Medina: “Νιώθουμε ότι το τραγούδι μας έχει φτιαχτεί για μεγάλες αρένες!” | Αποκλειστική Συνέντευξη

Ο Ανδρέας Παπαγιαννάκης και το EurovisionFun διαπιστεύθηκαν από το SVT να ακολουθήσουν στο φετινό τούρ του Melodifestivalen για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στην πόλη της Στοκχόλμης, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με ανθρώπους που εμπλέκονται στο φετινό διαγωνισμό του Melodifestivalen μεταξύ των οποίων και οι Medina οι οποίοι συμμετέχουν στο πέμπτο προκριματικό και μας υποδέχτηκαν στο ξενοδοχείο που διαμένουν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες στο Karlstad και μίλησαν μαζί μας σε μία αποκλειστική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Οι Medina είχαν πολύ διασκεδαστική διάθεση και μου το μετέδωσαν, μίλησαν για το τραγούδι τους, τη σκηνοθεσία τους και για το ότι θα μπορούσαν να είναι πιθανοί νικητές του Melodifestivalen 2024. Το τραγούδι τους “Que Sera” θα είναι ένα εκρηκτικό σόου και πολλά πράγματα πρόκειται να συμβούν. Θα έχει να κάνει πολύ χορό και πάρτι. Είναι ένα τραγούδι αρένας. Τι αισθάνονται για το τραγούδι τους;

“Νιώθουμε ότι αυτό το τραγούδι είναι πραγματικά φτιαγμένο για τις μεγάλες αρένες. Γράψαμε το τραγούδι λέγοντας ασυναρτησίες, στα Ισπανικά. Και μετά σκεφτόμασταν να το ξαναγράψουμε στα Σουηδικά, αλλά δεν μας ταίριαξε τόσο. Δεν ακουγόταν καλό. Έτσι απλά το κρατήσαμε με τη γλώσσα στην οποία το τραγουδήσαμε αρχικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ιταλικά που δεν είναι τέλεια, αλλά δίνουν ωραίο ύφος. Είναι εύκολο να τα τραγουδήσεις.”

Οι Medina θα έχει ένα μεγάλο prop ηχείου, όπως είναι γραμμένο στη Melopedia. Θα έχουν χορευτές, ποδήλατα, αλλά δεν θέλουν να πουν πολλά. Μας λένε όμως λίγα λίγα πράγματα για το vibe της σκηνοθεσίας τους:

“Θα γίνονται πράγματα γύρω μας. Έχουμε κάποια χορογραφία. Αλλά θα δούμε αν κάποιος χρησιμοποιεί το ποδήλατο ή το τύμπανο. Πώς θα αλληλεπιδράσουν τα πράγματα. Δεν θέλουμε να το αποκαλύψουμε. Θα δούμε πώς θα ενσωματωθούμε σε αυτό που υπάρχει στη σκηνή και πώς θα χρησιμοποιηθεί. Αυτό θα είναι το διασκεδαστικό κομμάτι.”

Έκαναν το ρεφρέν με το ίδιο ύφος όπως το “In i dimman“, ένα ρεφρέν που μπορούν όλοι να το τραγουδήσουν, σαν ποδοσφαιρικός ύμνος.

“Είναι τρία ρεφρέν. Έτσι, για το τελευταίο ρεφρέν ίσως όλοι έχουν ήδη μάθει το ρεφρέν και μπορούν να τραγουδήσουν μαζί μας.”

Πώς θα περιέγραφαν το τραγούδι τους σε εκείνους τους ανθρώπους που δεν το έχουν ακούσει ακόμα;

“Δεν είναι πολύ διαφορετικό από το “In i dimman”. Η εισαγωγή ξεκινά αργά, έχουμε λέξεις όπως ‘μαμά’ σε αυτό, αλλά είναι πιο εκρηκτικό και πιο χαρούμενο και δεν είναι τόσο σκοτεινό όσο το “In i dimman”. Έχουμε κομμάτια χαράς-λύπης στους στίχους, δεν μπορώ να βρω τη σωστή λέξη στα αγγλικά, είναι λίγο βαθύ σε αυτό και στη συνέχεια εξελίσσεται σε αυτό το μεγάλο χαρούμενο πράγμα, κάπως έτσι θα το περιέγραφα.”

Έγραψαν το τραγούδι μαζί με τον Jimmy “Joker” Thörnfeldt και τον Anderz Wrethov. Εξηγούν λίγο πώς ήταν η δημιουργική διαδικασία:

“Ήταν μαζί μας στο στούντιο και δημιούργησαν το κομμάτι μαζί μας, οπότε έρχεται ο Jimmy και μας λεει ‘έχω αυτή την υπέροχη ιδέα’ και άρχισε να σιγοτραγουδάει τη μελωδία, το αλλάξαμε λίγο, αλλά η πρώτη σκέψη ήταν δική του, ήταν στο δωμάτιο, όλα σιωπηλά, είπε ‘έχω το τραγούδι για σένα’ και άρχισε να τραγουδάει το ρεφρέν και νιώθαμε ότι αυτό ήταν ένα ποδοσφαιρικό ρεφρέν και αρχίσαμε να δουλεύουμε το τραγούδι από εκεί, από το όραμά του.”

Θα κλείσουν το πέμπτο και τελευταίο προκριματικό του έτους. Αισθάνονται μεγάλη τιμή που το SVT τους επέλεξε να εμφανιστούν τελευταίοι και περιγράφουν πως αισθάνονται:

“Ναι, είναι λίγο πίεση φυσικά, γιατί ακούσαμε ότι ο τελευταίος ήταν πάντα καλλιτέχνες όπως η Loreen και ο Måns, όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα και νιώθουμε ότι όλοι θα περιμένουν να φτάσουμε στον τελικό. Θέλουμε απλώς να κάνουμε αυτό που πρέπει, αλλά είναι τιμή μας να εμφανιστούμε τελευταίοι. Νιώθεις σαν να βάζουν σουπερστάρς, πώς θα το κουβαλήσουμε όλο αυτό το βάρος; Αυτή είναι η πίεση.”

Θα ήταν εξαιρετικά χαρούμενοι αν κέρδιζαν και είχαν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη Σουηδία. Επισημαίνουν το γεγονός ότι οι Σουηδοί δεν ψηφίζουν εύκολα για συμμετοχές στα Σουηδικά, όπως θα ψήφιζαν για παράδειγμα το 2006, όταν ψήφισαν την Carola. Και ακόμα και τότε, το τραγούδι άλλαξε σε “Invincible” με Αγγλικούς στίχους. Θα μπορούσαν να κάνουν την τέλεια συμμετοχή .

Τώρα άρχισα να το σκέφτομαι, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, γιατί φαινόταν τόσο μακριά, τώρα θέλω απλώς να φτάσουμε πρώτα στον τελικό, ξέρετε, και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό εκεί, αλλά για να κερδίσουμε, ναι ιστορικά είναι δύσκολο, αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι.

Ελπίζουν πραγματικά ότι μπορούν να έχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στη ψηφοφορία της διεθνούς κριτικής επιτροπής, όπως πριν από δύο χρόνια:

“Αν φτάσουμε στον τελικό, τότε ξεκινά το πάρτι, γιατί τότε μπορεί να ψηφίσει και η Ευρώπη, και αυτό είναι το διασκεδαστικό κομμάτι. Την τελευταία φορά πήραμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα από τη διεθνή κριτική επιτροπή και πιστεύουμε ότι το τραγούδι μπορεί να αρέσει στο διεθνές κοινό.”

Τέλος, τόσο ο Ali όσο και ο Sami προσεγγίζουν όλους τους θαυμαστές τους στη Σουηδία και διεθνώς και δίνουν το μήνυμά τους:

“Ελπίζω να διασκεδάσετε και η ενέργεια μας να φτάσει σε σας και ίσως να σηκωθείτε και να χορέψετε και να διασκεδάσετε. Que sera, sera, ό,τι έγινε, έγινε προσπαθήστε απλά να απολαύσετε τη ζωή και να αποδεχτείτε αυτό που δεν μπορείτε να διορθώσετε. Και ψηφίστε μας αν μπορείτε.”

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αποκλειστική μας συνέντευξη με τους Medina στο βίντεο που ακολουθεί:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον φετινό αγαπημένο σας εθνικό τελικό!

Ακολουθήστε μας σε όλα μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην χάσετε τίποτα από όσα συμβαίνουν σχετικά με τον μεγαλύτερο και πιο αγαπημένο εθνικό τελικό: 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *