Yizhar Cohen για Ισλανδούς: “Γεμίστε το στόμα σας με παγάκια και βγάλτε τον σκασμό”!

Ο πρώτος νικητής του Ισραήλ στην Eurovision, Yizhar Cohen δίνει μία πολύ σκληρή απάντηση στους Ισλανδούς που το προηγούμενο διάστημα με διαδηλώσεις, αλλά και συγκέντρωση υπογραφών ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από την Eurovision 2024.

Κανένα μέλος της EBU μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει επισήμως τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το Ισραήλ να συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την χώρα τον Μάιο στο Μάλμε. Στην Ισλανδία όμως το ζήτημα της συμμετοχής του Ισραήλ στον διαγωνισμό παραμένει ψηλά στην επικαιρότητα.

Τις προηγούμενες ημέρες σας ενημερώσαμε για μία διαδήλωση από φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της δημόσιας τηλεόρασης της Ισλανδίας RUV και στην οποία οι διαδηλωτές ζητούσαν από τον τηλεοπτικό σταθμό της χώρας τους, να απαιτήσει από την EBU τον αποκλεισμό του Ισραήλ από την Eurovision 2024. Συγκέντρωσαν μάλιστα και ένα ψήφισμα με 9.500 υπογραφές στο οποίο καλούσαν την RUV στην περίπτωση που το Ισραήλ εν τέλει συμμετάσχει κανονικά, να αποχωρήσει η Ισλανδία σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο κύμα διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ προστέθηκε και η ένωση συνθετών και στιχουργών της χώρας, που με επίσημη ανακοίνωση της καλεί την RUV να απέχει από την Eurovision 2024, εξαιτίας της παρουσίας του ισραηλινού εκπροσώπου.

Σε όλα τα παραπάνω κλήθηκε να απαντήσει ο Yizhar Cohen, πρώτος νικητής του Ισραήλ στον διαγωνισμό της Eurovision. Για όσους δεν θυμούνται κέρδισε στην Eurovision 1978, με το θρυλικό πλέον A Ba Ni Bi, με την καριέρα του έκτοτε να εκτοξεύεται.

Καλεσμένος λοιπόν στο Channel 13 o Cohen μιλώντας στα αγγλικά, ώστε να είναι κατανοητός σε όλους, απάντησε σε πολύ αυστηρό τόνο στους Ισλανδούς που αντιδρούν στην συμμετοχή του Ισραήλ:

Αγαπημένοι παγωμένοι φίλοι αντισημίτες, ξέρουμε ότι δεν μας συμπαθείτε. Όταν ο διαγωνισμός της Eurovision πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, οι εκπρόσωποί σας έκαναν παρέα με Παλαιστίνιους εξτρεμιστές και υποστηρικτές της τρομοκρατίας που μισούν το Ισραήλ. Πολεμάτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων στον κόσμο, εκτός από τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ισραηλινών και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Εβραίων, επομένως είστε αντισημίτες. Τώρα λοιπόν θέλετε να μας μποϋκοτάρετε στην Eurovision 2024. Τρέφεστε με τόσα ψέματα και παλαιστινιακή προπαγάνδα, που δεν ξέρετε τίποτε για εμάς. Μόνο φωνάζετε, φωνάζετε, φωνάζετε! Έχω όμως μία ιδέα για εσάς. Ίσως αντί να φέρετε τις πολιτικές σας ιδέες στην Eurovision, απλά να φέρετε ένα καλό τραγούδι  και να κερδίσετε το διαγωνισμό! Έτσι εμείς θα σας θυμόμαστε. Διαφορετικά μπορείτε να συνεχίζετε να γαβγίζετε. Θα είμαστε εδώ για άλλα 50.000 χρόνια, είτε το θέλετε είτε όχι. Έχετε πολύ πάγο στην Ισλανδία σωστά; Γεμίστε το στόμα σας με παγάκια και βγάλτε τον σκασμό. Ισραήλ 12 πόντους! Ισλανδία 0 πόντους…

Το Eurovisionfun θα παρακολουθεί το ζήτημα και θα σας ενημερώνει με κάθε νεότερο και από τις δύο πλευρές.

Πως κρίνετε τα λεγόμενα του Izhar Cohen; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Πηγή: Euromix
4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. T.R
    T.R says:

    A kala, ehoume xefigi entelos. I politicovision 2024 molis xekinise. Kai pou na dite ti tha simvi tis epomenes vdomades/mines mehri ton Maio. Nomizo prepi na pari meros i EBU kai na vali kapia pragmata sti thesi tous kai fisika na analavi kai i idia i EBU tis evthines tis.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *