Ισλανδία: Ακούστε τα τραγούδια του Söngvakeppnin 2024!

O δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της ΙσλανδίαςRÚV θα επιλέξει για ακόμα μία χρονιά την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2024 μέσω του εθνικού τελικού Söngvakeppnin.

Ανάμεσα σε 118 τραγούδια κλήθηκε να επιλέξει η ειδική επιτροπή τους 10 συμμετέχοντες, οι οποίοι ανακοινώθηκαν προ ολίγου στα πλαίσια μιας ειδικής εκπομπής με τίτλο Lögin i Söngvakeppninni. 

Οι δέκα συμμετοχές που επέλεξε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διαγωνιστούν στους ημιτελικούς του Söngvakeppnin 2024, διεκδικώντας την εκπροσώπηση του νησιού της φωτιάς και του πάγου στην Eurovision 2024 είναι οι εξής:

Πρώτος Ημιτελικός :

  1. CeaseTone – Ró / Flow
  2. Blankiflúr –  Sjá þig / Love You
  3. ANITA – Stingum af / Downfall
  4. Sunny – Fiðrildi
  5. VÆB- Bíómynd / Movie Scene

Δεύτερος Ημιτελικός:

  1. Hera Björk – Við förum hærra / Scared of Heights
  2. Heiðrún Anna – Þjakaður af ást
  3. Bashar Murad – Vestrið villt / Wild West
  4. Sigga Ózk – Um allan alheiminn / Into the Atmosphere
  5. MAIAA – Fljúga burt

Εφόσον ισχύσουν οι περσινοί κανονισμοί, όλοι οι υποψήφιοι θα ερμηνεύσουν στους ημιτελικούς τα τραγούδια τους στα Ισλανδικά, ενώ στον τελικό έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τις αγγλόφωνες εκδοχές.

Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 17 και 24 Φεβρουαρίου. Από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν δυο καλλιτέχνες στον τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου. Οι παραγωγοί του σόου έχουν επίσης τη δυνατότητα να προσθέσουν έναν πέμπτο φιναλίστ ως wildcard από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Το σόου θα παρουσιάσουν και πάλι οι Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir, Sigurður Þorri Gunnarsson και Unnsteinn Manuel Stefánsson.

Στον τελικό θα υπάρξουν δυο γύροι. Στον πρώτο γύρο κοινό και κριτική επιτροπή θα επιλέξουν ποιοι δυο θα προκριθούν στο Super Final, όπου θα αναδειχθεί ο νικητής αποκλειστικά από το τηλεοπτικό κοινό.

Η Diljá εκπροσώπησε την Ισλανδία στο φετινό διαγωνισμό με το τραγούδι “Power” τερματίζοντας στην 11η θέση του δεύτερου ημιτελικού με 44 βαθμούς, χωρίς να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την Ισλανδία στον διαγωνισμό!

Πηγή: RUV

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *