Ιταλία: Φωνές για αλλαγή του χώρου διεξαγωγής του Φεστιβάλ του Σανρέμο!

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Non Stop News του RTL 102.5, ο διευθύνων σύμβουλος της FIMI, Enzo Mazza (Federazione Industria Musicale Italiana), αναφέρθηκε σε ορισμένα καίρια ζητήματα που προέκυψαν από το τελευταίο φεστιβάλ του Σανρέμο, όπως η ανεπάρκεια του θεάτρου Ariston για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και η ανάγκη ανανέωσης του κοινού. “Το πρώτο φλέγον σημείο είναι το Teatro Ariston, το οποίο είναι ένα vintage “εργαλείο””, δήλωσε ο Mazza.

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

Σίγουρα σημαντικό για τη χώρα και για ό,τι αντιπροσωπεύει. Αλλά απολύτως ανεπαρκής για να φιλοξενήσει ένα γεγονός όπως το Σανρέμο. Σκεφτείτε ότι φέτος υπήρχαν 30 καλλιτέχνες. Επιπλέον, τη νύχτα της Παρασκευής για τις διασκευές, υπήρχαν καλεσμένοι των 30 καλλιτεχνών και η κατάσταση, ακόμη και όσον αφορά την ασφάλεια, ήταν πράγματι πολύ ανησυχητική. Όλοι ήταν στο θέατρο Ariston, είναι ένα στολίδι από τη δεκαετία του 1950. Έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που σήμερα, με τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από την εκδήλωση και τους ανθρώπους που εμπλέκονται στο Φεστιβάλ, το καθιστούν ένα δύσκολο μέρος για να το διαχειριστείς”.

Ο Enzo Mazza συζήτησε επίσης τα οργανωτικά προβλήματα που υπήρχαν στην πόλη του Sanremo κατά τη διάρκεια των ημερών του Φεστιβάλ.

Επιπλέον, υπάρχει όλη η αποδιοργάνωση στην πόλη. Τα ξενοδοχεία, η κυκλοφορία, η αδυναμία να φέρεις τους καλλιτέχνες στις πρόβες. Όλα αυτά ξεσπούν σε μια χρονιά που υπήρξε μεγάλη συμμετοχή ακόμα και έξω από το Αριστόν, γύρω από τη σκηνή όπου γίνονται οι εκδηλώσεις, μπροστά από τα ραδιοφωνικά περίπτερα. Μπορείτε όμως να φανταστείτε τι συμβαίνει σε όσους πρέπει να δουλέψουν εκεί”.

Όσον αφορά την επιστροφή των εξόδων στις δισκογραφικές εταιρείες, ο Enzo Mazza επεσήμανε:

Όσον αφορά τις επιστροφές εξόδων για τους καλλιτέχνες, πρόκειται για εισφορές εξόδων προς τις δισκογραφικές εταιρείες. Επομένως, δεν αποτελούν αμοιβές για τους καλλιτέχνες. Πραγματοποιούν εμφανίσεις με αντάλλαγμα την επιστροφή χρημάτων στις δισκογραφικές εταιρείες, που ανέρχονται σε περίπου 55.000 ευρώ. Συν κάποια πρόσθετη επιστροφή χρημάτων, όπως για το βράδυ της Παρασκευής, η οποία είναι σίγουρα ασήμαντη σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι δισκογραφικές εταιρείες. Διότι το βράδυ της Παρασκευής είναι ένα show event αλλά όχι ένα δισκογραφικό event.

Δεν ζητάμε από την πόλη να αλλάξει, αλλά ζητάμε από την πόλη παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες εδώ και 30 χρόνια”, συνέχισε.

Όσο καιρό παρακολουθώ το φεστιβάλ, γίνεται λόγος για μια νέα δομή, και αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Η πόλη του Σαν Ρέμο λαμβάνει 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τη Rai για μια συμφωνία, δεν είναι γνωστό πού πηγαίνουν, διότι δεν γίνονται ανακαινίσεις στην πόλη, η νέα αίθουσα για τις εκδηλώσεις δεν υπάρχει. Αναρωτιόμαστε λοιπόν πού πηγαίνει αυτή η ροή χρημάτων αν δεν χρησιμοποιούνται για να κάνουν την πόλη πιο ελκυστική. Αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα- έχουν γίνει 15.000 αιτήσεις για εισιτήρια για μόλις πάνω από χίλιες διαθέσιμες θέσεις. Θα υπήρχε επίσης ένα κοινό που θα παρακολουθούσε αυτή την εκδήλωση και θα έδινε περαιτέρω προβολή”.

Παρά τις πρόσφατες μεταβολές γενεών στους καλλιτέχνες και στο target κοινό χάρη στο πολύτιμο έργο του Amadeus, ο Enzo Mazza σημείωσε ότι δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για το κοινό στην αίθουσα.

Αν το δούμε και από δημογραφική άποψη, οι αποδοκιμασίες στο Geolier προήλθαν από ένα κοινό που αποτελείται κυρίως από ενήλικες, και αυτό είναι το κοινό του Sanremo, και πιθανώς οι αποδοκιμασίες δεν θα είχαν προέλθει αν υπήρχε ένα νεότερο κοινό κάτω από τη σκηνή. Σκεφτείτε τη Eurovision ή το X Factor, τα οποία είναι καινοτόμα γεγονότα και έχουν μια διάσταση που μπορεί να προσελκύσει το κοινό. Όλοι έχουν ανανεωθεί εδώ. Η δισκογραφική βιομηχανία έχει ανανεωθεί, το ραδιόφωνο έχει ανανεωθεί, η Rai έχει ανανεωθεί, το μόνο πράγμα που δεν έχει ανανεωθεί είναι το Φεστιβάλ του Sanremo”, κατέληξε οEnzo Mazza.

Μένει να δούμε αν θα ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες του Enzo Mazzaκαι αν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο διεξαγωγής της μεγάλης γιορτής της ιταλικής μουσικής.

Η μεγάλη νικήτρια του φετινού Φεστιβάλ του Σανρέμο ήταν η Angelina Mango με το τραγούδι “La Noia“, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Μάλμε τον Μάιο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις ενημερώσεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision 2024 στο Μάλμε!

Πηγή: RTL Italia

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *