Junior Eurovision 2023: Η Γαλλία είναι η μεγάλη νικήτρια!

Μόλις ολοκληρώθηκε ο 21ος Παιδικός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision. Μετά από μια έντονη ψηφοφορία, η Γαλλία με την Zoé Clauzure και το “Coeur” αναδείχθηκε ως η μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ισπανία και στην τρίτη η Αρμενία.

Η φετινή διοργάνωση

Με τη νίκη του Lissandro πέρυσι στο Γιερεβάν, ο διαγωνισμός μεταφέρθηκε στη Γαλλία για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια και συγκεκριμένα στη γαλλική ριβιέρα, Το Palais Nikaïa άνοιξε απόψε τις πύλες του για τις αντιπροσωπείες των 16 χωρών που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό φέτος. Παρουσιαστές της αποψινής βραδιάς ήταν οι Laury Thilleman και Olivier Minne.

Ο αριθμός των συμμετέχουσων χωρών παρέμεινε ίδιος με πέρυσι. Σερβία και Καζακστάν αποχώρησαν, ενώ η Γερμανία επέστρεψε μετά από μια χρονιά απουσίας, σηματοδοτώντας την πρώτη διοργάνωση στην ιστορία του διαγωνισμού πουκαι οι πέντε χώρες που συναπαρτίζουν τις BIG 5 συναντούνται επί σκηνής. Παράλληλα, η οικογένεια της Junior Eurovision μεγαλώνει από σήμερα και καλωσορίζει την Εσθονία, την τελευταία χώρα της Βαλτικής που κάνει την εμφάνισή της στον παιδικό διαγωνισμό.,

Την αυλαία άνοιξε η Ισπανία με την Ολλανδία να κλείνει το σόου.

Οι ακόλουθες δεκαέξι χώρες συμμετείχαν στη Junior Eurovision 2023 με τη σειρά της αποψινής τους εμφάνισης:

  1. Ισπανία: Sandra Valero – “Loviu
  2. Μάλτα: Yulan – “Stronger
  3. Ουκρανία: Anastasia Dymyd – “Kvitka
  4. Ιρλανδία: Jessica McKean – “Aisling
  5. Ηνωμένο Βασίλειο: STAND UNIQU3 – “Back to Life
  6. Βόρεια Μακεδονία: Tamara Grujeska – “Kaži mi, kaži mi koj
  7. Εσθονία: ARHANNA – “Hoimame kokku
  8. Αρμενία: Yan Girls – “Do It My Way
  9. Πολωνία: Maja Krzyżewska – “I Just Need a Friend
  10. Γεωργία: Anastasia and Ranina – “Over the Sky
  11. Πορτογαλία: Júlia Machado – “Where I Belong
  12. Γαλλία: Zoé Clauzure – “Coeur
  13. Αλβανία: Viola Gjyzeli – “Bota Ime
  14. Ιταλία: Melissa and Ranya – “Un mondo giusto
  15. Γερμανία: Fia – “Ohne Worte
  16. Ολλανδία: Sep and Jasmijn – “Holding On to You

Τα Interval acts

Με τους παρουσιαστές να δίνουν το σήμα για την έναρξη της δεύτερης φάσης της online ψηφοφορίας, ξεκινούν και τα interval acts τα οποία και δε θα μπορούσαν να λείπουν.

Φυσικά, την εμφάνισή του έκανε αρχικά ο περσινός νικητής Lissandro, ο οποίος και τραγούδησε το νικητήριο “Oh maman!”.

https://youtu.be/XHs9phBCg3o?si=9qG35zZEE3ukuRSF

Έπειτα, εμφανίστηκε και ο Amir, εκπρόσωπος της Γαλλίας το 2016, ο οποίος και ερμήνευσε το γνωστό στους φαν “J’ ai cherché“, καθώς και το “Il Ya”.

H παρουσιάστρια Laury Thilleman τραγούδησε μαζί με το κοινό και με τη συνοδεία πιάνου, πριν από την ίσως πιο συγκινητική εμφάνιση της βραδιάς. Οι Αngelina, Valentina, Enzo και Lissandro, όλοι πρώην εκπρόσωποι της Γαλλίας στον παιδικό διαγωνισμό, ανέβηκαν στη σκηνή συνοδευόμενοι από τους φετινούς συμμετέχοντες για να τραγουδήσουν το “We Are The World“. Ένα πολύ συγκινητικό στιγμιότυπο για την αποψινή βραδιά!

https://youtu.be/i7fo5okx4jA?si=tl-86bEgYkGuU92K

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για τη Junior Eurovision 2023

O νικητής της Junior Eurovision 2023 προέκυψε ως εξής:

  • σε ποσοστό 50% από την online ψηφοφορία που διεξάγεται σε δύο φάσεις (πριν και κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης)
  • το υπόλοιπο 50% προκύπτει από την ψήφο των επιτροπών των 16 χωρών που λαμβάνουν μέρος. Η κριτική επιτροπή κάθε χώρας αποτελείται από 3 επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας και από δύο παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών.
Τα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών

Στην πρώτη θέση της ψηφοφορίας των επιτροπών βρέθηκε η Γαλλία με 136 βαθμούς. Ακολούθησε στη δεύτερη θέση η Αρμενία με 116 βαθμούς και στην τρίτη θέση η Ισπανία με 115 βαθμούς. Τόσο η Γαλλία, όσο και η Αρμενία και η Ισπανία έλαβαν τέσσερα δωδεκάρια από τις κριτικές επιτροπές.

Τα αποτελέσματα της online ψηφοφορίας

Όπως μάς ενημέρωσε και ο Martin Österdahl, τηλεθεατές από 175 σχεδόν χώρες ψήφισαν τις τελευταίες μέρες για τον νικητή της Junior Eurovision.

Η Γαλλία κέρδισε την ψηφοφορία του κοινού με 92 βαθμούς, με την Ισπανία με 86 βαθμούς και την Ουκρανία με 83 βαθμούς να ακολουθούν.

Τα τελικά αποτελέσματα – Ο νικητής

Μετά την ψηφοφορία του κοινού και των κριτικών επιτροπών, μεγάλη νικήτρια της Junior Eurovision 2023 αναδείχθηκε η Γαλλία με 228 βαθμούς.

Η Γαλλία αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως η νικήτρια του διαγωνισμού, ενώ πρόκειται για τη δεύτερη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού που μία χώρα καταφέρνει να κερδίσει δύο συνεχόμενες διοργανώσεις, με την πρώτη να είναι η Πολωνία (2018-2019). Παράλληλα, πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η Γαλλία κερδίζει στη ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών. Με τη Γαλλία να πετυχαίνει φέτος στη Νίκαια την τρίτη της νίκη στέφεται και επίσημα “βασίλισσα” της Junior Eurovision κατέχοντας ρεκόρ νικών, τίτλο τον οποίον μοιράζεται με τη Γεωργία.

https://youtu.be/iYsEvSLQJro?si=ndhkVBis3cT0uHHH

Ήταν η Γαλλία η αγαπημένη σας συμμετοχή; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Παρακολούθησα τον φετεινο παιδικό διαγωνισμό και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τους γάλλους. Τοσο όσο για καταβάση παιδικό σόου, ωραία γραφικά, με καλή ροή και πραγματικά τα παιδάκια ηταν όλα εξαιρετικά. Οκ, σαν τραγούδια έχουν ακουστεί και καλύτερα. Μια γρήγορη γνώμη:
    Ισπανία: ωραίο τραγούδι, ότι πρέπει για παιδικό διαγωνισμό με εξαιρετική σκηνική παρουσία και φωνή. Ισως αν εμφανιζόταν αργότερα να κέρδιζε.
    Μάλτα: ίσως το πιο “ώριμο” τραγούδι από τα φετινά. Πολυ προσεγμένη σκηνική παρουσία και φωνή, ευτυχώς πήγε σχετικα καλά.
    Ουκρανία: Τρομερά εθιστικό και ότι πρέπει για παιδικό διαγωνισμο. Οι επιτροπές το κατακρεουγησαν τα παιδάκια το ψήφισαν, ευτυχως.
    Ιρλανδια: Δυστυχώς κάπως υπερφωμένο και τ ξεχνούσες στο ρικαπ. Κάποιος έπρεπε να έρθει τελευταιος δυστυχως…
    Η.Β: Ισως η πιο εντυπωσιακή σκηνική παρουσία. Δίκαιο αποτέλεσμα και το γκρουπ πολύ καλό.
    Βορεια Μακεδονια: εξαιρετικό τραγούδι και φωνή η πιτσιρικα αλλα οι γείτονες την άφησαν μόνη. Αναμενόμενο ότι θα φλόπαρε…
    Εσθονια: Πολύ καλή φωνή και το τραγούδι μου άρεσε αλλα το κοσνεπτ wednesday τελείως άκυρο και του στοίχησε.
    Αρμενία: αλλο ένα αρκετά “ωριμο” τραγούδι! εξαιρετικά τα κορίτσια αλλά αυτός ο δράκος…. Αναμενόμενη η τριάδα.
    Πολωνία: Τόσο όσο σε όλα τα επίπεδα κια για αυτο πήγε πολύ καλά. (σαφως η χωρα έχει στειλει καλύτερες συμμετοχες)
    Γεωργία: ισως από τις καλυτερες φωνές σημερα (ειδικά τα τύπου πολυφωνίες που έκαναν). Σκηνικά εξαιρετικό, αλλά σαν τραγούδι θέλει τον χρόνο του ειδικά αν απευθύνεται σε παιδικό. Περίμενα να το σώσουν οι επιτροπές…
    Πορτογαλία: στην ιδια κατηγορία με Μάλτα
    Γαλλία: η πιο ολικληρωμένη πρόσταση τόσο όσο παιδικό τόσο όσο εφηβικό τόσο όσο “ενηλικο” δικαιότατα η νικήτρια. Επισης πολύ καλη φωνή με ωραιο γρέζι και σωστή προσέγγιση σκηνικά. Δικαιη νικη.
    Αλβανία: η ευχάριστη εκπληξη! αν και το τραγούδι είναι οριακά κάτι που το ξεχνάς η μικρη φωνητικα και σκηνικά το απογείωσε και πήρε δικαιότατα την 8η θεση
    Ιταλία: ίσως κάπως ακατάλληλο για παιδικό διαγωνισμο, σκηνικά όχι κάτι το ιδιαίτερο αλλα τα κορίτσια φωναρες, πήγε πολύ καλυτερα από ότι περίμενα
    Γερμανία: επιτέλους αναγνωρίστηκε η προσπάθεια που κάνει κάθε χρόνο στο παιδικό διαγωνισμό. Δικαιο αποτέλεσμα και συγκινητικο storytelling επι σκηνής
    Ολλανδία: το φαβορί που ποτέ δεν καταλαβα γιατί ήταν φαβορί. Ενα συμπαθητικό τραγούδι αλλά κυριολεκτικα “κουβαλούσε” η κοπελίτσα σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού με κάθε τρόπο (σκηνικά, φωνητικά κλπ κλπ).
    Εν ολίγοις δίκαια και αναμενόμενα αποτελέσματα, είδικα οι πρωτες 7 χώρες. Η ευχάριστη εκπληξη η Αλβανία και η δυσάρεστη η Βόρεια μακεδονία με την Εσθονία. Τέλος πάντων τουλάχιστον και του χρονου οι γάλλοι θα στήσουν κάτι πολύ καλό!
    FAN FACTS:
    Η Γαλλία για τεταρτη χρονιά σερί κερδίζει στις επιτροπές, ενω κάνει το back to back μετα την πολωνία.
    Η Ισπανία άλλη μια φορα φτάνει στη πηγη και νερο δεν πίνει (έξαλλοι θα ναι οι σκληροπυρινικοί ισπανοι φανς)
    Τέλος η Αρμενία και δη η Βορεια Μακεδονία πρέπει να έχουν βαρεθεί να μετράνε δευτερότριτες και 12ες θέσεις αντιστοιχα.

    Απάντηση
  2. Ευτύχης
    Ευτύχης says:

    Félicitations να πούμε στους Γάλλους! ✨️ Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Αρμενία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία επίσης υπέροχες συμμετοχές. Περιμένω να δω και την Ελλάδα μας να επιστρέφει στον διαγωνισμό, αν και δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *