Λουξεμβούργο: Άρχισαν οι live auditions ενόψει της Eurovision 2024!

Το Λουξεμβούργο επιστρέφει το 2024 μετά από 30 χρόνια στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ως εκ τούτου, οι ιθύνοντες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του Δουκάτου έχουν μπροστά τους το δύσκολο έργο της ανεύρεσης του εκπροσώπου και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο στο Μάλμε.

Έτσι, χθες, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν οι live auditions για την ανάδειξη του εκπροσώπου του Λουξεμβούργου στη Eurovision 2024. Οι auditions αυτές θα χρησιμεύσουν στην επιλογή των φιναλίστ του εθνικού τελικού από τον οποίο θα προκύψει ο πρώτος καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει το Δουκάτο στην 68η έκδοση του αγαπημένου μας διαγωνισμού.

Κριτική Επιτροπή

Για την επιλογή των καλλιτεχνών που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό του Λουξεμβούργου, τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει ένα πάνελ πέντε ανθρώπων με εμπειρία από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Το πάνελ αυτό απαρτίζουν οι ακόλουθοι:

Ο Christer Björkmann, ο οποίος είναι Σουηδός παραγωγός και τηλεοπτικός παρουσιαστής καθώς και πρώην συμμετέχων στη Eurovision (Σουηδία 1992). Ο Björkmann έχει επίσης διατελέσει χρέη Αρχηγού Αποστολής για τη Σουηδία, έχει παράξει τον Διαγωνισμό το 2013 και το 2015, όπου και φιλοξενήθηκε στη Σουηδία, καθώς και το μοναδικό μέχρι σήμερα American Song Contest το 2022.

Ο Jan Bors, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως Αρχηγός Αποστολής για την Τσεχία.

Ο Cesár Sampson, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει την Αυστρία στη Εurovision το 2018, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην ψηφοφορία των επιτροπών. Ο Sampson θα διαδραματίσει επίσης ενεργό ρόλο και στην εθνική επιλογή της Τσεχίας φέτος, ως καλλιτεχνικός διευθυντής και παρουσιαστής του εθνικού τελικού.

Ο Άλεξ Παναγή, ο οποίος θεωρείται αυθεντία της Eurovision. Ο Παναγή έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision δύο φορές, το 1995 και το 2000. Τα τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει χρέη ως Vocal Coach για πολλές συμμετοχές στη Eurovision και ήταν επίσης στα φωνητικά της Έλενας Παπαρίζου το 2005.

Η Tali Eshkoli, η οποία είναι Ισραηλινή τηλεοπτική παραγωγός. Η Eshkoli υπήρξε παραγωγός της Eurovision το 2019, έχει επίσης εργαστεί στη διοργάνωση του διαγωνισμού Miss Universe το 2021 που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ και έχει αποτελέσει μέλος κριτικής επιτροπής σε εθνικές επιλογές διάφορων χωρών ανά τα χρόνια.

Source: RTL/Steve Muller

Οι auditions

Στο πλαίσιο των auditions αυτών, οι υποψήφιοι έχουν μόλις δέκα λεπτά στη σκηνή για να πείσουν την κριτική επιτροπή ότι είναι το κατάλληλο act για να εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο. Αρκετοί καλλιτέχνες δυσκολεύτηκαν με το άγχος, σε σημείο που χρειάστηκε να ξαναρχίσουν την ακρόαση αρκετές φορές.

Μιλώντας για τη διαδικασία αυτή, η παραγωγός της ESC και μέλος της κριτικής επιτροπής Tali Eshkoli περιέγραψε τον ενθουσιασμό ως “τεράστιο”, ενώ ο συνάδελφός της Christer Björkmann συμφώνησε ότι το Λουξεμβούργο περίμενε πολύ καιρό για να επιστρέψει στον διαγωνισμό. Η κριτική επιτροπή έχει τώρα “μεγάλη ευθύνη και μια τεράστια πρόκληση” να βρει τον κατάλληλο υποψήφιο και να αποσπάσει την καλύτερη δυνατή ερμηνεία από κάθε καλλιτέχνη που ανεβαίνει στη σκηνή κατά τη διάρκεια των οντισιόν.

Οι οντισιόν συνεχίζονται μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε και θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό του Λουξεμβούργου. Ο εθνικός τελικός του Δουκάτου θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου και θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους του Λουξεμβούργου να επιλέξουν το τραγούδι και τον καλλιτέχνη που θα τους εκπροσωπήσουν στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο στο Μάλμε, 31 χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή τους το 1993.

Source: RTL/Steve Muller

Θα συνεχίσει το Λουξεμβούργο την επιτυχημένη πορεία του στη Eurovision; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: RTL

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *