Λιθουανία: Κυκλοφόρησαν οι πρώτες συμμετοχές του Eurovizija.lt!

Νωρίτερα σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο εκ των σαράντα τραγουδιών που θα λάβουν μέρος στο Eurovizija.lt, τον εθνικό τελικό μέσω του οποίου θα επιλεγεί η συμμετοχή της Λιθουανίας για τον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι  Živilė Gedvilaitė και Luka κυκλοφόρησαν τα τραγούδια τους, τα οποία μπορείτε να ακούσετε παρακάτω:

Save me – Živilė Gedvilaitė
Move on – Luka

Στον φετινό εθνικό τελικό της Λιθουανίας θα λάβουν μέρος οι ακόλουθοι 40 καλλιτέχνες:

1. Agnė Buškevičiūtė „Puppeteer“

2. Aistay „You“

3. Aistè „Hero“

4. Andrius Pojavis „Sing me a hug“

5. Antoine Wend „Say No More“

6. Anžela „Paskubėk“

7. April Frey „New Years“

8. „Baltos varnos“ „In the Night“

9. „Clockwork Creep“ „Empty“

10. Danielė „Cold Shower“

11. Deividas Valma „Blood On Your Hands“

12. Eley „Rock My Body“

13. Emilija V „Trophy Wife“

14. Freya Alley „Serenade“

15. „Hansanova“ „Dragons and rainbows“

16. „Il Senso“ „Time“

17. Kàro „Weightless“

18. Kasparas „Fool“

19. Kotryna „Let‘s get lost“

20, Lina Štalytė „Perfect“

21. Luka „Move On“

22. Mary Mo „Done“

23. Martin „Jigsaw“

24. MeidĖ „Zoo“

25. Monika Marija „Starting Tommorow“

26. „Multiks“ „Vėjas galvoje“

27. Paula Urbana „It Is What It Is“

28. Petras „Run“

29. „Pluie de Comètes“ „Be careful“

30. „Queens of Roses“ „Walk through fire“

31. „Shower“ „Impossible“

32. Sid Hallow „Here We Go Again“

33. Silvester Belt „Luktelk“

34. „Sun Francisco“ „Trauka“

35. „The Roop“ „Simple Joy“

36. Thomas G „Us“

37. „VB gang“ „KABOOM!!!”

38. Vilija „Save Me“

39. „Žalvarinis“ „Gaudė Vėjai”

40. Živilė Gedvilaitė „Save Me“

Ανάμεσα στους υποψήφιους καλλιτέχνες συναντάμε και γνώριμα ονόματα, όπως αυτό των The Roop, οι οποίοι ήταν οι εκπρόσωποι της Λιθουανίας τόσο στη Eurovision του 2020, όσο και στη Eurovision του 2021. Να επιστρέψουν στον διαγωνισμό επιδιώκουν και οι Andrius Pojavis και Vilija Matačiūnaitė, εκπρόσωποι της χώρας στις Eurovision του 2013 και 2014 αντίστοιχα.

Θυμίζουμε πως το Eurovizija.LT διαφοροποιείται από την προηγούμενη διαδικασία ως προς τον τρόπο αλλά και τους κανόνες διεξαγωγής του. Πιο συγκεκριμένα, η εθνική επιλογή της χώρας θα αποτελείται από 5 ημιτελικούς και έναν μεγάλο τελικό. Δύο τραγούδια από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον τελικό, μετά από ψηφοφορία του κοινού αλλά και ειδικά διαμορφωμένης κριτικής επιτροπής. Οι τρεις συμμετοχές που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία κατά τη διάρκεια του τελικού θα προκριθούν στο «Super-Final», όπου τον λόγο για την ανάδειξη του τελικού νικητή και εκπροσώπου της Λιθουανίας στο Μάλμε θα έχει αποκλειστικά το τηλεοπτικό κοινό.

Οι πέντε ημιτελικοί θα μεταδοθούν στις 13, 20, 27 Ιανουαρίου και 3 και 10 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι ημιτελικοί δεν θα μεταδοθούν ζωντανά, αλλά θα έχουν ήδη μαγνητοσκοπηθεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση ισοψηφίας κατά τη διεξαγωγή τους, θα υπερισχύσει η ψήφος της κριτικής επιτροπής.Τέλος, ο μεγάλος τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά στις 17 Φεβρουαρίου 2024.

Τη Λιθουανία φέτος εκπροσώπησε η Monika Linkytė με το τραγούδι “Stay”, τερματίζοντας στην 11η θέση με συνολικά 127 βαθμούς. Θα καταφέρει η Λιθουανία να κατακτήσει ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα στο Μάλμε;

https://www.youtube.com/watch?v=QsgouAEd34U&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Feurovisionfun.com%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title


Μείνεται συντονισμένοι στο Eurovisionfun για να διαβάσετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγή: LRT

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *