Ιταλία: 564 συμμετοχές κατατέθηκαν για το San Remo Giovani!

564 συμμετοχές κατατέθηκαν για το San Remo Giovani 2023, όπως αποκάλυψε σήμερα ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιταλίας, Rai. Πρόκειται για μία υποκατηγορία του San Remo, όπου νέοι καλλιτέχνες διακδικούν μία θέση στο φεστιβάλ του Φεβρουαρίου.

Tο μεγαλύτερο ποσοστό των φετινών συμμετεχόντων προέρχεται από την περιφέρεια του Λάτσιο, ενώ ακολουθούν η Λομβαρδία και η Σικελία. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκονται 520 solo ερμηνευτές, εκ των οποίων οι 334 είναι άνδρες και οι 186 γυναίκες. Επιπρόσθετα, στη λίστα των συμμετεχόντων βρίσκονται και 44 συγκροτήματα.

Από τους υποψηφίους αυτούς, οι 49 προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διαδικασίας, μετά από ψηφοφορία ειδικής κριτικής επιτροπής, πρόεδρος της οποίας ήταν ο Amadeus, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των πέντε τελευταίων εκδοχών του φεστιβάλ. Οι προκριθέντες καλλιτέχνες θα περάσουν από διαδικασία ακροάσεων στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο τέλος των ακροάσεων θα επιλεγούν 8 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στον τελικό του Sanremo Giovani 2023, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Sanremo Casino Theatre, στις 13 Δεκεμβρίου. Στους 8 αυτούς καλλιτέχνες θα προστεθούν και 4 από την περιοχή του San Remo, οι οποίοι θα επιλεγούν επίσης από την ειδική επιτροπή του Rai, στα τέλη Νοεμβρίου.

Οι καλλιτέχνες που θα κατακτήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις κατά τη διεξαγωγή του San Remo Giovani 2023, θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο 74ο φεστιβάλ του San Remo, ο νικητής του οποίου θα έχει, εφόσον το επιθυμεί, την ευκαρία να εκπροσωπήσει την Ιταλία στον ερχόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Πέρσι την Ιταλία εκπροσώπησε ο Marco Mengoni, με το τραγούδι “Due Vite”, τερματίζοντας στην 4η θέση με 35ο βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για να όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγή: Rai 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *