Μπόρις Τζόνσον: Η Ουκρανία μπορεί και πρέπει να φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Η Ουκρανία μπορεί και πρέπει να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2023, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον το Σάββατο, αφού οι διοργανωτές δήλωσαν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για τη διεξαγωγή του στo Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του πολέμου.

Ενώ η παράδοση δεκαετιών υπαγορεύει ότι ο νικητής του διαγωνισμού θα πρέπει να τον φιλοξενήσει το επόμενο έτος, οι διοργανωτές είπαν ότι οι εγγυήσεις ασφαλείας που απαιτούνται για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Ουκρανία δεν ήταν αρκετές κι έτσι θα ξεκινούσαν συζητήσεις με τη δεύτερη στον φετινό διαγωνισμό, το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Φυσικά θα μου άρεσε να βρεθώ σε αυτή τη χώρα, αλλά το γεγονός είναι ότι κέρδισαν και τους αξίζει και πιστεύω ότι μπορούν να το διοργανώσουν και πιστεύω ότι πρέπει να το έχουν», είπε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή τους στη Μεγάλη Βρετανία μετά την επίσκεψη του στο Κίεβο.

«Πιστεύω ότι το Κίεβο ή οποιαδήποτε άλλη ασφαλής πόλη της Ουκρανίας θα ήταν ένα φανταστικό μέρος για να το πραγματοποιήσουν» , πρόσθεσε. «Είναι ένας χρόνος μακριά, θα είναι όλα καλά μέχρι να έρθει ο χρόνος για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και ελπίζω να τον διοργανώσουν οι Ουκρανοί».

Τα σχόλια της EBU την Παρασκευή ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τον βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό BBC για να φιλοξενήσει την επόμενη εκδήλωση έγιναν δεκτά με απογοήτευση στο Κίεβο, το οποίο απαίτησε περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Πηγή: Reuters
1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *