Eurovizija.lt | H3

Λιθουανία: Απόψε ο τρίτος προκριματικός του Eurovizija.LT 2024!

Συνεχίζεται απόψε το Eurovizija.LT 2024, μέσω του οποίου η Λιθουανία θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα λάβει χώρα τον Μάιο στο Μάλμε.

Μία εβδομάδα μετά τον δεύτερο προκριματικό του περασμένου Σαββάτου, συνεχίζεται απόψε η διαδικασία ανάδειξης του Λιθουανού εκπροσώπου στη Eurovision 2024, με ακόμα δύο καλλιτέχνες να παίρνουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Eurovizija.LT 2024 στις 17 Φεβρουαρίου.

Τρόπος διεξαγωγής

Όπως είναι γνωστό, το Eurovizija.LT 2024 αποτελείται από έξι shows: πέντε προκριματικούς και τον μεγάλο τελικό. Το αποτέλεσμα και για τις 6 βραδιές θα καθοριστεί κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και κατά 50% από πενταμελή κριτική επιτροπή. Δύο τραγούδια από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον τελικό, μετά από ψηφοφορία του κοινού αλλά και ειδικά διαμορφωμένης κριτικής επιτροπής.

Οι τρεις συμμετοχές που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία κατά τη διάρκεια του τελικού θα προκριθούν στο «Super-Final», όπου τον λόγο για την ανάδειξη του τελικού νικητή και εκπροσώπου της Λιθουανίας στο Μάλμε θα έχει αποκλειστικά το τηλεοπτικό κοινό.

Οι πέντε προκριματικοί θα μεταδοθούν στις 13, 20, 27 Ιανουαρίου και 3 και 10 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι ημιτελικοί δεν θα μεταδοθούν ζωντανά, αλλά θα έχουν ήδη μαγνητοσκοπηθεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση ισοψηφίας κατά τη διεξαγωγή τους, θα υπερισχύσει η ψήφος της κριτικής επιτροπής. Τέλος, ο μεγάλος τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά στις 17 Φεβρουαρίου.

Φιναλίστ

Από τους δύο προκριματικούς, τέσσερις καλλιτέχνες έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στον μεγάλο τελικό του Eurovizija.LT 2024. Οι τέσσερις καλλιτέχνες είναι οι εξής:

Τρίτος ημιτελικός

Οι οχτώ καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον τρίτο προκριματικό του Eurovizija.LT 2024 θα εμφανιστούν με την ακόλουθη σειρά:

  1. Anžela Adamovič-Gečienė “Paskubėk”
  2. Sid Hallow – Here We Go Again” 
  3. MeidĖZoo
  4. Pluie de Comètes Be careful
  5. Sun FranciscoTrauka
  6. Mary Mo – Done
  7. Baltos varnos – In the Night
  8. Shower – “Impossible”

Παρουσιαστές της φετινής έκδοσης του Eurovizija.LT 2024 θα είναι οι Gabrielė Martirosian και Nombeko Augustė Khotseng.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τρίτο προκριματικό του Eurovizija.LT 2024 στις 21:00 μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης της Λιθουανίας, κάνοντας κλικ εδώ.

Τη Λιθουανία πέρσι στο Λίβερπουλ εκπροσώπησε η Monika Linkytė με το τραγούδι “Stay”, τερματίζοντας στην 11η θέση με συνολικά 127 βαθμούς. Θα καταφέρει η Λιθουανία να πάρει ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα στο Μάλμε;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για να διαβάσετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *