Κροατία: Οι Let 3 επιστρέφουν στο Dora 2024!

Όπως σας ενημερώσαμε χθες, οι αιτήσεις για το Dora, τον εθνικό τελικό της Κροατίας για την Eurovision 2024, έκλεισαν, με συμμετοχή-ρεκόρ, με 203 καταθέσεις τραγουδιών. Υπάρχουν καλλιτέχνες που έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους αλλά και άλλοι που ρωτήθηκαν σχετικά με τη  συμμετοχή τους.

Σύμφωνα με την Κροατικη εφημερίδα, Jutarnji, υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες πως οι περσινοί εκπρόσωποι της Κροατίας, οι Let 3, κατέθεσαν εκ νέου ένα τραγούδι στο Dora 2024.

To συγκρότημα κατέθεσε το τραγούδι του χθες, λίγα λεπτά πριν  την εκπνοή της προθεσμίας.

Ο Damir Martinović Mrle, ο κεντρικός τραγουδιστής του συγκροτήματος, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε αυτήν την φήμη:

«Εμείς καταθέσαμε; Αλήθεια;»

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Rijeka, την πατρίδα του συγκροτήματος, το τραγούδι των Let 3 για το Dora, αν καταφέρει να περάσει την αυστηρή κριτική της επιτροπής, θα είναι κάτι εντελώς καινούργιο, πρωτότυπο και ανήκουστο.

Άλλοι καλλιτέχνες που φαίνεται να έχουν καταθέσει την συμμετοχή τους στο Dora 2024, είναι το συγκρότημα Vatra, o κεντρικός τραγουδιστής του οποίoυ δήλωσε:

«Φέτος γιορτάζουμε τα 25 χρόνια του συγκροτήματος, αποφασίσαμε να στείλουμε ένα τραγούδι στο Dora. Μέχρι στιγμής έχουμε εμφανιστεί σε διάφορα μέρη: παίξαμε σε αεροπλάνο, στο Dom sportova, στο KD Lisinski, αλλά δεν έχουμε πάει ποτέ στo Dora, οπότε αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε. Το τραγούδι που στείλαμε στον διαγωνισμό δεν είναι χαρακτηριστικό για τους Vatra, σε αυτό χρησιμοποιούμε το μαντολίνο, κάποιους ηλεκτρονικούς ήχους, καθώς και τους ήχους της φύσης για πρώτη φορά»

Ένας ακόμη υποψήφιος είναι ο Danijel Popović, εκπρόσωπος της Γιουγκοσλαβίας, με το τραγούδι “Džuli”, που είχε κατακτήσει την 4η θέση στην Eurovision 1983, μια από τις καλύτερες θέσεις της χώρας.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, το επόμενο Dora θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου, πιθανότατα στην Οπατία, οπότε θα γίνει γνωστό και ποιος θα ταξιδέψει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας.

Οι Let 3 εκπροσώπησαν φέτος την Κροατία με το τραγούδι “Mama ŠČ”, κατακτώντας την 13η θέση, ενώ ταυτόχορονα επανέφεραν την Κροατία στον τελικό για πρώτη φορά από το 2017:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Κροατίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: muzika.hr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *