Ελλάδα: Παραίτηση για την Eurovision στην ΕΡΤ;

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Typologies και από πολλά ακόμη ειδησεογραφικά sites και τηλεοπτικούς σταθμούς, επίκειται παραίτηση στελέχους της ΕΡΤ, ζητώντας του με αυτό τον τρόπο να αναλάβει τις ευθύνες του για όλα όσα συνέβησαν σχετικά με την Eurovision 2023.

Το θέμα αναδείχθηκε το πρωί και στην εκπομπή του MEGA, Πάμε Δανάη, ενώ την σκυτάλη στην συνέχεια πήραν σχεδόν όλα τα ειδησεογραφικά sites της χώρας. Πριν λίγο και οι πάντα έγκυρες Typologies ανέφεραν τα εξής:

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ. Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της εταιρείας έχει ζητήσει από στέλεχος της να υποβάλλει την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας εμμέσως τις ευθύνες.

Σε προηγούμενο άρθρο τους οι Typologies χρέωναν το φετινό γιορο-βατερλώ και στην διοίκηση της ΕΡΤ, εκτός φυσικά της 7μελούς κριτικής επιτροπής. Μάλιστα αποκάλυψαν πως τα δύο ανώτατα στελέχη της εταιρείας, που ζωντανά από το Λίβερπουλ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, βγήκαν να απαντήσουν σε όσα κατηγορείτο η ελληνική δημόσια τηλεόραση, λίγο πριν την έναρξη του διαγωνισμού, το έκαναν παρά τη θέλησή τους.

Έβγαλε τα εξιλαστήρια θύματα (παρόλο που δεν το ήθελαν) σε ζωντανή σύνδεση από το Liverpool να πουν πως όλα έχουν γίνει σωστά, και μέσω διαδικασίας έγινε επιλογή του τραγουδιού – φταίει η επιτροπή.

Η ΕΡΤ και η ομάδα ειδικότερα που ασχολήθηκε φέτος με το project Eurovision δέχεται έντονη κριτική επί ημέρες, για την διαδικασία επιλογής που ακολούθησε ώστε να επιλέξει εν τέλει τον Victor, για τον αυξημένο προϋπολογισμό της σε σχέση με πέρσι, για την μετάδοση των κκ Κοζάκου και Μελιτά, για το 4αρι που έδωσε η επιτροπής μας στην Κύπρο, τόσο για τα άστοχα στις περισσότερες περιπτώσεις δελτία τύπου που εξέδιδε, αλλά και γενικότερα για όλη την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

Project manager της ελληνικής συμμετοχής για τον φετινό διαγωνισμό ήταν ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, κ. Κων/νος Μπουρούνης, ενώ αρχηγός της ελληνικής αποστολής η κα. Μόνικα Παπαδάτου.

Το Eurovisionfun φυσικά θα παρακολουθεί το ζήτημα και θα σας ενημερώνει για κάθε νεότερη εξέλιξη!

Πηγή: Typologies

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι στο Eurovisionfun γιατί το ταξίδι για την Eurovision 2024 μόλις ξεκίνησε!

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. ANASTASOPOULOU VASILIKI
    ANASTASOPOULOU VASILIKI says:

    κύριε Αργυρίου ένα μπράβο έχω να σας πω. Μπράβο γιατί όταν έπρεπε υποστηρίξατε την ΕΡΤ , τότε που κι αυτή υποστήριζε το διαγωνισμό και μπράβο για φέτος που γίνατε καταπέλτης της. Η παραίτηση που είναι και θέμα ευθιξίας να γίνει, είναι και απαραίτητη για να μην ξαναεπαναληφθούν όλα τα φετινά που επισημάνατε ευρέως .Η συμβολή σε αυτή την παραίτηση , η δική σας ,αλλά και όλης της ομάδας σας, τιμά το site σας, ικανοποιεί τους eurofans ,αλλά και δικαιώνει όλους εμάς που σας ακολουθούμε και βλέπετε ότι συνεχώς πληθαίνουμε .ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    Απάντηση
  2. μπέιμπα, άιμ σέινγκ ότι...
    μπέιμπα, άιμ σέινγκ ότι... says:

    Εξαιρετικά προβληματική κατάσταση φέτος! Που πρέπει όμως να διαλευκάνουμε γιατί ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.
    Άκουσα σ’ ένα από τα εξαιρετικά σας live, κατά τη διάρκεια των προβών, ότι η ομάδα της ΕΡΤ που έτρεξε τη διαδικασία τα τελευταία δύο χρόνια με ανάλογες επιτυχίες τοπ10, στα μισά της φετινής διαδικασίας αποσύρθηκε!!! Κι ανέλαβε άλλη ομάδα που μας οδήγησε εν τέλει στον… πάτο. Γιατί λοιπόν συνέβη αυτή η αλλαγή? Υπήρξε κάποια είδους παρέμβαση? Το κοινό ψήφισε ένα συγκεκριμένο τραγούδι!
    Δε θα πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν κοινή μουσική αγορά. Υπάρχει λοιπόν ανταγωνισμός. Διαβάζουμε σήμερα ότι εν Ελλάδι εταιρείες προχωρούν σε συμφωνίες με την κρατική τηλεόραση της Κύπρου για την παραγωγή συγκεκριμένου project. Ξέρουμε όλοι ότι διαχρονικά η ΕΡΤ από τα ’90s άρχισε να υποβαθμίζεται προς όφελος των νέων ιδιωτικών καναλιών. Γιατί λοιπόν σήμερα να μη συμβαίνει κάτι ανάλογο στο πεδίο της Eurovision? Έχουν ακουστεί κατά καιρούς να την τρέξει ιδιωτικό κανάλι! Δε γίνεται: αφενός πρέπει να γίνει μέλος της EBU αφετέρου να πληρώσει τέλη, συμμετοχή κλπ. Τα εδώ κανάλια μόνο να χαρτζιλικώνονται ξέρουν κι όχι να επενδύουν. Άρα μόνο μια κρατική τηλεόραση μπορεί να το κάνει. Με ή χωρίς συνεργασίες. Πάρτε για παράδειγμα το… ΡΙΚ. Έχει ξεκινήσει τις συνεργασίες.

    Αν το καλοσκεφτούμε το Liar και η ομάδα του θα ήταν τέρμα ανταγωνιστικοί σε… άλλες συμμετοχές.
    Τελικά, όμως η Ελλάδα/Greece πάτωσε με άλλες επιλογές. Σαν ένα deja vu….

    ΥΓ. Αν ο παραπάνω συλλογισμός δεν είναι θεωρητικός, η ΕΡΤ έχει υποχρέωση πλέον να απαιτεί αποκλειστικό συμβόλαιο όχι μόνο για το τραγούδι αλλά και για την δισκογραφική εταιρεία. Όποιος θέλει να το έχει δίπορτο, στο καλό…
    ΥΓ2. Η χυδαία επίθεση στην ΕΡΤ από γνωστή τηλεπερσόνα – κριτής talent show στο twitter μόνο τυχαία δε μπορεί να ‘ναι!

    Απάντηση
  3. Agirigos
    Agirigos says:

    ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ (δεν είναι η πρόθεση μου να στοχοποιήσω, αλλά να αναφέρω τεκμηριωμένα στοιχεία.

    Η Ε.Ρ.Τ. σαν ΑΕ αυτή την στιγμή σε όσους δεν γνωρίζουν αποτελεί την 19η πιο εύρωστη εταιρία στην Ελλάδα.
    Δεν μιλάμε απλά για μία κερδοφόρα επιχείριση.

    Από την Eurovision δε, σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις που μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο του πρώην διευθυντή της Τζ. Καλημέρη, βγάζει κέρδος ακόμα και στις χειρότερες τηλεθεάσεις της.

    Πιέστε και εσείς παιδιά από εδώ για ένα πράγμα και ΜΟΝΟ: Διοργάνωση με ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΉ της ΕΡΤ Ελληνικού τελικού και ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του ΚΟΙΝΟΥ για ανάδειξη του νικητή.

    Ευχαριστώ!

    Απάντηση
  4. elena
    elena says:

    Τα κάνανε σκατα φέτος και τώρα ξεκίνησαν να παραιτούνται.
    Και πολύ άργησαν.
    Αν άλλαξε όντως το team της ΕΡΤ, κάπως εξηγείται για το φετινό χαλι.
    Βέβαια το επιπλέον κόστος με 0 προώθηση του τραγουδιού και χωρίς ευφάνταστη σκηνική παρουσία θα πρέπει να μας αναλύσει κάποιος πως προέκυψε και που πήγαν αυτά τα λεφτά.
    Πραγματικά είναι η πρώτη φορά που θα ήθελα και εγώ έναν εθνικό τελικό ώστε να επιλέξουμε εμείς τον εκπρόσωπο. Έτσι και η αλλιώς η ΕΡΤ χειρότερα δεν μπορεί να τα κάνει , οπότε ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε ποιος θα μας εκπροσωπήσει, τουλάχιστον θα είμαστε ικανοποιημένοι με την επιλογή μας.
    Όσο για το κόστος μην ακούω χαζα , κάνουν χώρες σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από εμάς , απλα εμείς δεν θέλουμε να χωσουμε το χέρι στην τσέπη. Η ΕΡΤ δλδ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *