Junior Eurovision: Η Νορβηγία σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή της!

Συναρπαστικά νέα μάς έρχονται από τη βόρεια Ευρώπη. Έχοντας συμμετάσχει για τελευταία φορά στη Junior Eurovision το 2005, η Νορβηγία -ένα από τα ιδρυτικά μέλη- φαίνεται να σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στον διαγωνισμό.

Η Νορβηγία ήταν όχι μόνο μια από τις δεκαέξι χώρες που συμμετείχαν στην πρώτη έκδοση του διαγωνισμού, αλλά αποτέλεσαν και εμπνευστές στη δημιουργία του διαγωνισμού. Η Junior Eurovision έχει ρίζες στο MGP Nordic, έναν παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού στις Σκανδιναβικές χώρες, όπου λάμβανε χώρα και η Νορβηγία. Ωστόσο, μόλις μετά από τρεις συμμετοχές, η Νορβηγία και η Δανία πήραν την απόφαση να αποσυρθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπερβολική πίεση στην οποία υπόκεινται οι μικροί καλλιτέχνες.

Το αίτημα για έναν παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού χωρίς πίεση και ανταγωνιστικό πνεύμα παραμένει ισχυρό στη Νορβηγία και σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες που παραμένουν απούσες από τον διαγωνισμό. Ωστόσο, παρόλο που η Junior Eurovision είναι πλέον πιο ανταγωνιστική από ποτέ, το NRK σκοπεύει να επιστρέψει στον διαγωνισμό στο καλύτερο σενάριο το 2025.

Μια πιθανή επιστροφή το 2025 με νέο εθνικό τελικό

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ιστορίας της χώρας στον διαγωνισμό, το Melodi Grand Prix Junior (MGPJR) αποτέλεσε τη format επιλογής της συμμετοχής της Νορβηγίας στη Junior Eurovision. Ανεξάρτητα από τη μη συμμετοχή στη Junior Eurovision από το 2005, το MGPjr συνέχισε τη μετάδοσή του μέχρι το 2022, οπότε και διεκόπη.

Το NRK σκοπεύει να επαναδιαμορφώσει πλήρως τον παιδικό διαγωνισμό και να παράγει ένα νέο εθνικό τελικό, γεγονός που αποτελεί και ισχυρή προϋπόθεση για την επιστροφή της χώρας. Σύμφωνα με το NRK Super, το παιδικό και νεανικό κανάλι του NRK, «ένας νέος εθνικός τελικός είναι το πρώτο βήμα προς την πιθανή συμμετοχή ξανά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Junior Eurovision το 2025 ».

Η Νορβηγία, εκτός των άλλων, φιλοξένησε το show το 2004 και το καλύτερό της πλασάρισμα ήρθε το 2005, όταν η Malin με το “Sommer Og Skolefri” κατέλαβε την τρίτη θέση.

Πηγή: eurofestivales
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *