Αυστραλία: Σε συζητήσεις το SBS με την EBU για τη συμμετοχή στην Eurovision!

Ο Αυστραλιανός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, SBS, αποκάλυψε σήμερα πως είναι σε συζητήσεις με την EBU για τη συμμετοχή της μεγάλης αυτής χώρα της ηπείρου της Ωκεανίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Αρχικά η Αυστραλία ήταν προσκεκλημένη να συμμετάσχει για μία και μοναδική φορά στην Eurovision του 2015 με αφορμή την 60η επέτειο του διαγωνισμού. Αφού τερμάτισε στην 5η θέση του μεγάλου τελικού – στον οποίο είχε προκριθεί αυτομάτως- η χώρα προσκαλούταν κάθε χρονιά που ακολούθησε μέχρι που το 2019 υπογράφηκε πενταετές συμβόλαιο συμμετοχής μεταξύ SBS και EBU.

Ωστόσο το 2023 ήταν η τελευταία χρονιά στην οποία η Αυστραλία μπορούσε να παίρνει μέρος δίχως ειδική πρόσκληση από την EBU κάτι που έχει ξεκινήσει ερωτήματα στους κύκλους των φανς του διαγωνισμού σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας των καγκουρό στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας το 2024.

Σε ό,τι αφορά λοιπόν το ζήτημα, το SBS σχολίασε:

“Η Eurovision είναι ένα αγαπημένο μέρος της οικογένειας SBS. Η μελλοντική συμμετοχή της Αυστραλίας στον διαγωνισμό τραγουδιού είναι επί του παρόντος υπό συζήτηση. Κατανοούμε ότι οι θαυμαστές της Eurovision είναι πρόθυμοι για ενημέρωση και εκτιμούμε την υπομονή τους καθώς εργαζόμαστε για αυτά τα επόμενα βήματα. Θα επιβεβαιώσουμε λεπτομέρειες μόλις μπορέσουμε.”

Υπάρχει πάντως ακόμα χρόνος ώστε το SBS και η EBU να καταλήξουν σε συμφωνία, καθώς η προθεσμία αποχώρησης χωρίς την επιβολή ποινής είναι η 11η Οκτωβρίου.

Το 2023 η Αυστραλία εκπροσωπήθηκε από τους Voyager και το τραγούδι Promise και αφού κατάφερε να κερδίσει το Δεύτερο Ημιτελικό, τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα του Μεγάλου Τελικού και συγκεκριμένα στην 9η θέση με 151 βαθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=GSoy_mJMlMY&pp=ygUZZXVyb3Zpc2lvbiAyMDIzIGF1c3RyYWxpYQ%3D%3D

Εσείς πιστεύετε πως η χώρα θα πάρει κανονικά μέρος και του χρόνου; Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ SBS και EBU; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

 

 

1 reply
  1. Eurovision 2023
    Eurovision 2023 says:

    ενδεχομένως,για μια φορά ακόμη (μιας και διοργανώνουν οι Σουηδοί κολλητοί τους)να τους επιτραπεί να συμμετέχουν του χρόνου…από εκεί και πέρα δεν είναι σίγουρο αλλά δεν είναι και απίθανο

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *