sanremo 2024

Ιταλία: Η γενική βαθμολογία λίγο πριν τον τελικό του Sanremo 2024!

Η 74η διοργάνωση του Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo ολοκληρώνεται απόψε, με τη Serata Finale, στο τέλος της οποίας θα γνωρίσουμε τον νικητή καθώς και τον εκπρόσωπο της Ιταλίας στη Eurovision 2024. Τριάντα καλλιτέχνες από την ιταλική μουσική σκηνή, καταξιωμένοι και νέοι, διαγωνίζονται απόψε για το πιο υψηλού κύρους μουσικό βραβείο στην Ιταλία.

Λίγο πριν την έναρξη του τελικού είδαμε την συνολική κατάταξη των τραγουδιών μέχρι στιγμής! Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Geolier!

Αναλυτικά η κατάταξη:

Sanremo 2024 – Serata Finale

Μετά το πέρας του διαγωνιστικού κομματιού, πρόκειται να ανακοινωθεί η συνολική βαθμολογία, όπου και θα προκύψει το Top-5 που θα “μονομαχήσει” για το έπαθλο του νικητή του Φεστιβάλ μετά από έναν δεύτερο γύρο ψηφοφορίας αποκλειστικά για τους πέντε πρώτους της συνολικής κατάταξης.

Ο νικητής θα προκύψει κατόπιν της ψήφου του τηλεοπτικού κοινού (34%), της ψήφου μιας κριτικής επιτροπής τύπου, τηλεόρασης και web (33%) και της ψήφου μιας κριτικής επιτροπής ραδιοφώνου (33%).

Post Sanremo 2024 – Eurovision Song Contest

  • Οποιαδήποτε από τους 30 διαγωνιζόμενους (και τις αντίστοιχες δισκογραφικές τους) που ενδιαφέρονται να πάνε στην Eurovision 2024 θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα ειδικό έντυπο για αυτό το σκοπό.
  • Ο νικητής του Sanremo 2024 θεωρείται αυτόματα η  ιταλική συμμετοχή στην Eurovision 2024. Σε περίπτωση που δεν δεχτεί να πάει στην Eurovision , η οργανωτική επιτροπή του Sanremo θα επιλέξει στη συνέχεια τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Μάλμε σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια (εννοείται από όσους διαγωνιζόμενους έχουν συμπληρώσει την φόρμα ενδιαφέροντος για την Eurovision)

Πως να παρακολουθήσετε το Sanremo 2024

Το Φεστιβάλ του Sanremo 2024 μπορείτε να το παρακολουθηθεί ζωντανά στην τηλεόραση, από το Rai1, αλλά και από τον ιστότοπο του RaiPlay στις 21:45 ώρα Ελλάδας.

Όσοι λοιπόν είστε λάτρεις της ιταλικής μουσικής, έχετε υπομονή στα ατέρμονα ιταλικά σόου, με πολλούς καλεσμένους, ατελείωτους πολλές φορές διαλόγους και κάθε άλλου είδους παρεμβολές που μπορεί να τραβήξουν τη μετάδοση ακόμα και μετά τις 2 το πρωί, συντονιστείτε μαζί μας στη μεγάλη γιορτή του ιταλικού τραγουδιού, από την οποία μεγάλοι διεθνείς σταρ ξεκίνησαν την καριέρα τους!

Πέρσι, την Ιταλία εκπροσώπησε για δεύτερη φορά ο Marco Mengoni, μετά την νίκη του στο Sanremo 2023, με το τραγούδι Due Vite. Το τραγούδι με 350 βαθμούς κατέκτησε την τέταρτη θέση στον μεγάλο τελικό!

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *