Ρουμανία: Από τον υπουργό οικονομικών εξαρτάται η συμμετοχής της χώρας στο Μάλμε!

Κυριολεκτικά από μία κλωστή κρέμεται η συμμετοχή της Ρουμανίας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ο περιορισμένος προϋπολογισμός για την ρουμανική δημόσια τηλεόραση (TVR) που αρκεί απλά για το minimum των αναγκαίων εξόδων της, δεν επαρκεί για την συμμετοχή της χώρας στο Μάλμε. Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν σήμερα, ο πρόεδρος της TVR έχει αποστείλει στον υπουργό οικονομικών της Ρουμανίας έναν νέο διορθωμένο προϋπολογισμό. Αν αυτός εγκριθεί από τον υπουργό οικονομικών τότε η Ρουμανία θα δώσει κανονικά το παρόν στο διαγωνισμό, σε περίπτωση όμως που αυτό δεν συμβεί τότε η χώρα θα απέχει.

Διαβάσατε σε προηγούμενο μας άρθρο, για την συμμετοχή της Ρουμανίας που βρίσκεται σε κίνδυνο. Νωρίτερα η Eurovision Romania Community έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω οι αποφάσεις της ρουμανικής δημόσιας τηλεόρασης σχετικά με την συμμετοχή της ή όχι στην Eurovision 2024,  εξαρτώνται αποκλειστικά από το αν ο υπουργός οικονομικών εγκρίνει μεγαλύτερο προϋπολογισμό για την TVR ή όχι. Με βάση τα οικονομικά διαθέσιμα αυτή την στιγμή δεν είναι εφικτή η συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Όλα λοιπόν θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα όταν θα γίνει γνωστό αν ο επιπλέον προϋπολογισμός που αιτήθηκε ο πρόεδρος του TVR, εγκριθεί ή όχι.

Τελευταία φορά που η Ρουμανία δεν έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision ήταν το 2016, όταν η EBU δεν έκανε δεκτή την συμμετοχή της χώρας παρότι αυτή είχε ήδη επιλεγεί, εξαιτίας του διογκούμενου χρέος της TVR σε αυτήν.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *