Junior Eurovision 2023: Τέλος στη χρήση των προηχογραφημένων φωνητικών;

Μια μεγάλη αλλαγή έρχεται στον “μικρό” αδερφό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, τη Junior Eurovision. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπο του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ισπανίας, RTVE, όλα τα φωνητικά στον διαγωνισμό θα πρέπει να είναι ζωντανά.

Συγκεκριμένα, απόσπασμα του δελτίου τύπου, μέσω του οποίου η Ισπανική τηλεόραση ξεκινάει την εύρεση του επόμενου εκπροσώπου της στον διαγωνισμό, αναφέρει τα εξής:

Η EBU έχει εισάγει μια σειρά αλλαγών στους κανόνες της Junior Eurovision 2023. Συγκεκριμενοποιείται ότι όλες οι εμφανίσεις επί σκηνής θα πρέπει να περιλαμβάνουν ζωντανά φωνητικά. Επίσης, απαγορεύεται η χρήση λογισμικού διόρθωσης τόνου και η ενσωμάτωση άλλων κλιπς σε πλήρη οθόνη ως μέρος των εμφανίσεων.

Η χρήση λογισμικού διόρθωσης τόνου σχετίζεται με το κατά κόσμο γνωστό ως “autotune”, του οποίου τη χρήση είδαμε να επιτρέπει η Νορβηγία φέτος στην εθνική της επιλογή, ενώ η χρήση κλιπς σε πλήρη οθόνη ήταν παρούσα στην εμφάνιση της Πολωνίας στη Junior Eurovision το 2022.

Εάν το παραπάνω επιβεβαιωθεί από την EBU αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Junior Eurovision θα απαγορευτεί η χρήση προηχογραφημένων φωνητικών.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στο αν η απόφαση αυτή, θα επεκταθεί και στην ενήλικη Eurovision, στην οποία τα προηχογραφημένα φωνητικά εισήχθησαν για πρώτη φορά το 2021 λόγω της πανδημίας και συνεχίζονται να χρησιμοποιούνται δύο χρόνια μετά. Η απόφαση αυτή της EBU προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, ενώ η συνέχιση της χρήσης τους χωρίς τη δικαιολογία της πανδημίας και της ανάγκης μικρότερων αποστολών δυσαρεστεί πολλούς φίλους του διαγωνισμού, καθώς θίγει την ακεραιότητά του.

Επομένως, περιμένουμε να δούμε αν το δελτίο τύπου του RTVE θα επιβεβαιωθεί από την EBU για τη Junior Eurovision 2023 και αν η επαναφορά των ζωντανών φωνητικών θα επεκταθεί και στην επόμενη Eurovision το 2024.

Η Junior Eurovision 2023 θα λάβει χώρα στις 26 Νοεμβρίου στη Νίκαια της Γαλλίας μετά τη νίκη του Lissandro πέρυσι στο Γέρεβαν.

https://www.youtube.com/watch?v=4dgVbV1rRxs

Θα θέλατε να δείτε τα ζωντανά φωνητικά να επιστρέφουν στη Eurovision; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα γύρω από τον αγαπημένο σας διαγωνισμό!

Πηγή: eurovoix.com
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *