Πολωνία: Η Luna ίσως να μην ήταν η αρχική επιλογή του TVP για τη Eurovision 2024!

Χθες, το TVP, o εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Πολωνίας, αποκάλυψε ότι η νικήτρια της πολωνικής εσωτερικής προεπιλογής ήταν η Luna με το τραγούδι της “Tower“. Η Luna τερμάτισε στην πρώτη θέση με συνολικά 34 βαθμούς, ενώ η Justyna Steczkowska και οι Kayah και Dagadana στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ωστόσο, ορισμένες πηγές εντός TVP υποστηρίζουν ότι η Luna δεν ήταν η πρώτη επιλογή της κριτικής επιτροπής και η ψηφοφορία έπρεπε να επαναληφθεί.

Πρόβλημα με το τραγούδι που επιλέχθηκε αρχικά;

Σύμφωνα με τις προαναφερθείσες πηγές, οι Kayah και Dagadana κέρδισαν την αρχική ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν κριτή στην προεπιλογή, ορισμένα ζητήματα που ανέκυψαν με το τραγούδι ώθησαν τον φορέα να διατάξει την επανάληψη της ψηφοφορίας.

Το πρώτο θέμα αφορούσε τον κανονισμό της Eurovision, ο οποίος και επιβάλλει το μέγιστο έξι άτομα επί σκηνής. Επειδή περισσότεροι από έξι καλλιτέχνες εμπλέκονται με το τραγούδι, θα απαιτούνταν αλλαγές για την πλήρωση των προτύπων του Διαγωνισμού, καθώς και η χρήση μιας συντομευμένης εκδοχής του τραγουδιού. Δεύτερον, υπήρχε περίπτωση το τραγούδι να μην πληροί τους κανονισμούς του διαγωνισμού και πιθανόν να αποκλείονταν, χωρίς να δίνεται περαιτέρω ανάπτυξη ως προς αυτό.

Επιπλέον, η εν λόγω συμμετοχή θα χρησιμοποιηθεί και ως soundtrack για μια πολωνική ταινία, το οποίο και προκάλεσε ανησυχία στο TVP, παρά το γεγονός ότι η δισκογραφική εταιρεία που ενεπλάκη με τη συμμετοχή δεν έχει εκφράσει κάποιο πρόβλημα.

Ως αποτέλεσμα, το TVP αποφάσισε να πραγματοποιήσει έναν ακόμη γύρο ψηφοφορίας. H Luna τερμάτισε δεύτερη στην αρχική ψηφοφορία.

Υπήρξε όντως πρόβλημα;

Τόσο οι ερμηνευτές όσο και η δισκογραφική εταιρεία που τους εκπροσωπεί αγνοούν όλα τα παραπάνω. Δεν ενημερώθηκαν για όλα αυτά τα ανακύπτοντα προβλήματα, γνωρίζοντας μόνο το ότι τερμάτισαν τρίτοι στην επιλογή.

Καθώς οι συνθέτες του τραγουδιού δεν ενημερώθηκαν για κανένα θέμα από το TVP, δεν είναι σαφές εάν υπήρχαν όντως βάσιμοι νομικοί λόγοι που επέβαλαν την επανάληψη της διαδικασίας ψηφοφορίας ή αν αυτό οφειλόταν αποκλειστικά σε απόφαση του TVP.

Εν πάσει περιπτώσει, η Luna ήταν η τελική επιλογή του TVP για τη Eurovision 2024 με την συμμετοχή της “Tower“. Η Πολωνία θα διαγωνιστεί στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού στις 7 Μαΐου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και το reaction video της ομάδας του EurovisionFun, παρακάτω:

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: teleshow.wp.pl 
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *