Βέλγιο: Πέντε με εφτά εβδομάδες θα διαρκέσει ο εθνικός τελικός | Οι πρώτοι πιθανοί υποψήφιοι!

Το VRT θέλει να προσελκύσει μεγάλα ονόματα για να συμμετάσχουν στο Eurosong 2023 , την προγραμματισμένη βελγική προεπιλογή για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού 2023. Επίσης η διάρκεια του εθνικού τελικού αναμένεται να διαρκέσει πέντε με εφτά εβδομάδες.

Αργά αλλά σταθερά βγαίνουν οι πρώτες λεπτομέρειες για τον εθνικό τελικό του Βελγίου, τον πρώτο από το 2016. Αφού ο Peter Van de Veire αποκάλυψε τα νέα το περασμένο Σάββατο κατά  τη διάρκεια του Zomerhit  , επιβεβαιώθηκε στην συνέχεια ότι το Eurosong 2023 δεν θα παρουσιάσει ο Niels Destadsbader αλλά ο ίδιος ο Van de Veire.

Πέντε ή επτά εβδομάδες

Στο μεταξύ, το ακριβές φόρματ για τον εθνικό τελικό δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αν και σήμερα Het Laatste Nieuws παρέχει ήδη περισσότερες λεπτομέρειες. Η εφημερίδα μιλά ξεκάθαρα για «ένα  λαμπερό μουσικό σόου που διαρκεί για θα διαρκέσει εβδομάδες» . Το άρθρο αναφέρει πως η νέα έκδοση του Eurosong θα διαρκέσει πέντε ή επτά εβδομάδες (και επομένως πιθανώς τόσες μεταδόσεις). Το 2016  το Eurosong  διήρκεσε τρεις εβδομάδες, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα επτά.

Πρώην συμμετέχοντες

Το VRT φαίνεται να θέλει ένα δυνατό καστ συμμετεχόντων, γιατί σύμφωνα με το ίδιο άρθρο στο Het Laatste Nieuws, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας στοχεύει σε «μια σειρά κορυφαίων καλλιτεχνών». Στην λίστα απλά επιθυμιών (προς το παρόν) είναι οι : The Starlings, Camille, Natalia, Regi, Laura Tesoro και Niels Destadsbader. Ο Tom Dice των Starlings έλαβε μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2010 με το  Me and My Guitar , ενώ η Laura Tesoro ήταν η νικήτρια του τελευταίου εθνικού τελικού του Βελγίου το 2016, αμφότεροι τερμάτισαν στο τοπ10 της τελικής βαθμολογίας. . Η Natalia τερμάτισε δεύτερη στην προεπιλογή το 2004 πίσω από την Xandee.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα ανακοινώσει το VRT με περισσότερες λεπτομέρειες για το  Eurosong 2023 , ούτε για τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες των ζωντανών εκπομπών.

Ο νικητής του «The Voice Belgique» Jérémie Makiese εκπροσώπησε το Βέλγιο στη Eurovision 2022 με το τραγούδι «Miss you», που κατετάγη 19ος στον μεγάλο τελικό με 64 βαθμούς συνολικά.

https://www.youtube.com/watch?v=sB09advfF6E

Πιστεύετε πως το Βέλγιο πράττει καλά που επιστρέφει στην επιλογή του εθνικού τελικού για την Eurovision 2023;

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *