Εσθονία: Απόψε ο τελικός του Eesti Laul 2024!

Ακόμα μία χώρα η οποία επιλέγει τον εκπρόσωπό της στη Eurovision 2024 είναι η Εσθονία, καθώς απόψε ολοκληρώνεται και επίσημα το Eesti Laul 2024. Για ακόμα μία χρονιά η χώρα της Βαλτικής θα χρησιμοποιήσει το Eesti Laul ως τον τρόπο ανάδειξης του Εσθονού εκπροσώπου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Τρόπος Διεξαγωγής

Για ακόμα μία χρονιά οι ιθύνοντες της εσθονικής δημόσιας τηλεόρασης αποφάσισαν να προβούν σε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Eesti Laul. Έτσι, η φετινή έκδοση του εσθονικού εθνικού τελικού θα λάβει χώρα σε δύο μόνο βραδιές, εκείνη του ημιτελικού και εκείνη του μεγάλου τελικού.

Στον ημιτελικό του Eesti Laul 2024 έλαβαν μέρος 15 τραγουδιστές, εκ των οποίων οι πέντε προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό της 17ης Φεβρουαρίου. Οι 5 καλλιτέχνες που προκρίθηκαν από τον ημιτελικό της εσθονικής διαδικασίας, θα διαγωνιστούν μαζί με ακόμα πέντε καλλιτέχνες που έχουν ήδη προκριθεί απευθείας στον μεγάλο τελικό της φετινής έκδοσης του Eesti Laul.

Παρ’ όλα αυτά, για ακόμα μία χρονιά δεν αλλάζει ο τρόπος ψηφοφορίας στο Eesti Laul. Έτσι, ο τελικός θα έχει δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας κοινό και κριτική επιτροπή συναποφασίζουν έχοντας κατά το ήμισυ λόγο στα αποτελέσματα από τα οποία και θα προκύψουν οι πρώτοι φιναλίστ για τον μεγάλο τελικό. Στον δεύτερο γύρο, τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει αποκλειστικά η εσθονική κοινή γνώμη, η οποία και θα αποφασίσει για το ποιο τραγούδι θα κερδίσει το φετινό Eesti Laul.

Τελικός

Δέκα καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν απόψε στον μεγάλο τελικό του Eesti Laul 2024. Οι καλλιτέχνες αυτοί είναι:

  1. Βrother Apollo – “Bad Boy” 
  2. Carlos Ukareda – “Never Growing Up”
  3. Ewert and The Two Dragons – “Hold Me Now”
  4. Anet Vaikmaa – “Serotoniin” 
  5. Ollie – “My Friend”
  6. Daniel Levi – “Over The Moon”
  7. Uudo Sepp, Sarah Murray – “Still love” 
  8. Peter Põder – “Korra veel”
  9. 5miinust ja Puuluup – “(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi”
  10. Nele-Liss Vaiksoo  “Kate Umber Jaa”

Παρουσιαστές της φετινής έκδοσης του Eesti Laul 2024 θα είναι οι Tõnis Niinemets και Grete Kuld.

Φυσικά, εθνικός τελικός χωρίς καλεσμένους δε γίνεται. Έτσι, την εμφάνισή τους στη σκηνή του Eesti Laul θα κάνουν τα μεγάλα ονόματα της εσθονικής ποπ μουσικής Silvi Vrait και Lea Dali Lioni. Επίσης, για πρώτη φορά στη σκηνή του Eesti Laul θα ανέβει και ο ράπερ Arop οπου θα ερμηνεύσει το ολοκαίνουργιο single του “A.I.A. (Anna inimesele andeks)”.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τελικό του Eesti Laul 2024 στις 19:30 μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης της Εσθονίας, κάνοντας κλικ εδώ, ή μέσα από το κανάλι του αγαπημένου μας διαγωνισμού στο YouTube.

https://youtu.be/s3cjyzuxkzc

Η νικήτρια του Eesti Laul 2023 και ως εκ τούτου εκπρόσωπος της Εσθονίας στη Eurovision το 2023 ήταν η Alika με το τραγούδι της “Bridges“. Η Alika τερμάτισε στην 8η θέση της τελικής κατάταξης, σημειώνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας της στον διαγωνισμό από το 2018.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Εσθονίας στην Eurovision 2024!

1 reply
  1. Kyr
    Kyr says:

    Για το προσωπικό μου μουσικό γούστο, μία επιλογή έχουν οι Εσθονοί, τον Ollie! Σαφώς και είμαι προκατειλημμένος, γιατί έχω ξεσκίσει να ακούω το My friend εδώ και πόσο καιρό… Πέρσι κακώς δεν τον έστειλαν με το Venom (ελαφρώς καλύτερο από το φετινό), όχι ότι τους βγήκε σε κακό εκ του αποτελέσματος. Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα πάνε οι 5miinust ja Puuluup που φαίνεται να έχουν ρεύμα…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *