρε ο ύπνος κι έγειρα αλλά ήταν τόσο παλιακά, φασαριόζικα και κακόγουστα τα «ανεβαστικά» κομμάτια της Αλβανίας, της Λετονίας και της Αυστρίας που δεν μου κάνει καμία εντύπωση που κόπηκαν τελικά. Μην ξεχνάμε ότι και τις τρεις τις είχαν για τελικό οι στοιχηματικές. Δυστυχώς όμως πέρασε η εξίσου κακή Νορβηγία.

    Απάντηση
  8. KostasEV
    KostasEV says:

    Λίγο σοκ κάποια αποτελέσματα.
    Πως γίνεται να πέρασαν Μολδαβία, Ελβετία και Ισλανδία;
    Λετονία, Αλβανία και Αυστρία είχαν πολύ περισσότερο ρεύμα αλλά πρέπει να πάτωσαν στις επιτροπές.
    Η Αλβανία ειδικά έβγαλε τα μάτια της μόνη της καθώς είχε πολύ ρεύμα το τραγούδι (πρώτη σε προβολές πρόβας, reactions κτλ) και παρουσίασε ένα μαύρο χάλι. Η Ρονελα ειδικά έβγαλε τόσο αχρείαστο drama που τη χαντάκωσε. Δεν πρέπει να ξεχνάνε οι καλλιτέχνες ότι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ μια χώρα και έναν λαό και μετά τους ίδιους.
    Όσο για την Ελλάδα τι να πω; Ο Φωκάς κέντησε. Μαγευτικά πλάνα, μια εμφάνιση τόσο όμορφη και δωρική. Ένα τσικ περισσότερη αυτοπεποίθηση στον τελικό και πάμε για ό,τι καλύτερο μπορούμε.
    Η διοργάνωση από τους Ιταλούς αν και τη λατρεύω μου φάνηκε φτωχή σε σχέση με την περσινή που ήταν άψογη

    Απάντηση
  9. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Σε γενικές γραμμές ένα αρκετά καλό σόου, σίγουρα καλύτερα από όσο περίμενα με βάση τα τόσα λάθη των Ιταλών στις πρόβες. Σαφώς λυπηρό που δε βλέπουμε τα acts αλλά δυστυχώς κάπως πρέπει να βγουν τα έσοδα για την κρατική μας τηλεόραση…
    Τα αποτελέσματα δίκαια!
    Από τις χώρες που προκρίθηκαν βρήκα 8/10 από τα “αουτσάιντερ” προέβλεψα την Λιθουανία και είχα ως 11η την Ισλανδία. Να που κατάφεραν να προκριθούν και οι δύο και δικαίως. Την Ελβετία δεν την περίμενα αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και δεν θεωρώ ότι δεν άξιζε την πρόκριση όπως λένε πολλοί.
    Είχα εντός την Αλβανία αλλά από όσο φαίνεται ούτε η αλβανική διασπορά δεν μπόρεσε να σώσει αυτό το πράγμα που παρουσίασαν (ακόμα γελάω που στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Ρονελα το έπαιζε βαρύ πεπόνι, συν μια καυστική ανάρτηση της) και επίσης εντός είχα την Λετονία που όμως ήταν απίθανο να προκριθούν και τα 3 joke/funny entry του ημιτελικού. Η Ουκρανία δε μου βγάζει με τίποτα vibes νικητή, αν και προωθείται αισχροκέρδως από τους bookers ενώ η Αμάντα μας ήταν με μια λέξη καθηλωτικη! Εξαιρετική η συμμετοχή μας, αν και μικρό αλλαγές σε κάποια πλάνα μπορούν να γίνουν (ψιλοπραγματα αυτά). Το “die together”
    και η συγκλονιστική Αμάντα, αξίζουν τουλάχιστον μία θέση στη 5αδα.
    Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *