Νορβηγία: Ακούστε τη νέα εκδοχή του “Ulveham”!

Λίγες μόλις ημέρες πριν από τον τελικό του MGP, της Νορβηγικής εθνικής επιλογής για τη Eurovision 2024, το NRK αποφάσισε ότι οι Gåte θα έπρεπε να αλλάξουν τους στίχους της συμμετοχής τους “Ulveham”. Ο λόγος πίσω από αυτή την αλλαγή βρίσκεται στην ανακάλυψη ότι οι στίχοι του “Ulveham” προέρχονται από μια μεσαιωνική μπαλάντα. Ως εκ τούτου και έχοντας υπόψιν ότι η Eurovision πρόκειται για έναν διαγωνισμό πρωτότυπων τραγουδιών, το  “Ulveham” θα πρέπει να γραφτεί εκ νέου.

Με τον τελικό του MGP να έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, οι Gåte κυκλοφόρησαν τη νέα έκδοση του “Ulveham” σε streaming platforms. Όπως έχουν αναφέρει οι ίδιοι και όπως επιβεβαίωσε ο Stig Karlsen, το θέμα του τραγουδιού παραμένει το ίδιο.

Μπορείτε να ακούσετε τη νέα έκδοση του “Ulveham”, παρακάτω:

Melodi Grand Prix 2024

Κατόπιν της διεξαγωγής τριών ημιτελικών, ο τελικός του MGP είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Τρόντχαϊμ. Τρεις συμμετοχές προκρίθηκαν από κάθε ημιτελικό, ανεβάζοντας των αριθμό των φιναλίστ στους ακόλουθους εννέα (με την επίσημη σειρά εμφάνισης):

  1. KEiiNODamdiggida
  2. Annprincess – Save Me 
  3. GOTHMINISTER – We Come Alive 
  4. Ingrid Jasmin – Eya
  5. MIIA – Green Lights
  6. Margaret Berger – Oblivion
  7. Dag Erik Oksvold & Anne Fagermo – Judge Tenderly of Me
  8. GåteUlveham
  9. Super Rob & Erika Norwich – My Ai 

Ο νικητής θα προκύψει από συνδυαστική ψηφοφορία του κοινού, το οποίο θα διαμορφώσει το 60% του τελικού αποτελέσματος, και των κριτικών επιτροπών, η ψήφος των οποίων αντιστοιχεί σε 40%.

Η περσινή νικήτρια του MGP και ως εκ τούτου εκπρόσωπος της Νορβηγίας στο Λίβερπουλ ήταν η Alessandra με το τραγούδι της “Queen of Kings”, το οποίο και τερμάτισε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Εξαιρετικό. Μυστηριωδες, με ύφος και προσωπικότητα! Ο μόνος τρόπος να μπει η Νορβηγία 5αδα! Οi keiiino και οι υποστηρικτές τους κούρασαν.

    Απάντηση
  2. Kyr
    Kyr says:

    Μακράν ό,τι καλύτερο υπάρχει στον τελικό τους, χωρίς κανέναν ανταγωνισμό… Μου θυμίζει τις καλές εποχές των νικητήριων “Nocturne” και “(I am) the voice” για τους παλιότερους. Το top-3 το’ χει στο τσεπάκι του και για μένα διεκδικεί νίκη!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *