Eurovision 2023: Τα στοιχήματα πριν απ’ τον πρώτο ημιτελικό!

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2023 και οι στοιχηματικοί πίνακες έχουν πάρει φωτιά, με τις αποδόσεις να αλλάζουν συνεχώς.

Η αγαπημένη σας στήλη θα σας παρουσιάσει ότι άλλαξε τις τελευταίες ημέρες τόσο σχετικά με την υπόθεση-νίκη, όσο και σχετικά με την πρόκριση από το αποψινό σόου στον σαββατιάτικο τελικό.

Top 10, Ελλάδα και Κύπρος

Νέες ανακατατάξεις προέκυψαν χθες μετά την πρώτη και τη δεύτερη Dress Rehearsal στους στοιχηματικούς πίνακες. Παρ’ όλα αυτά, ένα πράγμα παρέμεινε και θα παραμείνει σταθερό: η Σουηδία είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η σουηδική νίκη παίζεται σε κάποιες εταιρείες και κάτω από το 1,60, με τη μέγιστη διαθέσιμη απόδοση να είναι το 1,75.

Στη δεύτερη θέση, με ελαφρώς πτωτικές τάσεις σε κάποιες εταιρείες, είναι η Φινλανδία. Ο Käärijä και το “Cha Cha Cha“ αποτελούν το αντίπαλο δέος της Loreen στον φετινό διαγωνισμό, με τις αποδόσεις νίκης της Φινλανδίας να κυμαίνονται μεταξύ 2,75 και 3,75.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση, με παρόμοιες αποδόσεις βρίσκονται η Ουκρανία και η Γαλλία. Η μέγιστη απόδοση που προσφέρεται η νίκη αμφότερων των χωρών επιστρέφει έως και 15 φορές το ποντάρισμα εκείνου που πιστεύει σε αυτές. Την πρώτη πεντάδα κλείνει η Ισπανία, της οποίας οι αποδόσεις νίκης κυμαίνονται μεταξύ 7 και 21.

Η έκτη Νορβηγία παίζεται στο 26, το έβδομο Ισραήλ στο 34, η όγδοη Ιταλία στο 56, το ένατο Ηνωμένο Βασίλειο στο 61, και η δέκατη Αυστρία στο 56. Αξίζει να σημειωθεί πως παρατηρώντας κάποιος τους στοιχηματικούς πίνακες διαπιστώνει πως με την εξαίρεση της Σουηδίας, όλες οι χώρες της πρώτης δεκάδας παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις, με τις αποδόσεις νίκης τους να ανεβαίνουν.

Όσον αφορά τα καθ’ ημάς, η Κύπρος θεωρείται ως η 20η επικρατέστερη για νίκη στο Λίβερπουλ το Σάββατο, ενώ η Ελλάδα η 33η. Η Κύπρος παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 81 και 251, ενώ η Ελλάδα μεταξύ 251 και 601.

Πρώτος ημιτελικός

Όπως σας αναφέραμε στην αρχή του άρθρου, το σημερινό άρθρο θα ασχοληθεί αρκετά και με τις πιθανότητες πρόκρισης των χωρών του πρώτου ημιτελικού, σύμφωνα πάντα με τους bookers.

Παρατηρώντας κανείς τους στοιχηματικούς πίνακες του πρώτου ημιτελικού, οι στοιχηματικές εταιρείες θεωρούν σχεδόν δεδομένη την πρόκριση 5+1 χωρών. Σουηδία, Φινλανδία, Ισραήλ, Νορβηγία και Τσεχίαείναι τα ακλόνητα φαβορί για πρόκριση σήμερα, με την απόδοση πρόκρισή τους να μην ξεπερνάει το 1,05. Σε μεγάλο βαθμό σίγουρη θέση στον τελικό έχει και η Μολδαβία η οποία προσφέρεται ελαφρώς υψηλότερα γύρω στο 1,10.

Από ‘κει και πέρα, μια κατηγορία μόνη της φαίνεται πως αποτελεί η Σερβία που θεωρείται ως η έβδομη επικρατέστερη για πρόκριση στον μεγάλο τελικό της 13ης Μαΐου. Η πρόκριση του Luke Black προσφέρεται σε αποδόσεις γύρω στο 1,30, έχοντας ξεκάθαρη απόσταση τόσο από τις χώρες που προπορεύονται και έπονται.

Για τα τρία τελευταία “εισιτήρια” για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2023 θα μονομαχήσουν, σύμφωνα με τους bookers, τέσσερις χώρες. Πορτογαλία, Ελβετία, Κροατία και Ολλανδία έχουν τις δικές τους πολύ υψηλές πιθανότητες για πρόκριση, με την Πορτογαλία να παίζεται μεταξύ 1,33 και 1,44, την Ελβετία μεταξύ 1,29 και 1,44, την Κροατία μεταξύ 1,4 και 1,5 και την Ολλανδία μεταξύ 1,53 και 1,8. Σε δυσχερέστερη θέση είναι η Ολλανδία συγκριτικά με τις άλλες τρεις, ωστόσο η απόδοση πρόκρισής της κάθε άλλο παρά στοιχηματική ευκαιρία δεν αποτελεί.

Μάλτα, Λετονία, Ιρλανδία και Αζερμπαϊτζάν θεωρούνται ως αουτσάιντερ για την πρόκριση, σε κάθε περίπτωση όμως οι αποδόσεις που προσφέρονται μπορούν να αποτελέσουν δέλεαρ για όσους πιστεύουν στην πρόκριση κάποιας χώρας εξ αυτών. Ιδιαίτερα, η απόδοση της Λετονίας που παρουσιάζει πτωτικές τάσεις, ίσως να αποτελούσε τη value for money επιλογή της ημέρας για όσους αρέσκονται στο να ποντάρουν σε υψηλές αποδόσεις.

Αναφορικά με την νικήτρια του πρώτου ημιτελικού, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Απόλυτο φαβορί για τη νίκη στον πρώτο ημιτελικό είναι η Φινλανδία, η οποία προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 1,3 και 1,53. Η δυναμική του Käärijä και του “Cha Cha Cha“, καθώς και το γεγονός πως το κοινό αποφασίζει φέτος στους δύο ημιτελικούς αποτελούν βασικούς λόγους που προσφέρεται η φινλανδική νίκη σε τόσο χαμηλές αποδόσεις.

Δεύτερο φαβορί αποτελεί η Σουηδία που παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 2,5 και 3,5, αποτελώντας μία value for money επιλογή, ειδικά για εκείνους που στηρίζουν το μεγάλο φαβορί του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Κατά τα άλλα, όλες οι υπόλοιπες χώρες προσφέρονται σε πολύ υψηλότερες αποδόσεις. Η Νορβηγία που είναι το τρίτο φαβορί παίζεται στο 26, το Ισραήλ στο 34, όπως και η Τσεχία.

Ποιες χώρες πιστεύετε θα προκριθούν από τον πρώτο ημιτελικό στον μεγάλο τελικό του επόμενου Σαββάτου;

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ήρθε αυτή η μέρα λοιπόν!
    Ας χαρούμε τη φετινή Eurovision όσο καταστροφική και αν είναι για την Ελλάδα. Τουλάχιστον θα έχουμε να περιμένουμε εξηγήσεις μετά από αυτά και φυσικά παραιτήσεις και πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και διαδικασίες…
    Στα του πρώτου ημιτελικού:
    Πιστεύω ότι εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης είναι το Αζερμπαϊτζάν η Ιρλανδία και η Λετονία (όσο και αν με πονάει).
    Από εκεί και πέρα: Φινλανδία Ισραήλ Τσεχία Σερβία Μολδαβία Σουηδία Νορβηγία είναι σίγουρα στον τελικό και τα 3 τελευταία εισιτήρια διεκδικούν οι υπόλοιπες 5 χώρες:
    Θα έλεγα ότι η Κροατία η Ελβετία και η Ολλανδία θα συμπληρώσουν τους 10 φιναλίστ.
    Ως αποκλεισμό έκπληξη θα έβλεπα την Ελβετία, ενώ ως πρόκριση έκπληξη την Μάλτα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *