Πολωνία: Αυτοί οι καλλιτέχνες δηλώνουν έτοιμοι για το Μάλμε!

Ανεξάρτητα από το χάος που επικρατεί αυτήν την περίοδο στο TVP και την έλλειψη οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με τη διαδικασία επιλογής της χώρας για το Μάλμε, το ενδιαφέρον παραμένει στα ύψη στην Πολωνία. Γνωστοί και γνώριμοι καλλιτέχνες δηλώνουν έτοιμοι για τη Eurovision, έχουν έτοιμες τις προτάσεις τους και περιμένουν τις αποφάσεις του TVP.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για την πολωνική εκπροσώπηση στο Μάλμε!

Justyna Steczkowska

Μετά από έντονη φημολογία για το αν η Πολωνή ντίβα είναι έτοιμη για την πολυαναμενόμενη επιστροφή της στη Eurovision, η Justyna επιβεβαίωσε ότι το νέο της single “WITCH-ER Tarohoro” είναι έτοιμο να υποβληθεί στο TVP για τη Eurovision.

Κατά τη διάρκεια του “New Year’s Eve with Dwójka“, η Justyna ερμήνευσε ζωντανά το νέο της τραγούδι, προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού τόσο λόγω του δυναμικού σλάβικου ήχου όσο και χάριν της εκρηκτικής της παρουσίας. Οι fans τόσο εντός Πολωνίας καθώς και η συντριπτική πλειονότητα ολόκληρου του Eurovision fandom εξαίρει την εμφάνισή της, η οποία έχει ήδη κατακλύσει  YouTube με πολλά reaction video, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μια συμμετοχή στη Eurovision είναι απλώς ένα σχέδιο για τη Steczkowska και όχι βεβαιότητα.

Luna

Ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της χώρας στην ποπ μουσική σκηνή, η Luna , έχει επίσης εκφράσει το ενδιαφέρον της να εκπροσωπήσει την Πολωνία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, η πρότασή της “Tower” θα κυκλοφορήσει αργότερα τον Ιανουάριο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luna 🌙 (@musicofluna)

 

Edyta Górniak

Η Justyna Steczkowska δεν είναι η μόνη πρώην εκπρόσωπος που σχεδιάζει την επιστροφή της. Η Edyta Górniak , γνωστή ως η πρώτη εκπρόσωπος της Πολωνίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού, καθώς και κάτοχος του καλύτερου αποτελέσματος της χώρας μέχρι σήμερα, φαίνεται να ετοιμάζει ένα τραγούδι για το Malmö. Δεν είναι η πρώτη φορά που η φημολογία υποστηρίζει αυτό. Το 2021, τιτλοφορούνταν από πολλούς ως πιθανή εκπρόσωπος ένεκα της κλειστής επιλογής που διεξήχθη.

Η σχέση της Edyta με τη Eurovision δεν ήταν πάντα εύκολη. Μετά την εμπλοκή της στην περσινή σκανδαλώδη προεπιλογή, απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλακεί ξανά με τον διαγωνισμό. Ωστόσο, ποτέ δεν αρνήθηκε μια πιθανή επιστροφή με την προϋπόθεση να έχει ένα κατάλληλο τραγούδι και ομάδα για να υποστηρίξει τη συμμετοχή της.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι θεωρείται θρύλος της Eurovision στην Πολωνία και το γεγονός ότι το 2024 συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από το ντεμπούτο της Πολωνίας στον διαγωνισμό μαζί με τη συμμετοχή της ίδιας, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα αναλάμβανε την εκπροσώπηση της Πολωνίας μόνο μέσω απευθείας ανάθεσης.

Doda

Η Doda, πολυβραβευμένη Πολωνή τραγουδίστρια, δεν κράτησε ποτέ κρυφή την επιθυμία της να εμφανιστεί στη σκηνή της Eurovision. Πριν από δύο χρόνια, το 2022, δεν υπέβαλε το τραγούδι της εμπρόθεσμα και ως εκ τούτου της αρνήθηκαν τη συμμετοχή στην πολωνική προεπιλογή.

Η Doda εξέφρασε την προθυμία της να συμμετάσχει για άλλη μια φορά στις 3 Ιανουαρίου. Ρώτησε τους θαυμαστές της στο Instagram αν πρέπει να υποβάλει το τραγούδι “Mama” στη Eurovision. Το τραγούδι έχει ήδη λάβει πάνω από 300.000 προβολές στο YouTube από την κυκλοφορία του στις 30 Δεκεμβρίου. Fun fact: η ομάδα πίσω από το τραγούδι της βρίσκεται επίσης πίσω από την πρόταση της Justyna.

Άλλοι ενδιαφερόμενοι

  • Anna Jurksztowicz
  • Assembled
  • Dominik Dudek
  • Dominika Kwiatkowska
  • EDEIN
  • Izabela Zabielska
  • Jan Górka
  • Jan Majewski
  • Marcin Maciejczak
  • Mr. Narcissus
  • Natasza Urbańska
  • Paulina Palikowska and Arrano Mach
  • Spleen

Η Πολωνία στη Eurovision 2024

Μέχρι σήμερα,  δεν υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με την επιλογή ή τη μέθοδο επιλογής του TVP για τη Eurovision 2024. Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, υπήρξαν επίσης σημαντικές αλλαγές στο TVP που προκάλεσαν αβεβαιότητα για την τύχη της Πολωνίας στη Eurovision. Πρόσφατα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της  Πολωνίας ανακοίνωσε ότι μετά την αναστολή της χρηματοδότησης των δημοσίων μέσων ενημέρωσης, θα ακολουθήσει εκκαθάριση των αντίστοιχων εταιρειών.

Ανεξάρτητα από τα τεκταινόμενα στον TVP, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το πώς τα πρόσφατα γεγονότα θα επηρεάσουν τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2024. Σε κάθε περίπτωση και μετά τα περσινά σκάνδαλα, η Πολωνία πιθανότερο είναι να προτιμήσει την εσωτερική επιλογή.

Πέρυσι, η Πολωνία εκπροσωπήθηκε στο Λίβερπουλ από την Blanka και το τραγούδι της “Solo”, τερματίζοντας όγδοη στην ψηφοφορία του κοινού και δέκατη ένατη συνολικά.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: eurowizja
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *