Kim Cesarion: “Είχα κάνει συζητήσεις τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ένιωσα ότι έπρεπε να γίνει.” | Αποκλειστική Συνέντευξη

Όπως είχατε διαβάσει σε ένα από τα προηγούμενα άρθρα μας, η τελική λίστα των συμμετεχόντων στο Melodifestivalen δημοσιεύθηκε την 1η Δεκεμβρίου, σε συνέντευξη τύπου που φιλοξένησε το SVT στην έδρα του στη Στοκχόλμη.

Ο Ανδρέας Παπαγιαννάκης και το EurovisionFun βρέθηκαν στο SVT/TV-huset, στην οδό Oxenstiernsgatan 34, στη Στοκχόλμη, με διαπίστευση για να καλύψουν την εκδήλωση του Σουηδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Εκεί είχαμε την ευκαρία να συναντήσουμε αρκετούς από τους συμμετέχοντες, ανάμεσα τους και τον Kim Cesarion, ο οποίος θα συμμετέχει στο 3ο προκριματικό σόου, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, στη Vida Arena, στο Växjö της Σουηδίας.

Ο Kim έχει ήδη κάνει τη διεθνή του επιτυχία με το τραγούδι “Undressed“, όμως γιατί αποφάσισε να συμμετάσχει στο Melodifestivalen και γιατί τώρα; Εκείνος απάντησε:

“Θα έλεγα γιατί όχι; Είναι κάτι που είναι πολύ μεγάλο στη Σουηδία και προφανώς σε όλη την Ευρώπη. Είχαμε συνομιλίες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν ένιωθα ότι ήταν σωστό για μένα εκείνη τη στιγμή. Αλλά ακολουθώ το ένστικτό μου με πολλά πράγματα στη ζωή μου και ένιωσα οκ αυτή τη φορά. Γι’ αυτό λοιπόν τώρα!”

Ο Cesarion ήταν ένας από τους συνθέτες του τραγουδιού του με τίτλο “Take my breath away“. Αλλά ποια ήταν η ιδέα πίσω από το τραγούδι;

“Θα σε δω και αργότερα κατα τη διάρκεια του τούρ; Τότε θα μιλήσουμε για αυτό περισσότερο *γελάει*! Κρατάω το τραγούδι και την παράσταση λίγο κλειστά, οπότε και να έχουμε περισσότερα να συζητήσουμε. Είναι ένα τραγούδι που ελπίζω θα σχετιστούν μαζί του οι φάν της Eurovision και επίσης με τους φαν που είχα από πριν. Είναι ένα είδος μίξης Melodifestivalen, αλλά και κάτι που είναι Kim Cesarion, όπως η μουσική που βγάζω τα τελευταία 10 χρόνια.”

Τον ρωτήσαμε ποιες είναι οι φιλοδοξίες του για τη συμμετοχή του το 2024 και ο Κιμ παραδέχτηκε:

“Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να εκπροσωπήσω τη Σουηδία στη Eurovision, αυτό θα ήταν καταπληκτικό φυσικά.”

Μια απροσδόκητη στιγμή ήρθε, όταν ο Danny Saucedo ξαφνικά διέκοψε τη συνέντευξή μας, είπε ότι είναι ο αγαπημένος του και στη συνέχεια έδωσαν ο ένας στον άλλον μια συγκινητική αγκαλιά. Ο Kim πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένας από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους που πρέπει να προσέχει και προσθέτει:

“Το Melodifestivalen έχει να κάνει περισσότερο με την αγάπη, όπως μια οικογένεια, έχει να κάνει με το να περνάμε καλά, να διασκεδάζουμε και να βεβαιωνόμαστε ότι όποιος παρακολουθεί απολαμβάνει επίσης. Δεν θα έλεγα ότι έχω κάποιον συγκεκριμένο που νομίζω ότι πρέπει να προσέχω, αλλά θα απολαύσω και τα υπόλοιπα σόου και να δω ποια άλλα τραγούδια θα έπρεπε να ανταγωνιστώ φυσικά.”

Ο Kim Cesarion είναι επίσης Έλληνας από την πλευρά της μαμάς του. Εξηγεί στη συνέχεια ποια είναι η σχέση του με την Ελλάδα, εκτός από την αγάπη του για το ελληνικό αρνί, το ελληνικό και το κρητικό φαγητό:

“Είμαι Έλληνας από την πλευρά της μητέρας μου, η μαμά μου είναι μισή Σουηδή, μισή Ελληνίδα και ο πατέρας μου είναι από τη Γουαδελούπη. Αλλά από την ελληνική πλευρά είμαστε από την Κρήτη και στη συνέχεια πολλοί απ’ την οικογένεια μετακόμισαν στην Αθήνα. Ήμουν εκεί πέρυσι, γιόρτασα τα Χριστούγεννα εκεί. Ήμουν επίσης το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. Δεν έχω επισκεφθεί την Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο, αλλά ανυπομονώ για την επόμενη φορά που θα επιστρέψω. Γιατί χρειάζομαι το ελληνικό αρνί μου. Χρειάζομαι το ελληνικό φαγητό μου. Χρειάζομαι το κρητικό φαγητό μου. Οπότε ναι, πρέπει να επιστρέψω!”

Ο Κιμ ταξιδεύει μόνο στην Κρήτη ή έχει πάει σε περισσότερα μέρη στην Ελλάδα;

“Ταξιδεύω τόσο στην Κρήτη όσο και στην Αθήνα, οπότε ελπίζω ότι ο ξάδερφός μου θα με πάει σε περισσότερα νησιά όταν θα είμαι εκεί. Ασχολείται και με τη μουσική, στην Αθήνα, Έλληνας καλλιτέχνης της ραπ, έχει φίλους που έχουν στούντιο στα νησιά, οπότε ελπίζω να μπορέσω να κάνω μουσική και στην Ελλάδα! Ελπίζω πραγματικά να γνωρίσω τους φάν που έχω ήδη στην Ελλάδα και ελπίζω ότι θα μπορέσω να αποκτήσω πολλούς περισσότερους νέους φάν από την Ελλάδα. Και θα μου μάθουν και κάποια ελληνικά, γιατί δεν μιλάω τη γλώσσα. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα έχουμε αυτή τη σύνδεση!”

Ποιος είναι ο Kim Cesarion;

Ο Kim Hugo Leonel Niko Cesarion είναι ένας 33χρονος Σουηδός τραγουδιστής-τραγουδοποιός με καταγωγή από τη Γουαδελούπη όμως έχει και Ελληνικές ρίζες! Ο Cesarion γεννήθηκε στη Στοκχόλμη από πατέρα από τη Γουαδελούπη και Ελληνοσουηδή μητέρα με καταγωγή από το νησί της Κρήτης. Ο Cesarion είναι ένας κλασικά εκπαιδευμένος μουσικός. Σπούδασε στο Lilla Akademien, μια αναγνωρισμένη μουσική σχολή στη Στοκχόλμη, και παίζει διάφορα όργανα, όπως βιολί, πιάνο, κοντραμπάσο και βιόλα, καθώς και ντραμς. Έχει υπογράψει συμβόλαιο με την RCA, τη Sony Music και την Columbia. Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που έκανε μουσική και σχεδιάζει να επιστρέψει στη Σουηδική μουσική βιομηχανία συμμετέχοντας στον διαγωνισμό. Έκανε τη μεγάλη του επιτυχία το 2013 με το τραγούδι “Undressed” το οποίο έγινε παγκόσμια επιτυχία, με πάνω από 88 εκατομμύρια streams στο Spotify και επιτυχία στις Σκανδιναβικές χώρες καθώς και στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον θυμόμαστε με το ντουέτο του με τη Molly HammarShow Me“.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αποκλειστική μας συνέντευξη με τον Kim Cesarion στο βίντεο που ακολουθεί:

Το Melodifestivalen 2024 πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 3 Φεβρουαρίου και 9 Μαρτίου, και τα 30 διαγωνιζόμενα τραγούδια επιλέχθηκαν από το SVT μεταξύ 2624 τραγουδιών που είχαν υποβληθεί.

Το πρόγραμμα του Melodifestivalen 2024

  • Προκριματικό 1: Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, Malmö Arena, Malmö
  • Προκριματικό 2: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, Scandinavium, Göteborg
  • Προκριματικό 3: Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, Vida Arena, Växjö
  • Προκριματικό 4: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, Stiga Sports Arena, Eskiltuna
  • Προκριματικό 5: Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, Löfbergs Arena, Karlstad
  • Τελικός: Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, Friends Arena, Stockholm – Solna

H νικήτρια του Melodifestivalen 2023 και ως εκ τούτου εκπρόσωπος της Σουηδίας στον Διαγωνισμό της Eurovisonήταν η Loreen με το “Tattoo”. Η Loreen κατάφερε να πετύχει όχι μόνο τη δεύτερη νίκη της στη Σουηδική εθνική επιλογή, αλλά και στον Διαγωνισμό της Eurovision, μεταφέροντας έτσι τη διοργάνωση για το 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας.


Photo: Daniel Stridh

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2024 και τη Σουηδική συμμετοχή για τη Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην χάσετε τίποτα από όσα συμβαίνουν σχετικά με τον μεγαλύτερο και πιο αγαπημένο εθνικό τελικό: 

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *