Δανία: 500 τραγούδια κατατέθηκαν για την Eurovision 2024 – Ριζικές αλλαγές με στόχο την πρόκριση στον Τελικό!

Ο Διευθυντής Προγράμματος του DMGPErik Struve Hansen, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, από τον OGAE Δανίας, ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες, για την φετινή προεπιλογή της χώρας, για την Eurovision 2024.

Οι υπεύθυνοι της αποστολής της Δανίας θα καταβάλουν τη μεγαλύτερη κατά το μέτρο του δυνατού προσπάθεια ώστε να επιλέξουν και μια δυνατή συμμετοχή, η οποία θα μπορεί να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό και στα σύγχρονα πρότυπα του διαγωνισμού. Μια πρωτοβουλία για την αλλαγή της ρότας για τη χώρα της Σκανδιναβίας είναι επιτακτική, καθώς η Δανία κατέχει αυτή τη στιγμή το αρνητικό ρεκόρ των τριών συνεχόμενων αποκλεισμών.

Το φετινό DMGP θα απευθύνεται περισσότερο στο νεανικό κοινό και η επιλογή των υποψηφίων θα έχει αυτό σαν γνώμονα.

Ριζικές αλλαγές στο DMGP

Στις 27 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής συμμετοχών για τον φετινό διαγωνισμό, ενώ έχουν υποβληθεί περίπου 500 τραγούδια.

Το DR, θα προβεί σε ριζικές αλλαγές, με στόχο να καταφέρει να βρεθεί στον τελικό, ύστερα από μια σειρά κακών αποτελεσμάτων. Επιπλέον, επικεντρώνεται στην επιλογή τραγουδιών που έχουν προοπτικές τόσο στο DMGP όσο και στη Eurovision, ενώ  εστιάζει στην επιλογή καλλιτεχνών που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας μεγάλης κλίμακας διοργάνωσης όπως η Eurovision.

Οι αλλαγές έχουν ως εξής:

  • Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν παρουσιάσουν τα τραγούδια τους με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, χωρίς αυτή η επιλογή να είναι υποχρεωτική.
  • Ο νικητής θα επιλεγεί μέσα από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο τα τραγούδια που θα περάσουν στην επόμενη και τελική φάση θα ανακοινωθούν με τυχαία σειρά.
  • Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από δέκα Δανούς εμπειρογνώμονες της Eurovision και από δέκα διεθνείς ειδικούς της Eurovision, από τις πέντε πιο πρόσφατες νικήτριες χώρες.
  • Η διεθνής κριτική επιτροπή θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αντικατοπτρίζεται το πνεύμα της Eurovision και οι τάσεις της διεθνούς μουσικής σκηνής στη συμμετοχή που θα επιλεγεί.
  • Στις 10 Φεβρουαρίου, μια εβδομάδα πριν από τον τελικό, και οι οκτώ συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν unplugged/ακουστικές εκδοχές των τραγουδιών τους ζωντανά στην τηλεόραση.
  • Οι οικοδεσπότες DMGP 2024 του θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο, ενώ τα τραγούδια θα ανακοινωθούν περίπου τρεις εβδομάδες πριν από το σόου (δηλαδή στα τέλη Ιανουαρίου).

Το Dansk Melodi Grand Prix θα λάβει χώρα στις 17 Φεβρουαρίου στο DR Koncerthuset, στην Κοπεγχάγη.

Παρόλο που δεν ήταν η επιλογή του κοινού, ο Reiley κέρδισε το εισιτήριο για το Λίβερπουλ το 2023. Ερμήνευσε το τραγούδι του “Breaking My Heart” στον δεύτερο ημιτελικό, αποτυγχάνοντας να προκριθεί, ενώ συγκέντρωσε μόλις 6 πόντους, όλους από την Ισλανδία.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για περισσότερα αφιερώματα και για όλα τα νέα σχετικά με τον αγαπημένο μας Διαγωνισμό!

Πηγή/Φωτο: Good Evening Europe/EurovisionTV

1 reply
  1. Tina
    Tina says:

    Αν και η Δανία αν δεν κάνω λάθος είναι μια χώρα που δεν μας τιμά με την ψήφο της θα της ευχηθώ να βρει το τραγούδι που θα την οδηγήσει στον μεγάλο τελικό

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *