Ρουμανία: Ο Mihai Trăistariu είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στη Eurovision 2024!

Φαίνεται ότι ο Ovi (Ρουμανία 2010,2014) δεν είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Ρουμανίας στον διαγωνισμό που προετοιμάζεται για τη Eurovision 2024.

Ο Mihai Trăistariu ανακοίνωσε πρόσφατα ότι είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στη Eurovision 2024 και ως εκ τούτου αναζητά τον συνθέτη της συμμετοχής του. Συγκεκριμένα, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook το εξής:

Αναζητώ συνθέτη με σύγχρονο ήχο, με τον οποίο να δουλέψω ένα φοβερό τραγούδι για τη Eurovision 2024. Προτάσεις;

Ωστόσο, η επιστροφή του θα πραγματοποιηθεί υπό έναν όρο . Ο Trăistariu δεν σκοπεύει να πληρώσει τον συνθέτη για το τραγούδι που θα δημιουργήσει.

Όπως έχει δηλώσει:

Δεν πληρώνω τίποτα γιατί δεν έχω πληρώσει ποτέ για τραγούδι. Ακολουθώ πάντα την ίδια αρχή, ότι είμαι ο Mihai Trăistariu και όποιος θέλει να μου στείλει ένα καλό τραγούδι, μου το δίνει. Το “Tornero” δεν το πλήρωσα .

Η απροθυμία του να πληρώσει προκαταβολικά τον συνθέτη πηγάζει από την πεποίθησή του ότι σε περίπτωση που το τραγούδι του κερδίσει και εκπροσωπήσει τη Ρουμανία στη Eurovision, θα επωφεληθούν και οι δύο μελλοντικά. Το ίδιο συνέβη και με το “Tornero”:

Δεν έχω πληρώσει ποτέ για τις επιτυχίες μου και δεν θέλω να διδάξω έτσι τους τραγουδοποιούς, γιατί αυτό μου φαίνεται φυσικό. Σε καταξιωμένους καλλιτέχνες δίνονται τραγούδια ως δώρα, επειδή κερδίζουν [οι συνθέτες] από τα δικαιώματα μεταγενέστερα.

Ο συνθέτης του «Tornero», Eduard Cârcotă, κερδίζει ακόμη και σήμερα από τα πνευματικά δικαιώματα, όπου και κατέχει το ήμισυ αυτών. Και αν κέρδισα εγώ μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αυτός ίσως και να κέρδισε εκατομμύρια . Έχω 140 τραγούδια στα άλμπουμ μου και δεν έχω πληρώσει ούτε ένα!

Ο Ρουμάνος καλλιτέχνης εκπροσώπησε τη χώρα του στον διαγωνισμό το 2006, με το “Tornero”, το οποίο τερμάτισε στην τέταρτη θέση και εξελίχθηκε σε τεράστια επιτυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο . Επίσης, έχει προσπαθήσει ξανά να εκπροσωπήσει τη Ρουμανία το 2016, το 2017, το 2018 και το 2019 χωρίς όμως επιτυχία.

Θα καταφέρει ο Mihai Trăistariu να ανατρέψει τα δεδομένα για τη Ρουμανία και να βοηθήσει τη χώρα του να ανακτήσει το παλιό της κύρος στη Eurovision; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα! 

Πηγή: b1tv
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *