Ελλάδα: Η ΕΡΤ δεν απαντά στο δημοσίευμα των Νέων!

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει, το δημοσίευμα από την εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακου που κυκλοφορεί σήμερα.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται στην εφημερίδα, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, προαναγγέλλει στις 22 Φεβρουαρίου στον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, Σταύρο Αυγουστίδη πως η Ελλάδα θα δώσει χαμηλή βαθμολογία στην κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision 2024.

Μέσα από την εκπομπή του MEGA, ”Χαμογέλα και Πάλι”, η δημοσιογράφος των Νέων, Τζίνα Μοσχολιού, επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ, ενώ αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για το φλέγον ζήτημα, του οποίου η σοβαρότητα είναι εμφανής. Επιπλέον, αναφέρει ότι τα στοιχεία είναι ακράδαντα και υπάρχουν για όποιον θεωρεί ότι το εν λόγω ζήτημα, είναι προϊόν φαντασίας.

Φυσικά, το γεγονός δε θα μπορούσε να μην σχολιασθεί αρνητικά από τους δημοσιογράφους της εκπομπής, οι οποίοι θεωρούν αδιανόητη την κίνηση του πρόεδρου της ΕΡΤ, ενώ συμφωνούν ότι το ζήτημα εξυπηρετεί και πολιτικά συμφέροντα.

Τέλος, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μελά, δεν είναι η πρώτη φορά που ΕΡΤ και ΡΙΚ, έρχονται σε διαμάχη στον διαγωνισμό, καθώς την περασμένη χρονιά η κριτική επιτροπή της ΕΡΤ, έδωσε ένα 4αρι στον Κύπριο εκπρόσωπο, γεγονός που προκαλεί ακόμα και σήμερα αντιδράσεις. Φυσικά, η κόντρα των δύο ραδιοτηλεοπτικών φορέων, έγινε μεγαλύτερη, όταν το καλοκαίρι ΕΡΤ και EBU, απαγόρευσαν στο ΡΙΚ, να χρησιμοποιήσει ως μέθοδο επιλογής της συμμετοχής του, το Fame Story.

Προς το παρόν, σύμφωνα με την εκπομπή η ΕΡΤ δεν έχει δώσει καμία απάντηση στο φλέγον ζήτημα, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Με μεγάλο ενδιαφέρον προτού και εμείς λάβουμε θέση επί του ζητήματος θα αναμένουμε τις επίσημες εξηγήσεις από την ΕΡΤ, αλλά και την στάση που θα κρατήσει το ΡΙΚ και η EBU μπροστά στην διαφαινόμενη αυτή παραβίαση των κανονισμών.

Το Eurovisionfun θα παρακολουθεί το ζήτημα και θα σας ενημερώνει όπως πάντοτε για κάθε νεότερο, στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα που έχει προκύψει και που προφανώς τις επόμενες ημέρες θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του καναλιού εμφανίστηκε ήδη από την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να την εκβιάσει, μπορεί να παίζει ένα ρόλο στο τι μεταδίδουν τα μέσα και οι δημοσιογράφοι του ομίλου;

    Απάντηση
    • Gus
      Gus says:

      Ζήστε στην τσιχλοφουσμα μερικοί…
      Έτσι έτσι ….Σέρρες, τραγικοί !!!!
      Μακρυά από εμάς και ας πεθάνουν όλοι….τέτοια λογικη παντού από τα σοβαρά θέματα έως και στα ασοβαρα (eurovison)

      Απάντηση
  2. Τina
    Τina says:

    Φυσικά και πρέπει να δώσει απάντηση η ΕΡΤ στο δημοσίευμα των Νέων όσο για τον κύριο ζούλα έπρεπε να είχε παραιτηθει από πέρσι

    Απάντηση
  3. lou_
    lou_ says:

    Τώρα σοβαρά πρέπει να απαντήσει η ΕΡΤ σε κάτι τέτοιο; Είναι φανερό πως πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι συγκεκριμένου ομίλου. Κι επειδή ο Έλληνας είναι κατεξοχήν φαν της συνωμοσιολογίας θα πιστέψει οτιδήποτε. Ακόμα κι αν έγινε μια ιδιωτική συζήτηση, ακόμα κι αν ανταλλάχθηκαν κάποιες προσωπικές απόψεις, γιατί δημοσιοποιούνται τώρα, μετά από δυο μήνες; Με ποιον σκοπό; Να διαταράξουν την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα ανάμεσα στα δυο κρατικά κανάλια, τη στιγμή που οι καλλιτέχνες δείχνουν ενσυναίσθηση και αλληλοϋποστήριξη; Κάποτε πρέπει να βλέπουμε πίσω από τέτοιες λαϊκίστικες ανοησίες ώστε να μην είμαστε διαρκώς τα “θύματα” της παραπληροφόρησης και των fake.

    Απάντηση
    • Tina
      Tina says:

      Σίγουρα ότι δημοσιεύεται η συγκεκριμένη πληροφορία αυτή την περίοδο είναι κάπως περίεργο από την άλλη η δημόσια τηλεόραση πρέπει να απαντήσει ώστε να διαλύσει κάθε αμφιβολία και να πάψουν να υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα αλλιώς δίνει το δικαίωμα αρνητικών σκεψεων

      Απάντηση
    • Αντώνης
      Αντώνης says:

      Έτσι ακριβώς. Απλά μερικοί εχουν γερο κόμπλεξ απέναντι στην ΕΡΤ για τα περσινά που ρίχνουν όλο το κόμπλεξ τους απέναντι στην Μαρίνα και προσπαθούν να την καπελώσουν ή να σπείρουν διχόνοια μεταξύ της και της Σίλιας, ενω και οι 2 έχουν δείξει στήριξη η μία στην άλλην.

      Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Και κυρίως, το ίδιο το ΡΙΚ, που φέρεται ως η θιγόμενη πλευρά και θα είχε λόγο να ανακινήσει το θέμα, δεν το έκανε. Εφημερίδα το δημοσιοποίησε.

      Απάντηση
  4. C.G
    C.G says:

    Το ότι θα φτάσω να υπερασπιστώ ΕΡΤ και ειδκά τον Ζούλια με ξεπερνά. Καλά κάνει και δεν απαντά η ΕΡΤ σε δημοσίευμα που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και είναι ξεκάθαρο και ολοφάνερο και από το μέσο που το δημοσιεύει και από το timing που το κάνει. Όσο μη νομότυπο και παράβαση κανονισμών είναι να προδικάζεται υποτιθεμενη χαμηλή βαθμολογία άλλο τόσο είναι και οι προσυμφωνημένες ανταλλαγές 12αριών κάθε χρόνο. Εδώ η EBU δεν ασχολείται με τις ορδές διαδηλώσεων κατά της συμμετοχής χώρας που διαπράττει γενοκτονία θα ασχοληθεί με τον θιγμένο εγωισμό του ΡΙΚ για το περσινό 4αρι. Καλή τύχη στο ΡΙΚ αν κινηθεί νομικά ή στην ΕBU όπου θα πρέπει φαντάζομαι να αποδείξει και την δική της αμεροληψία όλα αυτά τα χρόνια στα 12αρια της στην Ελλαδα. Στην χειρότερη των περιπτώσεων να ζητήσει η ΕΒU αντικατασταση των κριτων της Ελλαδας με αλλους που θα ορισει η ιδια και that’s all. Όλα τα άλλα είναι τερτίπια που εξυπηρετούν αλλους σκοπους και πρεπει να εισαι αφελής ή εγκαθετος να μην το βλεπεις.

    Απάντηση
  5. Gus
    Gus says:

    Το ότι στο βωμό της eurovision,εμφανίζονται οι υπερασπιστές της κυβερνήσεως με ξεπερνά….
    Η Ελευθεροτυπία στη Ελλάδα δεν υπάρχει , ήμαστε στην 107η θέση….
    Το ότι τα εσπασε (για λίγο) με έναν επιχειρηματία και ξαφνικά το κανάλι του είδε άλλη Ελλάδα το θεωρείτε λογικό?
    Εδώ έχουν καταργηθεί οι πολιτικές εκπομπές ….αρκετά χρόνια….στην ελληνική τηλεόραση….
    Καληνύχτα…..

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *