Νορβηγία: Οι προκριθέντες του 3ου Ημιτελικού – Ολοκληρώθηκε το lineup του Μεγάλου Τελικού!

Το Melodi Grand Prix 2024 συνεχίζεται, με τους Νορβηγούς να καλούνται να επιλέξουν τον εκπρόσωπό τους στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα λάβει χώρα τον Μάιο στο Μάλμε.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ημιτελικών, συνεχίστηκε η διαδικασία ανάδειξης του Νορβηγού εκπροσώπου στη Eurovision 2024, με ακόμα τρεις καλλιτέχνες να παίρνουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του MGP το επόμενο Σάββατο (3/2).

Από τον Γ’ Ημιτελικό οι τρεις καλλιτέχνες που πήραν την πρόκριση για τον Μεγάλο Τελικό είναι οι εξής:

  • KEiiNO – “Damdiggida”
  • MiiA – “Green Lights”
  • Annprincess – “Save Me”

Φιναλίστ

Πλέον γνωρίζουμε όλους τους  φιναλίστ που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στον μεγάλο τελικό του MGP 2024. Οι εννιά καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνισμό είναι οι εξής:

Τρίτος Ημιτελικός

Οι έξι καλλιτέχνες που διαγωνίστηκαν στον τρίτο ημιτελικό του MGP 2024 ήταν:

  1. Vidar Villa – “MER”
  2. MISTRA – “Waltz of Death”
  3. Thomas Jenssen – “Take Me To Heaven”
  4. Annprincess – “Save Me”
  5. MiiA – “Green Lights”
  6. KEiiNO – “Damdiggida”

 

Λίγα λόγια για τους Φιναλίστ

  • KEiiNO – “Damdiggida”

Πέντε ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι KEiiNO συνδύασαν για πρώτη φορά τις πρωτότυπες νορβηγικές μελωδίες, τζόικ και χορευτική ποπ και ο μοναδικός ήχος έχει κερδίσει μεγάλο διεθνές κοινό. Από τότε που οι KEiiNO ηταν οι νικητές του κοινού στη Eurovision το 2019, έχουν κυκλοφορήσει 28 τραγούδια, έχουν φτάσει στην κορυφή των charts, έχουν γίνει αγαπημένα στο ραδιόφωνο, έχουν κερδίσει βραβεία και έχουν προταθεί για Spellemann. Τώρα θα κάνουν άλλη μια προσπάθεια να πάρουν τη νίκη!

  • MiiA – “Green Lights”

Το MIIA κατέκτησε πολλούς ακροατές σε όλο τον κόσμο με το single “Dynasty” το 2015. Το τραγούδι αναφέρθηκε από το Billboard και ήταν μέρος των charts όπως το New Music Friday παγκοσμίως. Πίσω από το όνομα καλλιτέχνη βρίσκουμε τη Mia Virik Kristensen από το Kragerø.

  • Annprincess – “Save Me”

Η Annprincess είναι τραγουδίστρια  και τραγουδοποιός από το Lier. Η 32χρονη λατρεύει να γράφει τραγούδια που κάνουν τους άλλους να νιώθουν δυνατοί, να βλέπουν και να ακούγονται. Το τραγούδι που θα συμμετέχει στο MGP, “Save Me” μιλάει για τη μοναξιά που νιώθεις όταν οι άλλοι επισημαίνουν πόσο διαφορετικός είσαι. Η  είναι επίσης σημαντικό να το αποδεχτείς, να αποδεχτείς το πώς είσαι και να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

Φορμάτ

Υπενθυμίζουμε πως στο φετινό Melodi Grand Prix όπως και πέρυσι, δεν υπάρχουν duels ούτε γύρος δεύτερης ευκαιρίαςΤρεις καλλιτέχνες προκρίνονται από κάθε ημιτελικό στον οποίο ψηφίζει μόνο το τηλεοπτικό κοινό της Νορβηγίας, ενώ στον τελικό θα υπάρχει για άλλη μια φορά και μια διεθνής κριτική επιτροπή που θα καθορίσει το 40% του αποτελέσματος.

Το Melodi Grand Prix 2024 λαμβάνει χώρα στο Spectrum του Τρόντχαϊμ με παρουσιαστές την Marion Ravn και τον Fredrik Solvang.

Η προηγούμενη νικήτρια του MGP και εκπρόσωπος της Νορβηγίας στην Eurovision 2023 ήταν η Alessandra με το τραγούδι “Queen of Kings” και τερμάτισε στην  θέση του Μεγάλου Τελικού συνεχίζοντας για έκτη χρονιά το σερί προκρίσεων της χώρας στον μεγάλο τελικό:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Νορβηγίας στη Eurovision 2024!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *