Ουκρανία: 389 προτάσεις κατατέθηκαν για το Vidbir 2024!

To Suspilne, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα πως έχουν λάβει 389 προτάσεις για τον εθνικό τους τελικό, από 288 καλλιτέχνες, με τις 222 προτάσεις να είναι από σόλο τραγουδιστές.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τον εθνικό τελικό της Eurovision 2024, κράτησε από τις 30 Αυγούστου, μέχρι τις 22 Οκτωβρίου. Μέχρι τις 9 Νοεμβρίου θα έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των καλλιτεχνών που προκρίνονται στην επόμενη φάση της επιλογής.

Ο μουσικός παραγωγός του Vidbir 2024, Dmytro Shurov (Pianoboy), αναφέρει πως ανάμεσα στις προτάσεις, άκουσε κάτι καινούργιο που θα μπορούσε να εκπλήξει όλο τον κόσμο:

«Ουκρανοί, σας ευχαριστούμε για καθεμία από τις 389 αιτήσεις! Μπορώ ήδη να πω ότι ανάμεσά τους υπάρχουν τουλάχιστον δέκα πιθανές επιτυχίες, αρκετές ενδιαφέρουσες επιστροφές και κάτι νέο που, ελπίζω, θα εκπλήξει εμάς και ολόκληρο τον κόσμο. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους μουσικούς, τους παραγωγούς, τους διασκευαστές και τους συγγραφείς για την προσπάθεια και την ψυχή τους. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι ψυχολογικά να είσαι δημιουργικός τώρα, αλλά είμαι περήφανος που οι καλλιτέχνες δεν τα παρατάνε στη δουλειά τους, αλλά εξελίσσονται και προχωρούν.

Η εθνική επιλογή, όπως πάντα, θα αναπνεύσει νέα ουκρανική μουσική, θα δώσει μια αίσθηση του τι ζουν τώρα όσοι περπατούν στα όρια της σύγχρονης ποπ κουλτούρας και αναζητούν απεγνωσμένα τον εαυτό τους σε αυτόν τον ταραγμένο κόσμο. Φυσικά, ποτέ δεν μπορώ να έχω αρκετή μουσική και πάντα θέλω να ακούω ακόμα περισσότερες ιδέες, μελωδίες και σκέψεις, γι’ αυτό συμβουλεύω όλους όσους δεν είχαν χρόνο να κάνουν αίτηση φέτος, αλλά ονειρεύονται να με ακούσουν, να αρχίσουν να προετοιμάζουν τα κομμάτια τους για η επόμενη επιλογή αυτή τη στιγμή. Γιατί, όπως λένε, «ο χρόνος κυλάει». Και τόσο ο κόσμος όσο και εγώ πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να επιλέγουμε το αστέρι μας για τη Eurovision 2024.»

Μέσα στην περίοδο υποβολής, το Suspilne, έλαβε 337 τραγούδι, με σχεδόν το 15% των καλλιτεχνών να καταθέτουν παραπάνω από ένα κομμάτι. Η κύρια γλώσσα των τραγουδιών είναι τα Ουκρανικά, σε ποσοστό 57,5%. Αντίστοιχα, το 33% είναι στα αγγλικά, περίπου 9% είναι δίγλωσσα και το 0,5% είναι σε άλλες γλώσσες.

Φέτος οι καλλιτέχνες που θα επιλεχτούν, δεν θα ξεπερνάνε τους 20. Στην συνέχεια, σύμφωνα με τους κανόνες, θα περάσουν από μια ζωντανή ακρόαση, και με βάση το αποτέλεσμα ο αριθμός αυτός, θα μειωθεί σε δέκα. Τέλος από τους καλλιτέχνες που δεν προκρίθηκαν στους φιναλίστ, ένας θα επιλεγεί μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας κοινού για να συμμετέχει στον εθνικό τελικό.

Ο εθνικός τελικός θα λάβει χώρα στις 25 Φεβρουαρίου σε μορφή τηλεοπτικής συναυλίας. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο νικητής θα προκύψει μέσω ψηφοφορίας κοινού και επιτροπής. η σύνθεση της κριτικής επιτροπής θα αποφασιστεί από το Ουκρανικό κοινό σε μεταγενέστερο χρόνο μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

Οι προηγούμενοι νικητές του Vidbir και εκπρόσωποι της Ουκρανίας στην Eurovision 2023, ήταν οι Tvorchi με το τραγούδι “Heart of Steel”, και κατέλαβαν την έκτη θέση στον Μεγάλο Τελικό:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Ουκρανική συμμετοχή στην Eurovision 2024!

ΠηγήSuspilne


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *