Σουηδία: Η γενική πρόβα του Πέμπτου Ημιτελικού του Melodifestivalen 2024!

Η γενική πρόβα του πέμπτου ημιτελικού του Melodfestivalen 2024 μόλις ολοκληρώθηκε. Εμείς το παρακολουθούμε ζωντανά στο virtual press center που έχει ετοιμάσει η σουηδική δημόσια τηλεόραση για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και θα σας μεταφέρουμε όλα όσα θα δείτε ζωντανά αύριο.

Ο πέμπτος ημιτελικός της εθνικής επιλογής της διοργανώτριας χώρας, της Σουηδίας, πραγματοποιείται στο Karlstad της Σουηδίας και συγκεκριμένα στο Löfbergs Arena με παρουσιάστρια την Carina Berg, η οποία και έχει αναλάβει την παρουσίαση όλου του tour του Melodifestivalen.

Όλα είναι τώρα έτοιμα να ξεκινήσουν!

Η γενική πρόβα του τέταρτου ημιτελικού

  • “Unforgettable” Marcus & Martinus

Δύο κάθετες επίπεδες επιφάνειες για το δίδυμο, που θυμίζουν τις αντίστοιχες της Loreen αλλά πάντα κάθετες. Στην αρχή είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, στη συνέχεια, όμως, το κενό μεγαλώνει. Οι αγαπημένοι μας Marcus and Martinus είναι πάντα απίστευτα επαγγελματίες και τα φωνητικά τους υπέροχα, ωστόσο φαίνεται να κρατούν τη φωνή τους για το αυριανό σόου και δεν τραγούδησαν την ψηλή νότα του κομματιού. Winner vibes; Σίγουρα!

Photo: Andreas Papayiannakis

  • “Controlla” – Chelsea Muco

Μπορεί να είμαστε στο κρύο Karlstad, αλλά αυτό το τραγούδι θυμίζει παραλία, κοκτέιλ, θάλασσα. Θέλουμε να χορέψουμε. Φοίνικες και ζεστά χρώματα στο βάθος, έξι εντελώς νέοι χορευτές εκ των οποίων ο ένας έχει ένα αρκετά γνωστό επώνυμο (D’Mello). Η Chelesea είναι αρκετά καλή για πρωτοεμφανιζόμενη, καλά φωνητικά, ωραία ενέργεια. Ωστόσο, δε νομίζω πως θα προκριθεί.

Photo: Andreas Papayiannakis

  • “Back To My Roots” – Jay Smith

Μεγάλο prop με τον τίτλο του τραγουδιού , η μπάντα του πίσω σα να παίζει σε ζωντανή συναυλία και μετά είναι ο Jay με την καταπληκτική φωνή του. Το τραγούδι θυμίζει λίγο Nickelback, λίγο  00s, αλλά όπως λέει ο κόσμος εδώ, αυτός είναι ένας πολύ οικείος ήχος στους Σουηδούς και σε συνδυασμό με την καταπληκτική φωνή του Jane, μπορεί να κάνει κάτι. Το πλήθος χειροκροτεί. Ίσως αυτό πάει στον τελικό γύρο του finalkvalet (τελικός προκριματικός).

Photo: Andreas Papayiannakis

  • “Banne maj” – Elecktra

Συμμετείχε στο Drag Race Sverige και ο κόσμος την αγαπούσε. Είναι υπέροχη, ένα τραγούδι σε στυλ Verka Serduchka, αλλά όχι με την έννοια ότι δίνει winning vibes. Απλώς στέκεται εκεί, κάνοντας το απολύτως ελάχιστο και μετά υπάρχουν χορευτές που φαίνονται πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν σαν κουμπάροι σε γάμο. Αυτό που βλέπω όμως, δεν περνάει.

Photo: Andreas Papayiannakis

  • “Light” – Annika Wickihalder

Το τραγούδι και η αύρα της μου δίνει θυμίζει Faith Kakembo. Έχει καταπληκτική φωνή αλλά φαίνεται σαν να την καταπίνει η σκηνή. Τυπική μπαλάντα Melodifestivalen ή Eurovision. Κατά πάσα πιθανότατα θα προκριθεί η Annika.

Photo: Andreas Papayiannakis

  • “Que Sera” – Medina

Πάρα πολλά χρώματα και πάρα πολλά συμβαίνουν, στη σκηνή, χορευτές. Ωστόσο, καταφέρνουν να το κάνουν με κάποιο τρόπο να λειτουργήσει. Τα φωνητικά τους δεν είναι τα καλύτερα σε αυτήν τη πρόβα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα φτιάξουν όλα αύριο. Θυμίζει ποδοσφαιρικό ύμνο, το πλήθος κινείται κατά την εμφάνιση και φωνάζει. Αποστολή εξετελέσθη. Απευθείας φιναλίστ σίγουρα.

Photo: Andreas Papayiannakis

Τα εικονικά αποτελέσματα

Εικονικός νικητής του πρώτου γύρου ψηφοφορίας: Banne maj – Elecktra

H νικήτρια του πρώτου γύρου ψηφοφορίας μετακινείται από το πράσινο δωμάτιο σε μια ενδιάμεση μικρή σκηνή στη μέση του κοινού και τραγουδά το τραγούδι της.

Νικητής του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας: Que Sera – Medina

2η θέση του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας:  “Back To My Roots” – Jay Smith

3η θέση του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας:  “Unforgettable – Marcus & Martinus

Οι νικητές του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας κάνουν ακριβώς αυτό που έκανε ο νικητής του πρώτου γύρου. Πράσινο δωμάτιο, ενδιάμεση σκηνή, κεντρική σκηνή.

Το πρόγραμμα του Melodifestivalen 2024

  • Heat 1: Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, Malmö ArenaMalmö
  • Heat 2: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, ScandinaviumGöteborg
  • Heat 3: Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, Vida ArenaVäxjö
  • Heat 4: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, Stiga Sports ArenaEskilstuna
  • Heat 5: Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, Löfbergs ArenaKarlstad
  • Final: Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, Friends Arena, Stockholm – Solna

Ποιοι πιστεύετε ότι θα προκριθούν απευθείας από τον αυριανό πέμπτο ημιτελικό του Melodifestivalen 2024; Ραντεβού αύριο στις 21:00 ώρα Ελλάδος μέσα από το κανάλι του SVT για την απευθείας μετάδοση του Melodifestivalen!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα όσα συμβαίνουν στο Melodifestivalen 2024!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *