Ισλανδία: Μέσω του Söngvakeppnin και πάλι η επιλογή τραγουδιού!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισλανδίας, RÚV, έχει ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της χώρας στον επόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, με τις αιτήσεις για κατάθεση συμμετοχών στο  2024 να ξεκινούν στις 15 Ιουνίου.

Από σήμερα, λοιπόν, άνοιξε η πλατφόρμα συμμετοχής και θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 10 Σεπτεμβρίου! Το RÚV κατέστησε γνωστό πως θα γίνουν προσπάθειες να συμμετάσχουν στη διαδικασία και γνωστοί καλλιτέχνες από όλη τη χώρα! Το ενδιαφέρον του ισλανδικού κοινού ήταν μεγάλο την περσινή χρονιά , παρόλο τον αποκλεισμό, οπότε οι ιθύνοντες επενδύουν στο πρότζεκτ eurovision και ευελπιστούν πως τα καλά αποτελέσματα δε θα αργήσουν να επιστρέψουν για την Ισλανδία.

Συμμετοχή μπορεί να υποβάλλει ο οποιοσδήποτε καλλιτέχνης και δημιουργός επιθυμεί. Όπως προείπαμε το RÚV θα επικοινωνήσει με γνωστούς δημιουργούς όμως ενθαρρύνει και όλους τους νέους ταλαντούχους δημιουργούς και τραγουδιστές να κάνουν το μεγάλο βήμα και να συμμετάσχουν στο Söngvakeppnin. Άλλωστε επιθυμούν διαφορετικά είδη μουσικής, καθώς ο διαγωνισμός της eurovision πρεσβέυει τη διαφορετικότητα και όλα τα είδη μουσικής είναι ευπρόσδεκτα! Η ακρόαση των τραγουδιών θα πραγματοποιειθεί απο μια ειδική επιτροπή αποτελούμενη απο εκπροσώπους  των FTT, FÍH και RÚV. Τον Ιανουάριο του 2024 θα ανακοινωθούν ποια 10 τραγούδια θα συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς για την Ισλανδία.

Το Söngvakeppnin θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2024, και θα προκύψει ο εκπρόσωπος της Ισλανδίας στη Eurovision 2024.

Μέχρι τότε ας θυμηθούμε τη φετινή συμμετοχή της Ισλανδίας! Η Diljá εκπροσώπησε την Ισλανδία στο φετινό διαγωνισμό με το τραγούδι “Power” τερματίζοντας στην 11η θέση του δεύτερου ημιτελικού με 44 βαθμούς, χωρίς να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό.

Πηγή: ruv.is

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *