Ρουμανία: Να μηνύσει την EBU συνεχίζει να σκέφτεται ο πρόεδρος της TVR!

Η ρουμανική δημόσια τηλεόραση σκέφτεται να μηνύσει την EBU μετά την κατάσταση που συνέβη στον τελικό της Eurovision και την ακύρωση των αποτελεσμάτων έξι κριτικών επιτροπών, μεταξύ αυτών και της ρουμανικής.

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της TVR, Dan Turturică, δήλωσε ενώπιον των βουλευτών της Επιτροπής Πολιτισμού ότι οι κανόνες του διαγωνισμού άλλαξαν από την EBU κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της πρόσφατης διοργάνωσης, με την αιτιολογία ότι υπήρχαν προβλήματα με κάποια επαναλαμβανόμενα μοτίβα στην ψηφοφορία κάποιων χωρών. Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε ότι η TVR κάνει εσωτερική ανάλυση και θα λάβει απόφαση για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

«Όχι, δεν εγκαταλείπω την ιδέα να τους κάνουμε μήνυση, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά για την ανάλυση του κανονισμού, για να δούμε πού πραγματικά έγινε λάθος… ταυτόχρονα πρέπει να το κάνουμε πολύ προσεκτικά, ειδικά επειδή τα συναισθήματα εκείνων των στιγμών έχουν εκτονωθεί, ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να διορθώσουμε ό,τι συνέβη, αλλά χωρίς να καταστρέψουμε τη σχέση μας με την EBU », είπε ο Dan Turturica.

Το ενδεχόμενο να μηνύσει η TVR την EBU αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον πρόεδρο της δημόσιας τηλεόρασης της Ρουμανίας, αμέσως μετά το τέλος της Eurovision 2022. Σας υπενθυμίζουμε πως η TVR πραγματοποίησε μία ειδική εκπομπή, προκειμένου να συζητήσει αν θα πρέπει το 2023 να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ή όχι.

Φέτος την χώρα εκπροσώπησε ο WRS, που κατάφερε να περάσει στον τελικό, τερματίζοντας στην 18η θέση με το τραγούδι Llamame:

https://www.youtube.com/watch?v=nPpuwy79sHs

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: stiripesurse
2 ΣΧΟΛΙΑ
 1. Donnie Darko
  Donnie Darko says:

  Τα μαγειρέματα ψήφων μεταξύ επιτροπών αυτές τις συνέπειες έχουν και καλά θα κάνουν όσοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς συνεχίζουν να το κάνουν χωρίς να έχουν “πιαστεί” ακόμη, να το σκεφτούν διπλά για του χρόνου. Ρεζιλίκι και ξεφτίλα…

  Απάντηση
 2. angela
  angela says:

  Για να επιμένουν τόσο πολύ ίσως τελικά απλά να έτυχε η Ρουμανία να έχει ίδιες ψηφους με τις αλλες χώρες. Εξάλλου από τις 6 χώρες αν και έχουν αντιδράσει και άλλες 2 νομίζω (Άγιος Μαρίνος και Μαυροβούνιο?) είναι οι μόνοι που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται τόσο έντονα. Δεν νομίζω να είναι διατεθειμένοι να κάνουν μήνυση και να πετάξουν λεφτά τσάμπα αν το γνωρίζουν ότι έχουν άδικο.

  Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *