Eurovision 2024: Η Taylor Swift ανακοινώνει συναυλία στη Στοκχόλμη εντός πιθανής εβδομάδας διεξαγωγής της Eurovision 2024!

Το SVT βρίσκεται ήδη στη διαδικασία αξιολόγησης όλων των προτάσεων της διοργανώτριας πόλης για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision της επόμενης χρονιάς, αφού το χρονικό περιθώριο υποβολής έκλεισε στις 12 Ιουνίου, ενώ η Στοκχόλμη , το Μάλμε , το Γκέτεμποργκ και το Örksöldsvik ελπίζουν να επιλεγούν και τελικά να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό.

Έτσι ήταν τα πράγματα, μέχρι σήμερα στις 7 μ.μ. , όταν η παγκόσμια σταρ Taylor Swift ανακοίνωσε τις ημερομηνίες της περιοδείας της Eras Tour! Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να παρατηρήσει ότι έχει ανακοινωθεί μια ημερομηνία συναυλίας της Taylor για τη Στοκχόλμη και αυτή είναι η 17η Μαΐου 2024 ! Αυτή είναι μια ημερομηνία μέσα σε μια πιθανή εβδομάδα διεξαγωγής της Eurovision, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο του SVT που διέρρευσε με τις προϋποθέσεις της πόλης υποδοχής και πρώιμες λεπτομέρειες του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στη Σουηδία το επόμενο έτος!

Τελικά η Στοκχόλμη είναι πλέον εντελώς εκτός παιχνιδιού; Θα έλεγα όχι απαραίτητα. Ας δούμε πώς θα μπορούσαν να διαμορφωθούν τα πράγματα με τις πιθανές πόλεις διεξαγωγής του διαγωνισμού του επόμενου έτους:

  • Η Stockholm Live, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη διαχείριση των Friends Arena (Nationalarenan), Tele2 Arena (Stockholmsarenan), Annexet κ.λπ. όταν πραγματοποιούνται events εκεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταφέρει τη συναυλία της Taylor Swift στο Tele2 Arena αντί για το Friends Arena , σε περίπτωση που η Στοκχόλμη και το Friends επιλεγούν ως πόλη υποδοχής και χώρος διεξαγωγής του διαγωνισμού αντίστοιχα. Ωστόσο, αυτή είναι μια περιοδεία πολλών εκατομμυρίων, είναι πολύ απίθανο να γίνουν αλλαγές στις ημερομηνίες.
  • Η Στοκχόλμη θα μπορούσε ακόμα να επιλεγεί και ο διαγωνισμός θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στο Tele2 Arena, αλλά υπό το όνομα Stockholmsarenan. Αυτό ταυτόχρονα είναι σύμφωνο με τους κανόνες και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την πόλη υποδοχής από το SVT και επίσης δεν θα υπάρχουν θέματα με τη συναυλία της Taylor Swift στη Στοκχόλμη.
  • Οι εκδηλώσεις της Stockholm Live για το 2024 είναι μόνο μια συναυλία του Niall Horan, που θα πραγματοποιηθεί στο Hovet που δεν είναι ένας πιθανός χώρος όπου θα μπορούσε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, επίσης και η συναυλία της Taylor Swift στο Friends Arena .

  • Θα απέκλεια ήδη τη διεξαγωγή του τελικού του διαγωνισμού στις 11 Μαΐου 2024. Το Ορθόδοξο Πάσχα είναι στις 5 Μαΐου, οπότε αυτό σημαίνει ότι όλες οι Ορθόδοξες διαγωνιζόμενες χώρες θα πρέπει να είναι σε διάθεση Eurovision και να κάνουν πρόβες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα με εξέπληττε αν είχαμε κάποιες αποχωρίσεις από τις αντίστοιχες χώρες.
  • Έπειτα, υπάρχει η (πολύ απίθανη) περίπτωση η (ήδη προγραμματισμένη) ανακαίνιση του Globen Arena (Avicii Arena) να αναβληθεί για περίπου 5 μήνες.
  • Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργήσει ή εάν οι ποδοσφαιρικές ομάδες AIK και Hammarby Fotboll αρνηθούν να μεταφερθούν σε εναλλακτική αρένα για αρκετές εβδομάδες, τότε αυτό θα σήμαινε ότι η Στοκχόλμη θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovsion το 2024!
  • Όλη αυτή η αναστάτωση θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για πιθανή διοργάνωση από το Μάλμε, για άλλη μια φορά μετά από μια νίκη της Loreen. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μάλμε είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμο να φιλοξενήσει ενώ ακόμη και το Melodifestivalen είναι κάθε χρόνο πολύ σημαντική υπόθεση για την πόλη του Μάλμε .
  • Το Malmö Arena έχει μερικές εκδηλώσεις ένα μήνα πριν από τις πιθανές εβδομάδες της Eurovision, οι οποίες θα μπορούσαν να προγραμματιστούν εκ νέου.
  • Το Göteborg  και το Örnsköldsvik κατά τη γνώμη μου δεν καλύπτουν βασικά σημεία των απαιτήσεων που θέτει το SVT οπότε και θα τα απέκλεια ώς πιθανές διοργανώτριες πόλεις.

Λίγες μόνο μέρες έμειναν μέχρι τον Ιούλιο, οπότε και το SVT φημολογείται ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του για τη Σουηδική πόλη που θα λάβει την τιμή να φιλοξενήσει τον 7ο σουηδικό διαγωνισμό, τον επόμενο χρόνο!

Η Σουηδία θα φιλοξενήσει τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision  μετά  την ιστορική δεύτερη νίκη της Loreen με το τραγούδι “Tattoo”:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 στη Σουηδία καθώς επίσης και την ανακοίνωση της διοργανώτριας πόλης του διαγωνισμού του επόμενου έτους!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *