Σουηδία: Σχέδια για κατασκευή νέου σταδίου για την Eurovision 2024;

Τέσσερις πόλεις διεκδικούν την διοργάνωση του διαγωνισμού της Eurovision 2024, ανάμεσα τους η πρωτεύουσα Στοκχόλμη η οποία είναι και το φαβορί για να φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό. Ενώ η διαδικασία επιλογής βρίσκεται σε εξέλιξη και οι υποψήφιες πόλεις Στοκχόλμη, Μάλμε, Γκέτεμποργκ και Örsnköldsvik έχουν λάβει έγγραφα με τις απαραίτητες προυποθέσεις, ένα δημοσίευμα τις Σουηδικής Εφημερίδας Dagens Nyheter έρχεται να ταράξει τα νερά για το που θα φιλοξενηθεί ο διαγωνισμός.

Όπως αναφέρθηκε, η Στοκχόλμη αποτελεί το φαβορί να διοργανώσει τον διαγωνισμό καθώς διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές. Το βασικό κόλλημα όμως έχει να κάνει με το στάδιο στο οποίο θα διεξαχθεί η Eurovision 2024. Ενώ το Friends Arena ήταν η επικρατέστερη επιλογή, φαίνεται πως η ανακοίνωση της συναυλίας της Taylor Swift στις 17 Μαίου στην Στοκχόλμη, μια ημερομηνία μέσα σε μια πιθανή εβδομάδα διεξαγωγής της Eurovision σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο του SVT που διέρρευσε, και μάλιστα σε γήπεδο που συμπεριλαμβάνεται στην πρόταση της πόλης, αλλάζει τα σχέδια των διοργανωτών.

Σύμφωνα με τελευταίο δημοσίευμα της Dagens Nyheter, υπάρχουν σχέδια για κατασκευή ενός σταδιού ειδικά για την διοργάνωση της Eurovision 2024. Λόγω των αυξημένων απαιτήσεων που έχει η διοργάνωση του θεσμού, η εν λόγω πρόταση στοχεύει να λύσει το πρόβλημα εύρεσης κατάλληλου χώρου για μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον 6 εβδομάδων, κάτι το οποίο αποτελεί πονοκέφαλο για τους διοργανωτές του διαγωνισμού κάθε χρόνο.

Η πρόταση περιλαμβάνει την ανέγερση προσωρινού σταδίου με χωρητικότητα που κυμαίνεται από 11,180 μέχρι 14,700 θεατές στην περιοχή Frihamnen της Στοκχόλμης. Το δημοσίευμα προσθέτει πως το γήπεδο θα παραμείνει εν ενεργεία για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά τον διαγωνισμό, η πρόταση υποστηρίζεται απο το Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τον σύλλογο ιδιοκτητών ακινήτων, καθώς και τον τουριστικό φορέα “Visit Stockholm”.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun.com για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την διοργάνωση της Eurovision 2024!

Πηγή: Dagens Nyheter

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *