Eurovision 2023: Η Dress Rehearsal του Πρώτου Ημιτελικού-Live!

Επισήμως έχουμε μπει στην τελική ευθεία του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision! Αυτή την ώρα διεξάγεται η πρώτη dress rehearsal, του πρώτου ημιτελικού ή αλλιώς η press rehearsal, αφού είναι ανοιχτή για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που βρίσκονται είτε εδώ στο Λίβερπουλ, είτε μέσω του online press center.Είναι η πρώτη πρόβα όπου οι δημοσιογράφοι έχουμε τη δυνατότητα, για φέτος, να δούμε λεπτό προς λεπτό κάθε εμφάνιση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανανεώνετε το άρθρο, για να βλέπετε ενημερώσεις για τις εμφανίσεις των συμμετεχόντων.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη γενική πρόβα του ημιτελικού, αφού θα παρακολουθήσουμε ακριβώς, αυτό που θα δείτε ζωντανά από τις οθόνες σας την Τρίτη το βράδυ. Οι παρουσιαστές μας όπως γνωρίζετε είναι οι Graham Norton, η Alesha Dixon, η Hannah Waddingham και η Ουκρανή σταρ Julia SaninaΣήμερα εκτός από τις 15 συμμετέχουσες χώρες του Πρώτου Ημιτελικού, θα δούμε να ερμηνεύουν τις συμμετοχές τους και η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

H Έναρξη

Ο πρώτος ημιτελικός ξεκινάει με ένα βίντεο αντίδρασης ενός μικρού παιδιού όταν έμαθε πως η Eurovision θα γίνει στο Λίβερπουλ και το μικρό αγοράκι ενημερώνει όλη την πόλη, ενώ οι κάτοικοι αρχίζουν να ετοιμάζονται. Εννοείται δεν λείπει η σύνδεση με την Ουκρανία, τη νικήτρια του περσινού διαγωνισμού. Το παιδάκι μεταφέρεται στη σκηνή του διαγωνισμού, μαγικά, και χορεύει σύγχρονο με ένα ακόμα κοριτσάκι δίνοντας τη σκυτάλη στις παρουσιάστριες της Eurovision 2023.

Διαγωνιστικό Κομμάτι

Νορβηγία

Πρώτη στη σκηνή η Alessandra με ένα κομμάτι που θα χαρακτηρίζονταν ιδανικό για έναρξη. Η εμφάνιση της Νορβηγίας στον ίδιο κώδικα με αυτόν του εθνικού τελικού αλλά θα λέγαμε λίγο κατώτερη φωνητικά. Δεν χρησιμοποιούνται LED, παρά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα στο πάτωμα. Μια καλή πρόβα, που δεν έχει όμως στο 100% τη δυναμική του εθνικού τελικού.

Μάλτα

Τη σκυτάλη παίρνει η Μάλτα με το συγκρότημα να είναι άρτιο φωνητικά και σκηνικά τα πλάνα να είναι αρκετά καλά επίσης. Στο πρώτο δευτερόλεπτο του τραγουδιού βλέπουμε τη Destiny σε κοντινό και άλλους πρώην eurostars. Θα μπορούσε άραγε να είναι η έκπληξη του πρώτου ημιτελικού;

Σερβία

Μπορεί υποκειμενικά να μην είναι από τα αγαπημένα μου, αλλά από τις τρεις μέχρι τώρα συμμετοχές είναι η πιο επαγγελματική. Η σκηνοθεσία και τα εφέ αποδίδουν το κομμάτι στο 100% και ο ίδιος άρτιος φωνητικά και ερμηνευτικά. Σίγουρη πρόκριση για τη Σερβία φέτος.

Λετονία

Εξαιρετικός φωνητικά ο τραγουδιστής των Sudden Lights σε μια εμφάνιση που είναι η εξελιγμένη μορφή του εθνικού τελικού. Χρησιμοποιούνται LED και στο πάτωμα και στο background σαν χρυσές σπίθες. Έντονοι φωτισμοί και σκοτεινά πλάνα. Μια συμμετοχή όμως που θα δυσκολευτεί να βρεθεί στον τελικό.

Πορτογαλία

Η Mimicat γεμίζει με το ταπεραμέντο της μια άδεια σκηνή και μαζί με τους τέσσερις χορευτές της. Κόκκινοι φωτισμοί κυριαρχούν σε όλη τη σκηνή. Μια εμφάνιση που θα παλέψει για την πρόκριση.

Ιρλανδία

Σίγουρα η πιο αδύναμη εμφάνιση μέχρι τώρα. Φωνητικά ο τραγουδιστής δεν ανταπεξήλθε στις απαιτήσεις του κομματιού ενώ οι μωβ και μπλε φωτισμοί που επιλέχθηκαν στα LED και στα φώτα μετά το πρώτο κουπλέ δεν ταιριάζουν με τα χρυσά ρούχα του συγκροτήματος. Δεν θεωρώ πως θα δούμε την Ιρλανδία στον τελικό.

Κροατία

Μια αναμενόμενη εμφάνιση θα λέγαμε από την Κροατία. Έντονα LED, οι τραγουδιστές στο τέλος μένουν μόνο με τα εσώρουχα και πάνε στη μπροστά σκηνή με drums. Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει το κοινό σε αυτή τη συμμετοχή.

Ελβετία

Ίσως η πιο επαγγελματική εμφάνιση μέχρι τώρα. Άρτιος φωνητικά με μια σκηνική που έχει ενδιαφέρον. Οι επιτροπές στον τελικό θα το εκτιμήσουν.

Ισραήλ

Η Noa ξεκινάει μέσα σε ένα φωτεινό κουτί. Φωνητικά είναι ασταθής και η χορογραφία δεν έχει τη δυναμική που αναμένονταν. Μέχρι το πρώτο ρεφραίν είναι μόνη της επί σκηνής ενώ η φωνή της ακούγεται πολύ πιο δυνατά από τη μουσική. Στο δεύτερο κουπλέ εμφανίζονται σιγά σιγά οι χορευτές και χορεύουν στο μπροστά μέρος της σκηνής. Η εμφάνιση κλείνει με το dance break που είδαμε και στο βίντεο της δεύτερης πρόβας. Η εμφάνιση δεν έχει τη δυναμική που κάποιοι θα περίμεναν πάντως.

Μολδαβία

Μια άκρως δυναμική εμφάνιση από τον Pasha ο οποίος φωνητικά είναι άρτιος. Όλο το σκηνικό είναι σκούρο κόκκινο και το beat του τραγουδιού σίγουρα θα ξεσηκώσει το κοινό και το βράδυ του ημιτελικού θα φαίνεται ακόμα πιο δυναμικό. Θα τερματίσει στις πρώτες θέσεις του ημιτελικού.

Σουηδία

Φανερά βελτιωμένα τα πλάνα της Loreen σε σχέση με το βίντεο της δεύτερης πρόβας. Η Loreen άρτια φωνητικά και οι φωτισμοί της εμφάνισης είναι πολύ πιο σκοτεινοί και στη γέφυρα το “Tattoo” δείχνει τη δυναμική του. Εμφάνιση νίκης για τη Σουηδία.

Αζερμπαϊτζάν

Ξεκινάει το δίδυμο με ασπρόμαυρα πλάνα και ξαφνικά οι φωτισμοί αλλάζουν σε κίτρινο, πράσινο και καταλήγουν σε ροζ με την πλατφόρμα που είναι πάνω να είναι στο σχήμα καρδίας. Δύσκολα θα προκριθούν παρά το γεγονός ότι είναι καλοί φωνητικά.

Τσεχία

Μια πολύ δουλεμένη εμφάνιση από τις Vesna. Τα πλάνα είναι άρτια, ξεκινάνε σε ένα σκοτεινό σκηνικό και καταλήγουν με ροζ φώτο και LED. Στη γέφυρα κάνουν ένα κύκλο λες και κάνουν μια προσευχή. Καμία σχέση με τον εθνικό τελικό και τα πάρτυ μιας και οι Vesna είνα πολύ καλές.

Ολλανδία

Ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα για το ντουέτο από την Ολλανδία. Κοντινά πλάνα, σκοτεινά πλάνα με έντονο λευκό φως και αυτοί πολύ καλοί φωνητικά. Θα παλέψουν σίγουρα για την πρόκριση, για την οποία θα είχαν περισσότερες πιθανότητες αν υπήρχε κριτική επιτροπή.

Φινλανδία

Ξεκινάει ο Kaarija μέσα στο ξύλινο κλουβί και μετά ανεβαίνει από πάνω με έντονα LED από πίσω. Εμφανίζονται οι χορευτές οι οποίοι είναι δεμένοι και χορεύουν σε λάτιν ρυθμούς. Προς το φινάλε του τραγουδιού η σκηνή γίνεται χρωματιστή στα χρώματα του ουράνιου τόξου και ο τραγουδιστής είναι λαχανιασμένος. Μάλλον υπάρχει πρόβλημα στον ήχο μας και δεν ακούγονται δυνατά τα φωνητικά ενώ ο Kaarija στο τέλος φαίνεται να δυσκολεύεται.

Ακολουθεί το recap όλων των συμμετοχών.

Interval Acts

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας έχουμε το interval act το οποίο είναι αρκετά εντυπωσιακό με εφέ και έντονα LED όλων των σημαιών των χωρών που συμμετέχουν. Θα λέγαμε ένα κομμάτι “ειρήνης”, ένωσης και αδελφότητας!

Μετά ακολουθεί, όπως είναι αναμενόμενο, άλλο ένα recap των συμμετοχών και έπειτα στη σκηνή ανεβαίνει η Rita Ora με ένα medley τραγουδιών της. Ακολουθεί ένα βίντεο που δείχνει την πορεία του Ηνωμένου Βασιλείου στο διαγωνισμό και καταλήγει στον Sam Ryder. Η ψηφοφορία έχει σταματήσει και έχουμε backstage επίσκεψη μέσα στο θάλαμο των σχολιαστών.

Ακολουθεί ένα παιχνίδι μεταξύ Mans και Filomena σε ένα quiz. Στο παιχνίδι δείχνει συμμετοχές και αυτοί πρέπει να προβλέψουν αν πέρασαν στον τελικό ή όχι. Αρκετά έξυπνο και διασκεδαστικό!

Big Five

Γαλλία

Επόμενη για πρόβα η Γαλλία. Η La Zarra εμφανίζεται στην κορυφή του τεράστιου φορέματος της και λάμπει από την κορυφή, με το γυαλιστερό καπέλο της, ως τα νύχια. Στο δεύτερο ρεφραίν το φόρεμα εξαφανίζεται και φαίνεται ότι στέκεται πάνω σε κολώνα με φώτα που θυμίζει τα φώτα του Πύργου του Άιφελ. Τα χρώματα της Γαλλικής σημαίας στα φώτα πίσω της και μια βροχή φωτιάς να πέφτει. Αν και φαίνεται πως υπάρχει θέμα με τον ήχο του online press, φωνητικά ήταν καλή.

Γερμανία

Στα κόκκινα το “Blood and Gluitter” με έντονους φωτισμούς και εναλλαγές στα πλάνα. Ο ήχος ακόμα δεν έχει διορθωθεί όμως ο τραγουδιστής ακούγεται πολύ καλός. Φωτιές και καπνοί γεμίζουν τη σκηνή σε μια ελπίδα για τη Γερμανία να ξεκολλήσει από το bottom 5.

Ιταλία

Στη σκηνή ανεβαίνει ο Marco με το ασημί αστραφτερό του μπλουζάκι και από πίσω υπάρχει μια σκάλα με δυο χορευτές που χορεύουν μπροστά από το φεγγάρι. Μια ρομαντική Ιταλική εμφάνιση με τον τραγουδιστή φωνητικά εξαιρετικό όπως μας έχει συνηθίσει.

Αποτελέσματα

Με νέο σύστημα ανακοίνωσης των χωρών που θα προκρίθηκαν στον τελικό η EBU. Συγκεκριμένα, όλοι οι καλλιτέχνες βρίσκονται επί σκηνής με τους παρουσιαστές αρχικά να ανακοινώνουν πέντε εξ αυτών, εννοείται με τυχαία σειρά. Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια μιλάει με τους πέντε καλλιτέχνες που ανακοινώθηκαν πρώτοι και τα συναισθήματα τους και επιστρέφουμε πάλι στην ίδια διαδικασία. Για την τελευταία χώρα που προκρίνονται, ανοίγουν παράθυρα με τις έξι χώρες που έμειναν και ανακοινώνουν το τραγούδι που προκρίνονται. Η παρουσιάστρια ευχαριστεί τους πέντε καλλιτέχνες που δεν προκρίθηκαν και τους χειροκροτεί και οι επόμενοι πέντε μιλάνε για τα αισθήματα τους στο backstage.

Το σόου κλείνει με ένα recap των δέκα συμμετοχών που προκρίθηκαν και τους δέκα καλλιτέχνες που προκρίθηκαν να καληνυχτούν τον κόσμο!

Μπορείτε να δείτε το live μας στο YouTube με την αντίδραση μας στην Dress Rehearsal του Πρώτου Ημιτελικού:

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *