Ομολογία σοκ από Κ. Ζούλα: Προαποφασισμένη χαμηλή βαθμολογία της ΕΡΤ για την Κύπρο στην Eurovision 2024

Μία είδηση βόμβα που θα διασαλεύσει τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις του ΡΙΚ με την ΕΡΤ, είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγο μέσα από την εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακου που κυκλοφορεί σήμερα.

Ο Πρέσβης της Κύπρου ανάβει φωτιές

Η είδηση που μάλιστα βρίσκεται και στο εξώφυλλο της εφημερίδας, αφορά ένα επίσημο έγγραφο-ενημέρωση του Σταύρου Αυγουστίδη, Πρέσβη της κυπριακής δημοκρατίας στην Αθήνα, προς επίσημους φορείς της Κύπρου και στο οποίο ενημερώνει τους αρμοδίους στην Λευκωσία, για όσα του διαμήνυσε σε πρόσφατη συνάντηση εργασίας στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Κων. Ζούλας. Η συζήτηση εκτός των άλλων αφορούσε και τον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αλλά και την βαθμολογία που θα δώσει η ελληνική επιτροπή στην Κύπρο.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται στην εφημερίδα, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ προαναγγέλλει στις 22 Φεβρουαρίου στον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, πως η Ελλάδα θα δώσει χαμηλή βαθμολογία στην κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision 2024. Αναλυτικότερα το άρθρο αναφέρει τα εξής:

Επίσημη ομολογία για τη… Eurovision!

Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα πια, έρχεται το επίσημο έγγραφο που υπογράφει ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Σταύρος Αυγουστίδης, για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, να σε αφήσει… ενεό.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την επίσημη ενημέρωση του πρεσβευτή προς το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και άλλους επίσημους φορείς, για την επίσκεψή του στις 21 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, σύμφωνα με τον πρεσβευτή, ο Ζούλας αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της… Γιουροβίζιον, τονίζοντας ότι «όσον αφορά τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision, η ΕΡΤ δεν θα δώσει υψηλή βαθμολογία στην κυπριακή συμμετοχή».

Προανήγγειλε, δηλαδή, ξεκάθαρα, το αποτέλεσμα της ελληνικής κριτικής επιτροπής, η οποία τον Φεβρουάριο δεν είχε καν συσταθεί, για μια ψηφοφορία που θα γινόταν τρεις μήνες μετά.

Το θέμα δεν είναι ακριβώς ασήμαντο. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ευρωπαϊκής ένωσης ραδιοτηλεοπτικών φορέων (EBU) που διέπουν τον κανονισμό, δεν ψηφίζει η ΕΡΤ, όπως ανέφερε ο Ζούλας στον πρεσβευτή της Κύπρου, αλλά οφείλει να συστήσει μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, που απαγορεύεται ρητά να αποτελείται από εργαζομένους της κρατικής τηλεόρασης, προκειμένου να αξιολογήσει τις συμμετοχές με καλλιτεχνικά και μόνο κριτήρια, χωρίς να επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες.

Οπότε απορεί κανείς πώς ακριβώς ήξερε ο Ζούλας από τότε το αποτέλεσμα μιας τέτοιας αξιολόγησης. Εκτός αν διαθέτει κάποιο ταλέντο στη μελλοντολογία ας πούμε ή μια μαγική κρυστάλλινη σφαίρα…

Η συγκεκριμένη ενέργεια του Κωνσταντίνου Ζούλα αποτελεί παραβίαση των κανόνων ηθικής (code of ethics) της ευρωπαϊκής ένωσης ραδιοτηλεοπτικών φορέων (EBU), της οποίας μέλος είναι η ΕΡΤ και οι οποίοι ξεκάθαρα αναφέρουν «ότι οι διοικήσεις των μελών της EBU οφείλουν να λειτουργούν με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, νομιμότητα και ουδετερότητα». Κι όλα αυτά επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εν αναμονή των εξελίξεων σε Αθήνα, Λευκωσία και EBU

Προφανώς τα όσα αναφέρει ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Αθήνα στις κυβερνητικές υπηρεσίες στην Λευκωσία είναι πολύ σοβαρά και τίθενται αμείλικτα ερωτηματικά που αφορούν την αξιοπιστία της ελληνικής κριτικής επιτροπής, τα μέλη της οποίας έχουν ήδη κοινοποιηθεί στην EBU, αφού η καταλυτική προθεσμία ήταν η Παρασκευή 12 Απριλίου. 

Φυσικά όλα τα παραπάνω έρχονται λίγους μήνες μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το 4αρι που έδωσε η περσινή κριτική επιτροπή της ΕΡΤ και που στέρησε το top10 στον Andrew Lambrou και την Κύπρο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον προτού και εμείς λάβουμε θέση επί του ζητήματος θα αναμένουμε τις επίσημες εξηγήσεις από την ΕΡΤ, αλλά και την στάση που θα κρατήσει το ΡΙΚ και η EBU μπροστά στην διαφαινόμενη αυτή παραβίαση των κανονισμών.

Το Eurovisionfun θα παρακολουθεί το ζήτημα και θα σας ενημερώνει όπως πάντοτε για κάθε νεότερο, στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα που έχει προκύψει και που προφανώς τις επόμενες ημέρες θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

37 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ορέστης
    Ορέστης says:

    Ποιος εκπλήσσεται; Αυτή δεν είναι η Ελλάδα; Υπάρχει διαφανεια; Υπάρχει αξιοκρατία; Ε το πήγαμε ένα βήμα παραπάνω , το φτάσαμε μέχρι την Γιουροβιζιον.(για κλάματα). Αλλά δεν ιδρώνει το αυτάκι του κ. Ζούλα γιατί βλέπετε δεν είναι απλά ένας κ. Ζουλας, ειναι ένας τοποθετημένος κ. Ζουλας. «Καληνυχτα (Κεμαλ), αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτε.

    Απάντηση
  2. Κώστας
    Κώστας says:

    Τώρα τι να πεις… Αυτός ο Ζούλας να πάει καλύτερα να κάνει παρέα στους υπόλοιπους “κύριους” που αναμείχθηκαν πέρυσι με την eurovision και να αποχωρήσει και αυτός από το πόστο του.Ανθρωποι που κάνουν τέτοιες δηλώσεις προκαλώντας και εκμεταλλεύοντας τον θεσμό του διαγωνισμού που αποτέλεσμα εξ αυτού προκύπτει δράμα και τα βλέμματα ολονων να πέφτουν πάνω τους ΔΕΝ χωράνε σε αυτόν τον διαγωνισμό.Και επιτέλους δηλαδή τι λύσσα κακία είναι αυτή που έχει αυτός με το Liar.Μεχρι και στον αποκλεισμό προτίμησε να μας στείλει αυτός για να αποφύγει αυτό το τραγούδι.

    Απάντηση
  3. Vasilis
    Vasilis says:

    Κανονίστε εκεί στην ΕΡΤ που φέτος το πάτε καλά να μας κάνετε πάλι ρεζίλι και να μας κράζουν όλοι οι Κύπριοι πάλι. Αυτός ο Ζούλας έλεος δεν του φτάνει που μας κατέστρεψε πέρσι, θέλει να βάλει πάλι το χεράκι του φέτος. Δηλαδή τι θέλουν, να ευχόμαστε να πάει η Κύπρος καλύτερα από εμάς;;; Κύριοι εκεί στο ΡΙΚ πράξτε αναλόγως. Efun παρακαλούμε μην το αφήσετε έτσι αυτό!

    Απάντηση
  4. Eurovision 2024
    Eurovision 2024 says:

    Επομένως ούτε η επιτροπή της Κύπρου θα δώσει υψηλή βαθμολογία στην Ελλάδα… μπράβο σε αυτούς που το αποφάσισαν…φέτος ειδικά που χρειαζόμαστε το 12αρι της Κύπρου….για σκεφτείτε να χαθεί κάποια καλή θέση είτε για την Ελλάδα είτε για την Κύπρο(ή τέλος πάντων μια οποιαδήποτε θέση) επειδή δεν ανταλλάξαμε 12αρια

    Απάντηση
  5. C.G
    C.G says:

    Ότι να ‘ναι. Προφανώς το φύλαγαν το περσινό χουνέρι που τους έκανε η ΕΡΤ και τους στέρησαν την δεκάδα με το 4αρι, τους έκαναν και την χαλάστρα με το Fame story και έψαχναν πως να το ανταποδώσουν. Και δυστυχώς η σαρωτική πορεία της συμμετοχής της Ελλάδας φέτος σε Ελλάδα και Κύπρο δεν δίνει και εύκολο πάτημα να το πατώσει βαθμολογικά η κυπριακή επιτροπή. Οπότε βρήκαν πάτημα αλλιώς. Ειδικά βλέποντας ότι οι προσδοκίες για την δική τους συμμετοχή και για 3αδας και 5αδες που παρουσιάζονταν ότι θα χτυπούσε το Liar πέρυσι και φέτος δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν. Δεν ξέρω αν η EBU μπορεί να βασιστεί σοβαρά σε αυτά που αναφέρονται στο άρθρο. Ήταν μια ιδιωτική συζήτηση που λογικά δεν θα υπάρχουν αποδείξεις για το τι ειπώθηκε (εκτός αν υπάρχει βίντεο ή ηχογράφηση) σε τι ύφος μπορεί να ειπώθηκε, αν ήταν απλά προσωπική εκτίμηση του Ζούλια και όχι προτετελεσμένη απόφαση, αν παρεμήνευσε ο πρέσβης, αν δεν έγινε ποτέ κάποια τέτοια δήλωση και την επινόησε ο πρέσβης για δημιουργία εντυπώσεων, αν, αν, αν. Εξάλλου ας είμαστε ειλικρινής δύσκολα θα έδινε η ΕΡΤ φέτος το δωδεκάρι στην Κύπρο, για μια συμμετοχή που η ίδια πάτωσε πέρυσι και θα ήταν σαν να παραδέχονταν την πατάτα τους, και σε συντελέστές που την έχουν τρέξει στα δικαστήρια. Εδώ η ΕΒU δεν έχει αντιδράσει τόσα άπειρα χρόνια για τα προσυμφωνημένα (στην συντριπτική τους πλειοψηφία άδικα) δωδεκάρια που ανταλλάσουμε με την Κύπρο, ακόμα και σε κακές συμμετοχές μας, θα αντιδράσει σε μια υποθετική ψηφοφορία που δεν έχει γίνει. Νομίζω πιο πολύ όλο αυτό έχει να κάνει με το να δικαιολογήσει η Κυπριακή συμμετοχή την χαμηλή βαθμολογία που θα δώσει στην Σάττι και είναι για εσωτερική κατανάλωση και για να πατσίσει την περσινή αλλά και την φετινή βαθμολογία που θα λάβει από Ελλάδα.

    Απάντηση
  6. Κωνσταντινα
    Κωνσταντινα says:

    Δεν θα αφήσει ο κοντοπουλος την κυπρο ετσι θα την βάλει 10 αδα την μαρίνα φοβάμαι μήπως δει τον πάτο και την ΕΡΤ να τραβάει τα μαλακια της

    Απάντηση
  7. NaMinThimitho
    NaMinThimitho says:

    Αν οντως κατι τετοιο εχει ειπωθει, δε θα μπορουσε να ειναι απλως μια προβλεψη του Ζουλα; Αλλωστε μη ξεχναμε οτι μιλαμε για ενα κομματι που εφερε περυσι μεγαλες φασαριες στην Ερτ και σιγουρα ο ιδιος το βλεπει με εμπαθεια… Δεν πιστευω πως απαραιτητα σημαινει οτι θα γινει ” μαγειρεμα “, ισως ειναι η προσωπικη του εκτιμηση ( ” σε εμας δεν αρεσε – δεν θα αρεσει και φετος ” ). Τωρα το αν θα επρεπε να προβαινει σε τετοιες δηλωσεις ειναι αλλο, αν φυσικα οντως το ειπε και εχει μεταφερθει ορθως, γιατι ξερουμε οτι πολλες φορες πολλά παραφραζονται.

    Απάντηση
  8. Π.Λ.
    Π.Λ. says:

    Α καλά, σόρυ παιδιά αλλά αυτό ακούγεται παραπληροφόρηση φουλ. Μου φαίνεται τρελή σάλτσα (και θεωρώ ότι αν όντως το είπε, γιατί να το αποκαλύψει τώρα και όχι το Φεβρουάριο ας πούμε?) και απλώς σαν να προσπαθούν να προκαλέσουν την ελληνική επιτροπή για να δώσει υψηλούς βαθμούς στην Κύπρο. Έχασαν και αυτοί ένα 12αρι μετά από τόσα χρόνια και κάνουν λες και ήρθε η συντέλεια του κόσμου.

    Απάντηση
  9. C.G
    C.G says:

    Λογικά αν στην συνάντηση του έλεγε του πρέσβη, κοίτα για να ρεφάρουμε το περσινό 4αρι θα σας δώσουμε 12 φέτος, δεν θα ήταν παραβίαση των κανονισμών, θα το μετέφερε στην EBU και στις εφημερίδες κτλ κτλ. Τι όχι; Όταν η κυπριακή επιτροπή έδωσε 8 στην Μαρία Έλενα Κυριάκου γιατί ζορίστηκαν που δεν πήγε με την Κύπρο ήταν απλά καθημερινή. Και μην μου πείτε οτι ηταν με αντικειμενικά κριτήρια το 8 στην Κυριάκου όταν έχουν ψηφίσει με 12αρι κυπριακές επιτροπές πολύ χειρότερες ελληνικές συμμετοχες και φωνές. Και όλως τυχαίως βγαίνει τώρα στην επιφάνεια μετά από 2 μήνες. Με το που κλείδωσαν οι συστάσεις των επιτροπών. Σαν να είναι ένα μήνυμα στην επιτροπή ότι αν δεν θέλετε να υπάρχουν σκιές και αμφισβητήσεις για τυχόν προκαθορισμένη χαμηλή βαθμολογία αποδείξτε το ψηφίζοντας μας ψηλά. Τόσα χρόνια που οι επιτροπές μας ανταλλάσσουν 12αρια know matter what δεν έχει γίνει ποτέ θέμα οτι γίνεται προσυμφωνημένα ξερω γω αλλά είναι πάντα αντικειμενικά. Εδώ η EBU σεν συγκινείται με το προκαθορισμένο πάτωμα Αρμενίας Αζερμπαιτζάν κάθε χρονιά θα ασχοληθεί με “άκουσα” “μου είπε” “άφησε να εννοηθεί” κτλ. Κρίμα όλο αυτό λίγες μέρες πριν τον διαγωνισμό. Κρίμα κυρίως για την Μαρίνα που μετά τον θάνατο του πατέρα της έχει να διαβάζει και όλα αυτά που έμμεσα επηρεάζουν και την συμμετοχή της.

    Απάντηση
  10. maria
    maria says:

    Πραγματικά απορώ με κάποιους μάλλον δεν καταλαβαίνεται τι έχει συμβεί ή μάλλον θέλετε να βλέπετε δικά σας σενάρια. Ντροπή του να αποσυρθεί μετά τα περσινά αυτός ο άνθρωπος δεν έχει τσιπα πάνω του. ΕΛΕΟΣ…

    Απάντηση
  11. Μαρία
    Μαρία says:

    Συγγνώμη παιδιά αλλά ούτε το φετινό της Κύπρου είναι για 12,αλλά ούτε κ το περσινό άξιζε για 4,αλλά για ένα 7 σίγουρα…αυτό που πρέπει οι 2 χώρες να δίνουν 12αρια η μία στην άλλη όταν ένα τραγούδι είναι “πατάτα”,καιρός να σταματήσει…
    Είμαστε αδερφές χώρες ναι αλλά να είμαστε ακριβοδίκαιοι…ότι αξίζει ένα τραγούδι,έτσι κ να βαθμολογείται….

    Απάντηση
    • Νίκο
      Νίκο says:

      Παρόλο που τα σχόλια σου είναι εκτός θέματος σε σχέση με την ουσία του άρθρου, κανείς δεν είπε ότι θα πρέπει να ανταλλάζονται τα 12αρια μεταξύ των 2 χρωρών. Την βαθμολογία θα πρέπει να την ορίζει η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ επιτροπή της κάθε χώρας και ναι το ότι η Κύπρος έδωσε πέρυσι τόσους βαθούς στον Βίκτωρα στον ημιτελικό δεν άξιζε, αλλά ο Andrew σίγουρα άξιζε να μπει 10αδα με τέτοια φωνή. Φέτος είναι θαύμα το πώς ξέρουν εκεί στην ΕΡΤ από τον Φλεβάρη ότι η “ανεξάρτητη επιτροπή” θα δώσει χαμηλή βαθμολογία στην Κύπρο τον Μάιο. Η ΕΡΤ θα πρέπει να μάθει να ακολουθεί τους όρους που θέτει η EBU αλλιώς να τιμωρηθεί.

      Απάντηση
      • Μάριος
        Μάριος says:

        Όταν οι δύο επιτροπές ανταλλάσουν 12αρια εδώ και χρόνια, εκ των πραγμάτων δεν είναι ανεξάρτητες. Ακόμα και αν δεν παίρνουν κατεύθυνση από πάνω (που και αυτό έχει ακουστεί), βαθμολογούν και πάλι με βάση συναισθηματικές προκαταλήψεις, αρά όχι μουσικά και καλλιτεχνικά.

        Απάντηση
      • Μαρία
        Μαρία says:

        Σε πιο θέμα το σχόλιο μου είναι εκτός θέματος???και πόσο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ είναι η κάθε επιτροπή – γενικά μιλώντας – που δίνει 12αρι σε ένα μέτριο τραγούδι ενώ ξέρει ότι είναι μέτριο??και γιατί οι Κύπριοι ψήφισαν τον Βέρνικο πέρσι ενώ ήταν ένα χάλι μαύρο??μεταξύ μας κοροιδευόμαστε μου φαίνεται…για το περσινό της Κύπρου έγραψα ότι άξιζε ένα 7 στην καλύτερη, συγγνώμη αλλά ούτε για 4 ήταν,ούτε όμως κ για 12…

        Απάντηση
    • All about Eve
      All about Eve says:

      Το ίδιο ισχύει και,το ζάρι…Στον τελικό και τα δύο (λογικά θα περάσουν) δεν μπορούν να κοιτάνε παραπάνω από την 15αδα, οπότε πολύς χαμούλης για το τίποτα.

      Απάντηση
  12. Spread the Love
    Spread the Love says:

    Από ένα κράτος διευθαρμένων όπως είναι το Ελληνικό δεν θα μπορούσε να μείνει απ’ έξω ο θεσμός και οι διαδικασίες που εφαρμόζονται και για τον διαγωνισμό του τραγουδιού. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα χειρότερο όταν διαβάζεις κάποια από τα σχόλια εδώ που καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται να διορθωθεί η κατάσταση αφού και ο κόσμος έχει χαμηλή νοημοσύνη και δεν καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα είναι στην παραβίαση των όρων που θέτει η EBU και αναφέρονται σε εκδίκηση κλπ. Με τόσα σκάνδαλα από πλευράς ΕΡΤ στο τέλος η Ελλάδα θα μείνει μόνη της στον διαγωνισμό και θα χάσει και τους λίγους “σίγουρους” συμμάχους της,

    Απάντηση
  13. AEId
    AEId says:

    Είπε μια φορά μετά από χρόνια ένα μεγάλο όνομα να εμπιστευτεί την ΕΡΤ και βλέπω να φεύγει τρέχοντας μετά τον Μάιο! Πραγματικά με τέτοια τσιρκολικια, ποιος θα ξαναεμπιστευτςι την ΕΡΤ; Κρίμα γιατί φέτος έδειχνε να έχει αλλάξει.

    Απάντηση
  14. Liza123
    Liza123 says:

    Η αναπαραγωγή μιας προσωπικής συζήτησης και η προσπάθεια δημιουργίας είδησης μέσα από αυτή ονομάζεται, και λυπάμαι που θα το πω, ‘κακή δημοσιογραφία’. Φαίνεται επίσης πως οι άνθρωποι που θεωρητικά τάσσονται υπέρ μιας διαφανούς και αδιάβλητης ψηφοφορίας, είναι οι ίδιοι τους αυτοί που απαιτούν προαποφασισμένα 12αρια. Το στενάχωρο είναι ότι από όλη αυτή την ιστορία ο μόνος που μπορεί να βγει ζημιωμένος είναι η ελληνική συμμετοχή (Μαρίνα Σάττι και ομάδα) οι οποίοι εννοείται δεν φταίνε σε τίποτα.

    Απάντηση
  15. Gus
    Gus says:

    Και θα πουν επίσημα … Η συζήτηση με το Κύπριο Πρέσβη του Προέδρου της ΕΡΤ ήταν καθαρά προσωπική. Η ΕΡΤ δεν θα σχολιάσει προσωπικές συζητήσεις. Η ΕΡΤ κάθε χρόνο συγκροτεί επιτροπή σύμφωνα με τους κανόνες της ebu.

    Μετά θα απαντήσει ο Πρόεδρος:
    Το να λαμβάνει διαστάσεις μια προσωπική συζήτηση η οποία δεν αποτυπώνεται όρθρος είναι απαράδεκτο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων γίνεται. Έχοντας ως προηγούμενο την περσινή βαθμολογία που δόθηκε στο συγκεκριμένο τραγούδι και για να προλάβω τυχόν αντιδράσεις, σε μια χαλαρή συζήτηση εκτίμησα και είπα στον πρέσβη ότι ενδέχεται η επιτροπη να μην δώσει φέτος υψηλή βαθμολογία

    Βέβαια άλλο σενάριο είναι να βγει στο δελτίο της ΕΡΤ και να πει τα παραπάνω ότι έχοντας λάβει υπόψη του την αξιολόγηση του συγκεκριμένου τραγουδιού σε μια χαλαρή συζήτηση (ή σε ερώτηση που του έκανε ο πρέσβης) είπε την εκτίμηση του.

    Αυτά ….

    Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Θα μπορούσα να είχα πάρει πιο σοβαρά το δημοσίευμα της εφημερίδας αν δεν ήταν γνωστό φερέφωνο συγκεκριμένου κόμματος, αν δεν κόλλαγε το όνομα του Μητσοτάκη ως κατακλείδα στο άρθρο και αν δεν είμασταν εν όψει Ευρωεκλογών…

      Απάντηση
  16. Μάριος
    Μάριος says:

    Πολύ σοβαρά προβλήματα πρέπει να έχουν στην Κύπρο για να κάθετε ο πρέσβης τους να ενημερώνει κρατικούς φορείς του νησιού για το τί βαθμούς θα πάρουν στην Eurovision… Σοβαρά τώρα;

    Απάντηση
    • BluCactus
      BluCactus says:

      Αυτη ειναι η δουλεια του Πρεσβη. Να δινει αναφορα πισω στην κυβερνηση της χωρας του για ολα τα θεματα που απτονται των διμερων σχεσεων.

      Εκπροσωπουσε το κρατος του σε επισημη επισκεψη σε κρατικο ιδρυμα αλλης χωρας και συγκεκριμενα της ΕΡΤ. Αν ο προεδρος της ΕΡΤ που εκεινη τη στιγμη που δεχεται επισημη επισκεψη δεν γνωριζει οτι εκπροσωπει το δικο του κρατος και οχι τον εαυτο του και εκανε τετοιες δηλωσεις τοτε εχει προβλημα και ειναι επικινδυνος.

      Η διπλωματικη αυροτητα δεν επιτρεπει τετοια λαθη. Δεν υποδεχεσαι καποιον στο σπιτι σου κι αμολας τετοια κοτσανα.
      Για να μη σχολιασω την παραβιαση των ορων της EBU που ειναι αυτονοητο.

      Απάντηση
      • Μάριος
        Μάριος says:

        Χώρα που επί 50 χρόνια έχει τη μισή της επικράτεια υπό κατοχή, θεωρεί ότι αρμοδιότητα ενός πρέσβη της είναι να συλλέγει πληροφορίες για το πόσους βαθμούς θα πάρει στη Eurovision και να ενημερώνει τους επίσημους φορείς του κράτους; Μήπως κάποια στιγμή και οι οπαδοί του διαγωνισμού να αποκτήσουν μια αντίληψη του τι θεωρείται σημαντικό και τι όχι στον πραγματικό κόσμο εκεί έξω;

        Απάντηση
        • BluCactus
          BluCactus says:

          Εχεις κολλησει στο θεμα γιουροβιζιον και κανεις οτι δεν καταλαβαινεις.
          Το ιδιο θα ισχυε αν του δηλωνε οτι στους προσεχεις ολυμπιακους αγωνες ο Ελληνας κριτης θα δωσει χαμηλη βαθμολογια στον Κυπριο αθλητη της γυμναστικης.

          Δειχνει προειλημμενη και εχθρικη κινηση και η οποια μπορει να εχει και πολιτικες προεκτασεις.
          Αυτο ενδιαφερει τον πρεσβη και οχι το αποτελεσμα στη γιουροβιζιον.

          Απάντηση
          • Μάριος
            Μάριος says:

            1ον. Όχι, η βαθμολογία της Eurovision δεν είναι ζήτημα που μπορεί να απασχολεί τις κρστικές αρχές μίας χώρας, ούτε είναι στις αρμοδιότητες της πρεσβείας. ούτε στοιχειωθετεί εθνικό ζήτημα από μία προσωπική κουβέντα δύο ιθυνόντων.
            2. Το ίδιο το ΡΙΚ δεν ανακινείσαι ποτέ το ζήτημα εδώ και τρεις μήνες. Το μάθαμε από δημοσίευμα εφημερίδας. Το επιβεβαιώνει; Το θεωρεί μείζον θέμα;
            3ον. Πως αποδεικνύεται πρακτικά τί ειπώθηκε σε μία ιδιωτική συζήτηση δύο ανθρώπων;

    • Chris Koul
      Chris Koul says:

      “Πολύ σοβαρά προβλήματα έχουν στην Κύπρο”… μίλησε ο κάτοικος της Ελλάδας, της χώρας που στα πλείστα charts της ΕΕ βγαίνει τελευταία ή προτελευταία. Ναι, όταν ένα σόου το βλέπουν εκατομμύρια θεατές, η σημειολογία του 12αριού από το μητρικό κράτος στο θυγατρικό έχει τη σημασία του. Κι αν το θεωρείτε ευτελές το ζήτημα, αν αύριο σας δώσουμε πούλο, να μη βγείτε να κράξετε. Ουστ!

      Απάντηση
  17. ΦΩΤΗΣ Γ
    ΦΩΤΗΣ Γ says:

    Kαι στο πολύ βαθύ παρελθόν η Ελλάδα δεν είχε δώσει κανένα βαθμό στη Κύπρο (πχ 1983). Δεν εγινε και τίποτα. Γιατί θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ανταλλαγή και μάλιστα υψηλών βαθμολογιών.? Καλά ο πρέσβης με αυτό είχε να ασχοληθεί? Ασε που και η περσινη συμμετοχή της Κύπρου ήταν βαρετή κατά το προσωπικό μου γούστο. Ενιγουέι … καλά να είμαστε.

    Απάντηση
  18. Tiesto
    Tiesto says:

    Μη γελιόμαστε. Δεν είναι απόφαση του Ζούλα αλλά της ελληνικής κυβέρνησης που έχει μια αντικυπριακή γενικά στάση σε πολλά ζητήματα. Από πέρυσι υπάρχουν καταγγελίες από Κύπρο για μη στήριξη της Κύπρου από την Ελλάδα σε σχεδόν όλα τα γεωπολιτικά ζητήματα. Ψάξτε το για καταγγελίες του πρώην προέδρου της Κύπρου Αθανασιάδη.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *