Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Σε ισχύ οι κυρώσεις από την EBU και το 2024!

Οι κυρώσεις της EBU στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης BHRT παραμένουν σε ισχύ, καθιστώντας τη συμμετοχή της χώρας στον επερχόμενο διαγωνισμό ανέφικτη λόγω μη εξοφλημένων χρεών.

Οι πρώτες κυρώσεις στη Βοσνία Ερζεγοβίνη επιβλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016, όταν η EBU ανέστειλε την πρόσβαση του BHRT στο Eurovision News Exchange και έκτοτε η χώρα αδυνατεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Σημειώνεται πως η τελευταία της συμμετοχή ήταν με τους Dalal και Deen featuring τους Ana Rucner και Jala, ερμηνεύοντας το τραγούδι Ljubav Je και τερματίζοντας 11οι στον ημιτελικό.

Ο BHRT βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και μάλιστα κινδυνεύει με κλείσιμο αν δεν ανακάμψει. Από το 2017 αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς η Ραδιοτηλεόραση της Δημοκρατίας της Σέρπσκα δεν έχει τον χρηματοδοτήσει επαρκώς. Υπήρξαν συζητήσεις τον περασμένο χρόνο για περαιτέρω χρηματοδότηση, οι οποίες δεν φαίνεται να υλοποιήθηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η EBU επιβάλλει κυρώσεις λόγω οικονομικών δυσχερειών κάποιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, μιας και το 2016 πάλι, ο φορέας της Ρουμανίας TVR είχε χρέη απέναντι στην Ένωση.

Η τελευταία συμμετοχή της χώρας ήταν στη Eurovision 2016 στη Στοκχόλμη. Τη χώρα εκπροσώπησαν οι Dalal, Deen, Ana Rucner και Jala με το τραγούδι “Ljubav je” χωρίς ωστόσο να καταφέρει η χώρα για πρώτη φορά να προκριθεί στο μεγάλο τελικό καθώς τερμάτισε 11η στον πρώτο ημιτελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις νέες εξελίξεις!

Πηγή: BHRT

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *