Eurovision 2023: Η Ρωσία δε θα ψηφίσει στην κατηγορία “Rest of the World”!

Όπως έχει γνωστοποιηθεί εδώ και μήνες, μια νέα προσθήκη στη Eurovision 2023 θα είναι και η δυνατότητα ψήφου από χώρες οι οποίες δε συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό. Η ψήφοι που θα ληφθούν θα προσμετρηθούν στο τελικό αποτέλεσμα ως ψηφοφορία μιας και μοναδικής χώρας, ήτοι 58 επιπλέον βαθμοί που αντιστοιχούν σε μια χώρα ψηφοφορίας. Αυτό επίσης δίνει ένα πολύ μικρό πλεονέκτημα στην προτίμηση του κοινού έναντι των επιτροπών, καθώς δε θα υπάρχει αντίστοιχη “Rest of the World” κατηγορία στην ψήφο των επιτροπών.

Στη σημερινή συνάντηση των μελών της EBU, ο εκτελεστικός επόπτης της Eurovision, Martin Österdahl, ανέφερε ότι η ιδέα για την προσθήκη αυτής της κατηγορίας προήλθε από τη Junior Eurovision, στην οποία χρησιμοποιείται μια διαδικτυακή ψηφοφορία από το 2017.

Στη Junior Eurovision το 2020 στη Βαρσοβία, λάβαμε ψήφους από 182 χώρες και αυτό αποδεικνύει ότι η Eurovision γίνεται ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Σήμερα, επιβεβαιώθηκε από την EBU ότι δε θα δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα των χωρών που θα συναπαρτίζουν την κατηγορία του “Rest of the World“, παρά μόνο ότι δε θα επιτραπεί η ψηφοφορία σε κάποιες χώρες. Μια χώρα εξ αυτών θα είναι και η Ρωσία, καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους στη χώρα.

Η Ρωσία, ως συνέπεια του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου που ξεκίνησε πέρυσι τον Φεβρουάριο, έχει αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων(EBU), χάνοντας τα δικαιώματα συμμετοχής αλλά και προβολής των προγραμμάτων της EBU, μεταξύ άλλων και της Eurovision. Το ίδιο πιθανόν και να ισχύσει και για τη Λευκορωσία, της οποίας ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας αποβλήθηκε το 2021 από την EBU και η αίτηση για επανένταξή του θα μπορέσει να γίνει από το 2024 και μετά.


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Λίβερπουλ:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Πηγή: eurovoix.com
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *